מגמה מעורבת באסיה; החוזים בוול סטריט יורדים ב-0.3%
בורסות אסיה נסחרות במגמה מעורבת על רקע החפרסום על פיו היצוא היפני לארה״ב הצטמק בעקבות המכסים - מדד הניקיי יורד בכ-0.2%
הנג סנג בהונג קונג עולה ב-0.5% לרמה של 23,807, השנגחאי עולה ב-0.4% ל-3,393.49. ניקיי 225 בטוקיו ירד ב-0.2% ל-37,454, זאת לאור ירידה של 2% ביצוא היפני לארה״ב, כתוצאה מהמכסים.
מיתון ביצוא היפני
בעקבות העלאת המכסים של טראמפ יפן חוותה ירידה של כמעט 2% ביצוא לארצות הברית בחודש אפריל, על רקע העלאות המכסים שהטיל נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. מדובר בירידה חדה עבור שותפת הסחר הגדולה ביותר של יפן. למרות שברמה העולמית עלה היצוא היפני ב-2% בלבד לעומת השנה שעברה – ירידה מקצב של 4% במרץ – יפן רשמה לראשונה מזה שלושה חודשים גירעון במאזן המסחרי.
על פי נתוני משרד האוצר היפני, גירעון הסחר בחודש אפריל עמד על 115.8 מיליארד ין (כ-804 מיליון דולר), לעומת גירעון של 504.7 מיליארד ין בתקופה המקבילה אשתקד. היבוא מארצות הברית צנח ביותר מ-11% באפריל, בעוד סך כל היבוא הכללי ירד ב-2.2%. הירידה ביצוא עלולה לפגוע בהתאוששות הכלכלית של יפן, לאחר שהכלכלה התכווצה ב-0.7% ברבעון האחרון.
- החוזים בוול סטריט נסחרים בעליות קלות - באסיה המגמה מעורבת
- החוזים בוול סטריט ממשיכים את הירידות משעות המסחר - באסיה המגמה מעורבת
הממשלה היפנית פנתה לממשל טראמפ בבקשה לבטל את המכסים שהוטלו על סחורות מיפן, אך עד כה לא התקבלה הסכמה מצד ארצות הברית. אחד התחומים המרכזיים שנפגעו הוא ענף הרכב – נדבך חשוב בכלכלת יפן ובסחר שלה עם ארה”ב – שירד בכמעט 6% לעומת אפריל אשתקד.
שער החליפין של הין מול הדולר עלה לאחרונה, מה שפוגע בערך היצוא במונחי ין. כיום שער הדולר נע סביב 144 ין, לעומת כ-155 ין בשנה שעברה. יצואנים יפנים מיהרו בתחילת השנה לשלוח סחורות לפני כניסת מכסים נוספים לתוקף, אך עם התייצבותם – נרשמה האטה. עם זאת, בעוד הסחר עם ארה”ב נפגע, נרשמה התרחבות ביצוא לאזורי דרום מזרח אסיה.
ארצות הברית מטילה מכס של 25% על יבוא רכבים – תחום מפתח עבור יפן – וגם אם טראמפ הקל חלקית עליהם, הוא השאיר בעינם את המכסים הגבוהים על פלדה ואלומיניום. לקראת סוף השבוע צפוי שר החייאת הכלכלה של יפן, ריוסיי אקאזאווה, המשמש גם כראש צוות המשא ומתן בנושא מכסים, לצאת לוושינגטון לסבב שלישי של שיחות עם הצד האמריקאי, בניסיון להגיע להבנות.