התוקף התורן. רומיניגה: "אף אחד לא מאמין לבלאטר"
בדיוק שנה לפתיחת המשחקים האולימפיים וקצת פחות משלוש שנים למונדיאל הבא, ובפיפ"א יזכרו את השבוע האחרון, שאמור היה להיות חגיגי, כשבוע רע מאוד. זה התחיל עם השעייתו לכל החיים של מוחמד בין חמאם מפיפ"א,לאחר נמצא אשם בשחיתות. בין חמאם, שרצה להתמודד מול ספ בלאטר על נשיאות הארגון בבחירות האחרונות, נענש על ידי ועדת האתיקה של פיפ"א. זה נמשך מצדו של בין חמאם, שקרא לבלאטר דיקטטור, האשמות שקיבלו חיזוק מצד קרל היינץ רומיניגה.
רומיניגה, יו"ר איגוד המועדונים האירופאי ומנכ"ל באיירן מינכן, תקף גם הוא את הארגון, ולא ניסה לעדן את דבריו. "הקבוצות חייבות שתהיה להן יותר השפעה בגוף שמנהל אותנו, גוף שיש בו שחיתויות על בסיס יומי", אמר רומיניגה, "אני לא יכול לקבל יותר את העובדה שאנחנו מנוהלים על ידי אנשים לא נקיים".
ההתבטאות החריפה הזו של רומיניגה מצטרפת כאמור לדבריו של מוחמד בין חמאם הקטארי. כאמור, בין חמאם הושעה לפני כמה ימים לכל החיים מפיפ"א וממוסדותיה, לאחר שוועדת האתיקה של פיפ"א מצאה אותו אשם בניסיון לשחד את ההתאחדות של אוקיאניה במטרה לקבל את תמיכתה בבחירות לנשיאות פיפ"א האחרונות. בין חמאם, מן הסתם, לא מרוצה מהעובדה שרגע אחד הוא מעז להתחרות מול בלאטר, שמכהן כנשיא פיפ"א כבר 13 שנה, ורגע אחרי הוא מושעה לכל חייו. האופי בו קרו הדברים הביא אותו להאשמות נגד בלאטר.
רומיניגה מחזק את עמדתו של בין חמאם. "זה הזמן שלנו להתערב. כשאתה יודע שמשהו לא כשורה זו המחויבות שלך לנסות לשנות", הוסיף רומיניגה, "בלאטר אומר שהוא מנקה את פיפ"א משחיתות אבל העובדה היא שאף אחד לא מאמין לו. אני דואג כי האנשים בפיפ"א חושבים שהכל בסדר. זו מכונת כסף, מונדיאל אחרי מונדיאל, ובשבילם זה יותר חשוב מכל דבר אחר, כולל ניקיון כפיים".
אתמול, בזמן שנאם בריו דה ז'ניירו לקראת הגרלת המוקדמות למונדיאל 2014 שייערך בברזיל, התבקש בלאטר להתייחס לדבריו של בין חמאם ואמר: "אני לא מתכוון להעיר על החלטות ועדת האתיקה, אבל אני לא דיקטטור ואני לא מנהל את פיפ"א לבד. אני עובד עם הוועד המנהל, עם אנשי האדמיניסטרציה ועם הרבה יועצים. כולם כאן יודעים מה זה אומר לעבוד בשקיפות. אסור לשכוח שאנחנו בעסק שקשורים בו 300 מיליון אנשים, וב-300 מיליון אנשים אתה לא יכול שיהיו לך רק אנשים טובים. אני מבקש שתבינו את המצב ותאפשרו לפיפ"א להמשיך להתקדם".
רומיניגה, מצידו, לא מתכוון כמובן לאפשר לפיפ"א להתקדם במצב כמו שהוא היום. "מאחר והשינוי לא יבוא מתוך פיפ"א, אני קורא למעורבות גדולה יותר של הקבוצות בפיפ"א. השיטה הנוכחית תפורה במיוחד בשביל לעזור להתאחדויות, ולכן הן לא יפנו נגד פיפ"א. אבל לכולנו - כל מי שמעורב, שחקנים, קבוצות, שופטים, כדורגל נשים - לכולם יש זכות להיות חלק מתהליך קבלת ההחלטות", סיכם רומיניגה.