מחיקת חברה לא פעילה ברשם החברות

עו"ד יואל קינן

בעבר נהגו ברשם החברות למחוק ממאגר הרשומים חברה שלא שילמה אגרות במשך כמה שנים ולא הגישה דוחות לרשם החברות.
עו"ד לילך דניאל |

שאלה: ------------ בעבר נהגו ברשם החברות למחוק ממאגר הרשומים חברה שלא שילמה אגרות במשך כמה שנים ולא הגישה דוחות לרשם החברות. כיום מתברר שחלק מהחברות שהפסיקו את פעילותן בשנת 1992 למשל וגם לפני כן, נמחקו, ואילו אחרות לא נמחקו. בבירור עם רשם החברות, נטען שהיו כמה 'גלים' של מחיקות בסטטוס שלעיל, ולא כל החברות נמחקו בגל האמור. האם אין כאן איפה ואיפה? דוגמה ספציפית: חברה שהפסיקה את פעילותה ב-1980 לא מופיעה כיום בסטטוס של חברה פעילה ונדרשת לשלם אגרות משנת 2005 וגם לבצע פירוק מרצון. המנהלים הרשומים עדיין בחיים, אבל לא נותר שום חומר בכתובים בגלל הזמן הרב שחלף. השאלות: 1. האם ניתן לבקש/ לדרוש מחיקה בכל זאת? 2. אם החברה תוכרז מפרת חוק, האם לא רשם החברות הוא זה שהפר את הכללים שהיו נהוגים בעבר, בדבר מחיקת חברה על פי אמות המידה שנהגו אז בנוגע לאי תשלום אגרה ואי דיווח של דוח שנתי?

תשובה: ------------ לרשם החברות יש הסמכות בדין להטיל סנקציות שונות על חברות מפרות חוק כהגדרתן על פי חוק החברות, התשנ"ט-1999. סמכות זו היא בגדר זכות הניתנת למימוש לשיקול דעתו של הרשם ואין חובה לממשה. במהלך השנים הרבות מאז 1980 השתנו הסמכויות שבדין הקיימות לרשם החברות בכל הנוגע להטלת סנקציות כאמור. ניתן בכל עת לפנות לבית המשפט ולבקשו שיורה לרשם למחוק חברה אם ישתכנע בית המשפט כי יש לעשות כן. השאלה כללית מדי ואם ברצונך בתשובה מדויקת אזי יש לבצע בדיקה ספציפית בגין כל חברה שלגביה נטען קיפוח כאמור.

המשיב - עורך דין עצמאי המתמחה בתחום המשפט המסחרי לרבות דיני חברות, דיני חוזים והסכמים בינלאומיים, הייטק, הון סיכון ויזמות

התשובות אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין המומחים המשיבים או המערכת אחראים לתוצאות השימוש בהן

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה