נהגי הפורמולה 1 יתקרבו עוד יותר לטייסי הקרב

חברת ווינד ריבר, המייצרת טכנולוגיות שנמצאות בשימוש במטוסי הקרב של הצי האמריקאי ובכלים של נאס"א, תספק מערכות טלמטריה למכוניות הפורמולה 1. לחברה מרכז פיתוח ברעננה
ניצן פלד |

את ההשוואה בין נהגי פורמולה 1 לטייסי קרב, על קבלת ההחלטות בשברירי שנייה ועל הלחץ הפיסי של כוחות ג'י חזקים, אנחנו כבר מכירים. אבל עכשיו שני העולמות מתקרבים עוד יותר. חברת ווינד ריבר, יצרנית מערכות ההפעלה למערכות משובצות ומכשירים ניידים הגדולה בעולם, שמספקת בין היתר תוכנה למטוסי הקרב של הצי האמריקאי, תשתלב במערך הטכנולוגי של מכוניות הפורמולה 1.

שיתוף הפעולה עושה רושם של משהו שצריך היה לקרות כבר מזמן. מצד אחד, פורמולה 1 הוא ענף הספורט המוביל בעולם בכל הקשור להשקעה ופיתוחים טכנולוגיים. מצד שני, ווינד ריבר, שעל לקוחותיה נמנים גם נאס"א ותעשיות בטחוניות בישראל, היא מובילה עולמית בתחומה ושולטת בשוק בו היא מתחרה.

הדרך של ווינד ריבר אל הפורמולה 1 נסללה לפני מספר חודשים כשהחברה הודיעה על שיתוף פעולה עם חברת Magneti Marelli, ספקית של מערכות היי-טק ורכיבים חכמים לרכב. ביחד, השתיים יהיו אחראיות לליבת ציוד הטלמטריה במכוניות הפורמולה 1 - המערכת שמאפשרת למדוד את ביצועי כלי הרכב מרחוק.

היכולת של מנהלי הקבוצות למדוד יכולות וביצועים מרחוק, ולשמור על קשר עם כל רכיב וחלקיק במכונית בזמן המירוץ, היא קריטית להצלחה של קבוצות להתמודד עם תקלות בזמן אמת. ווינד ריבר תביא איתה ניסיון דומה ממערכות שמשמשות גם בכלים שנאס"א שולחת אל החלל החיצון.

ווינד ריבר הקימה ב-2009 מרכז פיתוח, תמיכה ומכירות בישראל ב-2009, בו מועסקים כמה עשרות בודדות של עובדים. המרכז בישראל מתמקד בטסט מנג'מנט, ולכן לא מן הנמנע שגם העבודה על הרכיבים שבסופו של דבר ייכנסו למכוניות של סבסטיאן פטל, לואיס המילטון ופרננדו אלונסו, תעבור במרכז שברעננה.

ווינד ריבר הוקמה ב-1981. ב-2009, אחרי שנה בה הכניסה 360 מליון דולר, נרכשה על ידי אינטל תמורת סכום של 884 מליון דולר. למרות השליטה המלאה של אינטל, החברה, שהטכנולוגיות שפיתחה נמצאות ביותר מ-500 מליון מוצרים שונים בעולם, משתמשת כמחלקה עצמאית לגמרי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה