 (1).jpg)
הרווחים בשיא: למה מיקרוסופט שוב מפטרת אלפי עובדים?
ענקית הטכנולוגיה תפטר 9,000 עובדים, כמעט 4% מכוח העבודה שלה, כאשר פיטרה מאז שנת 2023 מעל 25,000 עובדים בדרך להוביל את מירוץ הבינה המלאכותית
בזמן שמניית מיקרוסופט Microsoft Corp -0.2% נסחרת בשיאים היסטוריים, מודיעה החברה על פיטורי 9,000 עובדים נוספים – כמעט 4% מכוח העבודה הגלובלי שלה. נדמה שהסיפור הזה חוזר על עצמו: עוד ועוד חברות טכנולוגיה מציגות ביצועים חזקים, אך במקביל ממשיכות לפטר עובדים, כשהן מתכוננות לעתיד הבינה המלאכותית.
העיתוי של ההכרזה אינו מקרי. מיקרוסופט פתחה השבוע את שנת הכספים החדשה שלה (2026), והחברה נוהגת לבצע ״ארגון מחדש״ בתחילת השנה הפיסקלית. אך מאחורי הלשון העסקית המנומסת מסתתרת אסטרטגיה: החברה שואפת להפוך לזריזה יותר ולהסיר שכבות ניהול מיותרות.
לא ענן או AI? אתם מפוטרים
בתחום הגיימינג, שבו החברה השקיעה מיליארדי דולרים ברכישות כמו אקטיביז'ן בליזארד, ההודעה הייתה ברורה. פיל ספנסר, מנכ"ל מחלקת המשחקים, כתב לעובדים שהחברה מסיימת פעילות בתחומים מסוימים כדי להתמקד ב"אזורי צמיחה אסטרטגיים". במילים פשוטות: אם אתם לא עובדים על AI או ענן – אתם בסיכון.
הנתונים הכספיים של מיקרוסופט מצביעים על חוזק: 26 מיליארד דולר רווח נקי על הכנסות של 70 מיליארד דולר ברבעון האחרון – הרבה מעל תחזיות וול סטריט. החברה גם צופה צמיחה של 14% בהכנסות הרבעון הבא, בעיקר בזכות שירותי הענן Azure ותוכנות הפרודוקטיביות הארגוניות. אז למה בכלל לפטר?
התשובה טמונה במה שבוול סטריט מכנים "יעילות תפעולית". במרוץ המטורף אחר הבינה המלאכותית, חברות הטכנולוגיה מבינות שהן חייבות להיות רזות וממוקדות. כל דולר שנחסך על שכר של עובד "רגיל" יכול להיות מושקע במדעני נתונים, מהנדסי AI או בעוצמת חישוב עצומה הדרושה לאימון מודלים. זו המציאות החדשה של עולם הטק.
גל הפיטורים במיקרוסופט אינו מקרה חריג – הוא חלק מסדרת קיצוצים מתמשכת לאורך 2024, שבמהלכה פוטרו 6,000 עובדים במאי ועוד 300 ביוני. מאז תחילת 2023, צמצמה החברה למעלה מ-25,000 משרות – מספר המשתווה לגודלן של חברות ישראליות כמו טבע או מטריקס. ובכל זאת, מניית מיקרוסופט ממשיכה לעלות, מה שמעיד על כך שהמשקיעים תופסים את המהלך כמהלך נכון – לפחות בטווח הקצר.
השאלה הגדולה היא האם המודל הזה בר-קיימא. כאשר חברות טכנולוגיה מפטרות אלפים תוך כדי הכרזה על רווחים שוברי שיאים, הן יוצרות תקדים מסוכן שעלול לפגוע במורל העובדים וביכולת החדשנות לטווח הארוך.
- שלטון המנהלים - הרוויח כ-250 מיליון דולר והפך לאחד מהשכירים העשירים במשק
- החוזים סביב האפס - באסיה עליות קלות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מיקרוסופט בראש
סקר חדש של ג'יי.פי. מורגן, שנערך בקרב 168 מנהלי טכנולוגיות בכירים בחברות גדולות האחראים יחד על תקציבי טכנולוגיה בהיקף של 123 מיליארד דולר בשנה,
מציג תמונה מעניינת: מיקרוסופט נמצאת בראש רשימת החברות שזוכות להגדלות תקציב משמעותיות מצד לקוחות ארגוניים.
החברות הגדולות מתכננות להגדיל את ההשקעה בטכנולוגיות בינה מלאכותית מ-6% מהתקציב כיום ל-16% בתוך שלוש שנים, ומיקרוסופט צפויה להיות הנהנית העיקרית מהמגמה הזו. השילוב בין פלטפורמת הענן Azure לבין כלי הבינה המלאכותית Copilot מציב את מיקרוסופט בעמדה מצוינת לתפוס נתח משמעותי מהשוק הצומח.
דן איבס מוודבוש העלה לאחרונה את מחיר היעד למניית מיקרוסופט ב-85 דולר – ל-600 דולר למניה. לדבריו, "גל אימוץ עצום של Copilot והמוניטיזציה של Azure נמצאים ממש מעבר לפינה", מה שמעיד, להערכתו, על פוטנציאל לעלייה של יותר מ-20% נוספים במחיר המניה.
במרוץ על הבכורה בתחום הבינה המלאכותית, מיקרוסופט ממוקמת במקום השני אחרי אנבידיה. בעוד שאנבידיה מספקת את החומרה – שבבים קריטיים לאימון מודלי AI – מיקרוסופט מספקת את התשתית והיישומים שהארגונים בפועל משתמשים בהם.
ההימור הגדול של מיקרוסופט הוא על "סוכנים אינטליגנטיים" – תוכנות בינה מלאכותית שיכולות לבצע משימות מורכבות באופן עצמאי. הסקר של ג'יי.פי. מורגן מראה שמנהלי טכנולוגיה מעדיפים לרכוש פתרונות מוכנים מחברות כמו מיקרוסופט, במקום להשקיע בפיתוח עצמאי. מדובר בהזדמנות עסקית של מיליארדי דולרים.
- 1.אנונימי 02/07/2025 20:27הגב לתגובה זוהרבה עובדים מיותרים מחתימי שעון ללא תפוקה