החל הקרב על הויוקס: מרק הצהירה כי תילחם בכל הכוח

ביקשה לדחות על הסף את התביעה הראשונה שאמורה לעלות לדיון בקרוב, בטענה כי התובעת שיקרה. למרק יש 3-30 מיליארד סיבות (לפי כלכלנים), להילחם בכל הכוח
אמיר כהן |

יצרנית הויוקס, מרק, ביקשה לדחות על הסף תביעה שהוגשה נגדה באלבמה ארה"ב. התובעת במשפט טוענת, כי בעלה מת מאירוע קרדיולוגי בעקבות נטילת משכך הכאבים ויוקס. במרק מצאו "חורים" רבים בכתב התביעה. לטענתם, התובעת פשוט משקרת.

בין השאר, מצביעים במרק, על שינוי דחוף בגירסאות התובעת. תחילה טענה התובעת, כי בעלה נטל ויוקס ממארזים שלאחר מכן נמצאו ללא שימוש, כלומר עדיין עטופים בצלופן. האישה טענה כי התבלבלה, ובעלה נטל דגיומות מרופא המשפחה. אותם דגימות, טענה האישה, נשכחו במכונית אותה מכרה לאחרונה. בבדיקת סדרת הייצור, שהתבצעה על ידי מרק, התגלה כי דגימות אלו יצאו לשוק כחצי שנה לאחר מות הבעל.

עורכי הדין של האישה מכחישים את הטענות ומבקשים לבדוק את אמיתות הרשומות של מרק. לטענתם, יש לענקית הפרמצבטיקה את כל הסיבות שבעולם להילחם ולהכפיש את התובעת, שכן משפטה יהיה גורלי להמשך ההתדיינות, בקרב תובעים פוטנציאלים נוספים. כלכלנים מעריכים כי במידה וימצא קשר סיבתי בין מקרה מות כלשהו לתרופה, תסבך מרק בשרשרת תביעות שתעלה לה בין 4-30 מיליארד דולר. לנוכח סכום זה, נציין, למרק יש אינטרס עליון לנהל קרב קשה ככל האפשר עם כל תובע.

נזכיר, כי מרק מיוזמתה הורידה את משכך הכאבים מהמדפים ופירסמה כי יש חשש לפגיעה בלב, כתוצאה משימוש ממושך בתרופה. התביעות נגד החברה מתייחסותשלפני הפירסום, בו לטענת חלק מהתובעים, ידעה מרק על הנזק שהיא גורמת ולא שיתפה את לקוחותיה.

נציין, כי לאחרונה, גוף המייעץ ל-FDA קבע כי כל משככי ה-COX 2, עליהם נמנים הויוקס של מרק והסלברקס של פייזר, מעלים את הסיכוי למחלות לב. עם זאת, קבעה הועדה המיוחדת לנושא, אין מניעה משימוש במשכך כל עוד תצוין על האריזה כי התרופה מסוכנת לחולי לב, לדוגמא.

לפיכך, ניתן אישור להחזרת התרופה למדפים. עם זאת, מרק, בניגוד לפייזר שמלכתחילה השאירה את התרופה שלה על המדפים, לא החזירה את הויוקס לשיווק המוני. לטענת החברה, היא צריכה לבחון את הסוגיה. ממרק נרמז, כי הם מפתחים טכנולוגיה חדשה שתאפשר הקלה בכאב, ללא הגדלת הסיכוי לאירוע קרדיולוגי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה