סגירה חיובית לאחד החודשים הקשים ביותר בשנים האחרונות
חודש פברואר נסגר בטריטוריה החיובית, למרות כל האירועים האחרונים אשר איימו על התאוששות הכלכלה העולמית. המהומות בעולם המוסלמי גרמו לטלטלה בשוק הנפט העולמי, דבר אשר גרם לזינוק במחיר הנפט מעל 100 דולר לחבית. המדדים נעלו אמש בעליות זה החודש שלישי ברציפות, בסיכומו של חודש פברואר עלו המדדים המובילים בכ-3% .
במישור המאקרו הנתונים היו מעורבים: ההכנסה הפרטית עלתה ב-1%, העלייה הגדולה ביותר ב-20 חודשים האחרונים אך, ההוצאה הפרטית עלתה ב-0.2% בלבד ואכזבה את הסוחרים שציפו לעליה של 0.5% בחודש ינואר. ניתן להאשים את העלייה החדה במחירי הסחורות ומוצרי האנרגיה, אך הסיבה העיקרית שפוגעת בהוצאה הפרטית היא מצבו השברירי של שוק התעסוקה האמריקני.
מדד מנהלי הרכש שיקגו עלה לרמתו הגבוהה ביותר ב-27 שנים האחרונות. הנתון רשם קריאה של 71.2 נקודות לעומת 68.8 נקודות שנרשמו בחודש קודם. מכירות הבתים הנמצאים בתהליכי בניה אכזבו. המכירות בחודש ינואר צנחו ב-2.8% לעומת הצפי שעמד על ירידה של 2.2%. הנתון של חודש קודם עודכן בחדות כלפי מטה מעליה של 2% לצניחה של 3.2%. הנתון המאכזב לא מבשר טובות בנוגע למצבו של שוק הנדל"ן בארה"ב ומעלה שאלות רבות לגבי ההמשך.
שוק המט"ח והסחורות
הדולר ממשיך לאבד גובה מול מרבית המטבעות בעולם על רקע הערכות כי הפד עשוי להאריך את תוכנית רכישות האג"ח מעבר לחודש יוני. בעוד שבנקים מרכזיים בעולם מדברים על אפשרות העלאות ריבית, ברננקי צפוי להמשיך נגד כיוון הזרם ועלול להמשיך ואף להרחיב את תוכניות התמריצים במטרה לעודד את הצמיחה במשק. הדולר עשוי להמשיך במסע ההחלשות שלו לפחות עד לפרסום דוח התעסוקה ביום שישי הקרוב.נתונים מאכזבים יגבירו את לחץ המכירות על השטר הירוק. האירו והפאונד התחזקו, אך טרם הצליחו לפרוץ את הרמות המשמעותיות אל מול הדולר.
הפרנק השוויצרי והין היפנים נחלשים על רקע חזרתם של סוחרי אוהבי הסיכון לשווקים. הדולר הקנדי מקבל רוח גבית חזקה לאחר פרסום התמ"ג של חודש דצמבר. על פי הנתון, הכלכלה הקנדית צמחה בקצב של 0.5% לעומת הערכות המוקדמות שעמדו על צמיחה של 0.3%. כאמור הדולר קנדי התחזק והצליח לקבוע שיא חדש מול עמיתו הדולר ברמה של 0.9704.
הדולר האוסטרלי בחן במהלך הלילה את אזור 1.0200, אך לא הצליח להתקדם אל עבר השיא בנק 1.0250. הבנק המרכזי הותיר את שיעור הריבית על כנה ברמה של 4.75%. נגיד הבנק המרכזי טען כי האינפלציה נמצאת בשליטה הרבה בזכות התחזקות המטבע המקומי והיא לא צפויה לחרוג מטווח היעד השנתי בין 2%-3%. הנגיד לא פיזר רמזים ניציים לגביי מדיניות המוניטארית העתידית. הדולר האוסטרלי נסחר ביציבות קרוב לרמת ההתנגדות 1.0180. הנפט נחלש מעט ונסחר סביב 97 דולר לחבית. הזהב נסחר קרוב מאוד לרמת השיא באזור 1430 דולר לאונקיה.
מה מצפה לנו היום?
תמ"ג רבעוני (שוויץ) - קודם: 0.7% צפי:0.5%
מדד מנהלי הרכש במגזר היצור (שוויץ) - קודם: 60.5 צפי:60.8
שינוי במספר הבלתי מועסקים בגרמניה - קודם: 13- אלף צפי : 13- אלף
שיעור האבטלה (גוש האירו) - קודם: 10% צפי:10%
מדד מחירי הבתים (NATIONWIDE) (בריטניה) - קודם: 0.1%- צפי:0.2%-
מדד מנהלי הרכש מגזר היצור (בריטניה) - קודם: 62 צפי:61.5
החלטת הריבית + נאום נגיד הבנק המרכזי - (קנדה) - צפי להותרת הריבית על כנה ברמה של 1%.
מדד מנהלי הרכש PMI (ארה"ב) - קודם: 60.8 צפי:60.9
עדותו של ברננקי מול הקונגרס
תמ"ג רבעון 4 2010 - קודם: 0.2% צפי:0.6%
חודש מרץ צפוי להיפתח באווירה אופטימית. נתוני המאקרו שיפורסמו במהלך היום צפויים להעיד על כך שסקטור היצור בבריטניה ובארה"ב ממשיך לצמוח במלוא העוצמה. ההתאוששות המשמעותית בסקטור מובילה לשיפור משמעותי בשוק התעסוקה ומגביר את הסיכויים להתאוששות כללית בת קיימא. עיני הסוחרים נשואות אל עבר ברננקי, אשר צפוי לעמוד מול הקונגרס במהלך היומיים הקרובים. ברננקי עשוי לרמוז על כך כי הוא אינו פוסל רכישות אג"ח מעבר לחודש יוני, דבר אשר עשוי להגביר את לחץ המכירות על השטר הירוק.
ניתוח טכני
דולר שקל
השקל פתח חזק את השבוע מול הדולר על רקע היחלשותו של השטר הירוק בעולם. מהלך ההתחזקות של השקל צפויה להימשך גם היום.
גרף שבועי