אסיה במגמה מעורבת: חוגגת את ההסכמים
באסיה חוגגים את הסכמי הסחר עם עליות בשווקי המניות ; הדולר מתחזק לעומת מטבעות באסיה; הזהב יורד בכ-2%
הבורסות באסיה חוגגות בחלקן את הסכמי הסחר והצטרפו לראלי הגלובלי – הדולר שומר על עוצמה בעקבות הפוגה במלחמת הסחר. הבורסות באסיה עלו בחדות במהלך המסחר אמש, כשהמשקיעים נשמו לרווחה לאחר הפוגה זמנית במלחמת הסחר בין ארצות הברית לסין, שהפחיתה את החששות מהאטה כלכלית עולמית.
מדד ניקיי היפני זינק ב-2% והגיע לרמתו הגבוהה ביותר מאז 25 בפברואר. גם הבורסה בטאיוואן, שמזוהה עם מגזר הטכנולוגיה, עלתה ב-2%. בשווקים בסין נרשמה מגמה חיובית קלה. כתוצאה מכך, מדד MSCI למניות אסיה (ללא יפן) עלה לשיא של חצי שנה. במקביל, מדדי וול סטריט סיימו את יום שני בעליות חדות: מדד S&P 500 קפץ ביותר מ-3%, והנאסד״ק זינק ב-4.3%, לאחר שהוכרז כי ארה״ב וסין הסכימו על הפחתת מכסים הדדית למשך 90 יום לפחות. בהודו מדד הניפטי 50 יורד בכ-0.7%, בניגוד למגמה ביבשת.
מדד ההנג סנג יורד בכ-1.5%, כאשר תוך כך הוא שובר רצף של שמונה ימים של עליות. על רקע שבירת הראלי בהנג סנג עומד החשש מדיפלציה לאור נתונים שליליים במדד המחירים לצרכן, שיורד מזה החודש השלישי. בין המניות הגדולות ביותר שירדו: סאני אופטיקל (ירידה של 5.2%), BYD אלקטרוניקה (ירידה של 4.7%), SMIC (ירידה של 3.2%), מייטואן (ירידה של 3.0%) ושיאומי (ירידה של 2.6%).
במסגרת ההסכם, ארה״ב תפחית את שיעור המכסים על ייבוא מסין מ-145% ל-30%, ואילו סין תפחית את המכסים על מוצרים אמריקאיים מ-125% ל-10% — מהלך שהביא להקלה בשווקים, גם אם החששות לגבי השפעות ארוכות טווח על הכלכלה הגלובלית לא נעלמו. הדולר האמריקאי התחזק בחדות מיד לאחר פרסום ההסכם, בעיקר מול הין היפני.
רמות המכס האפקטיבי בארה״ב עדיין גבוהות, גם אחרי ההסכם מול סין. המכס האפקטיבי יעמוד אחרי ההסכם על כ-13% לעומת כ-22% לפני החתימה על ההסכם. אך זהו עדיין נתון גבוה יחסית למכס האפקיטיבי של שנת 2024 שעמד על כ-2.5%. רמות אלו של מכס אפקטיבי לא נראו מאז שנת 1941.
המיקוד של המשקיעים עובר כעת לפרטי ההסכם – ובעיקר למה שיקרה לאחר 90 הימים. אך בטווח הקצר, העיניים נשואות לנתוני האינפלציה שצפויים להתפרסם בהמשך היום בארה״ב. הפוגת הסחר בין ארה״ב לסין הובילה את המשקיעים להפחית את ההערכות להפחתות ריבית מצד הפדרל ריזרב. כעת מתמחרים השווקים 57 נקודות בסיס של הפחתות עד סוף השנה, לעומת יותר מ-100 נקודות שציפו להן בשיא המתיחות באפריל.
מחירי הנפט ירדו מעט לאחר שמוקדם יותר השבוע הגיעו לשיא של שבועיים, בזכות האופטימיות סביב הסכם הסחר. מחירי הזהב נותרו יציבים לאחר ירידה של 2% ביום שני, כשמשקיעים נטשו חלק מהחזקות ה-״חוף מבטחים״.