הזינוק בנפט נמשך: האם רמת ה-100 דולר לחבית תיפרץ?
חודש פברואר לקראת סיום ואפשר כבר עכשיו לומר שסיפור החודש שייך לנפט אשר חצה אמש את רמת ה-100 דולר לחבית, אך סגר מתחתיה. הנפט ביצע זינוק מהתחתית שלו החודשית ברמה של קרוב ל-84 דולר לחבית עד לאזור ה-100 דולר לחבית. מדובר במהלך עליה של 16 דולר בתוך פחות מחודש, זינוק החד ביותר מאז חודש מאי 2009 שבו המחיר זינק מהתחתית שלו באזור ה-50 דולר לחבית ועד השיא שנקבע באותו חודש ברמה של קרוב ל-67 דולר לחבית. העלייה החדה במחיר הנפט בשבועות האחרונים נובעת מהמהומות במדינות ערב, אך האירועים בלוב שהיו החמורים ביותר עד כה, הם אלו אשר הציתו את גל העליות המשמעותי ביותר במחירים.
לוב, המהווה אחת מספקיות הנפט הגדולות בעולם הפסיקה את זרימת הנפט והגז לאירופה, דבר אשר מפעיל לחץ על השווקים הפיננסים ומקפיץ את מחירי הדלק בכל רחבי העולם. מנהיגים רבים בעולם מעריכים כי במידה והאירועים יתפשטו למעצמות נפט אחרות כגון ערב הסעודית, זה עלול להקפיץ את מחירי הנפט עד לאזור ה-200 דולר לחבית.
בינתיים המימושים בשווקים הפיננסים נמשכים והמשקיעים מתעלמים כמעט לחלוטין מנתוני המאקרו הטובים המתפרסמים מידי יום. אמש פורסם נתון מכירות הבתים הקיימים, אשר עלו ב-2.7% בחודש ינואר לקצב שנתי של 536 אלף בתים לעומת 522 אלף שנרשמו בחודש דצמבר. בסיום יום המסחר, הנאסד"ק צנח ב-1.2%, הדאו-ג'ונס ירד ב-0.9% וה-S&P500-איבד מערכו - 0.6%.
שוק המט"ח והסחורות
התנודתית בשוק המט"ח גוברת מידי יום על רקע חוסר הוודאות בשווקים. צמדי הדולר נסחרים בחוסר קורלציה מוחלט כאשר מטבעות האירופאים (אירו, פאונד, פרנק) מתחזקים מולו מצד אחד אך מטבעות הסחורות (דולר אוסטרלי, ניו זילננדי וקנדי) נחלשים מצד שני. וזאת על אף הזינוק במחירי הסחורות, שהיה אמור לגרום דווקא להתחזקות של המטבעות הללו. הסיבה לכך שמטבעות הסחורות נחלשים ובעיקר המטבעות עם הריבית הגבוהה ביותר, כגון הדולר האוסטרלי, היא הירידות וחוסר הוודאות בשווקים אשר גורמת לסוחרים רבים לנטוש את המטבעות עם ריבית גבוהה לטובת מטבעות חוף מבטחים, כגון הפרנק השוויצרי והין היפני.
המטבע הבולט אתמול היה הפאונד, אשר בחן שוב את רמת ההתנגדות המשמעותית באזור 1.6280 לאחר פרסום הפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה. מהפרוטוקולים עלה כי 3 מתוך 9 מחברי הבנק המרכזי של בריטניה הצביעו בעד לעלות את שיעור הריבית בישיבת הריבית הניצית ביותר בשנים האחרונות. אנדרו סנטנס הניצי ביותר הצביע בעד העלאת שיעור הריבית ב-0.5% לרמה של 1% ואילו מרטין וויל וספנסר דייל הצביעו בעד עליית שיעור הריבית ב-0.25%. בין שאר חברי הוועדה נשמעו חילוקי דעות קשים בעניין הריבית. מחר יפורסם עדכון נתון התמ"ג של הרבעון ה-4 2010 בבריטניה. בעדכון הראשוני הנתון הראה כי הכלכלה הבריטית התכווצה ב-0.5%. המטבע המלכותי עשוי לחצות את רמת ההתנגדות של 1.63 דולר לפאונד במידה והעדכון יפתיע לטובה.
הפרנק השוויצרי נסחר בשעות אלו ברמות שיא של כל הזמנים מול הדולר באזור 0.9274. הבנק המרכזי של שוויץ עשוי להתערב בשוק המט"ח, כפי שעשה זאת בעבר על רקע התחזקותו של המטבע המקומי בעיקר מול האירו.
מה מצפה לנו ביומיים הקרובים?
השווקים הפיננסים ימשיכו להיות מושפעים בעיקר מהאירועים בלוב. במישור המאקרו הסוחרים ימתינו לפרסום נתון מכירות הבתים החדשים ועדכון התמ"ג בארה"ב.
יומן נתונים - ארה"ב
הזמנות מוצרים ברי קיימא - קודם: 2.3%- צפי : 2.5%
מספר דורשי עבודה חדשים - קודם:410 אלף צפי: 403 אלף
מכירות הבתים החדשים - קודם : 329 אלף צפי: 330 אלף
תמ"ג רבעון 4 ( עדכון ביניים) - קודם : 3.2% צפי : 3.3%
סקר סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן (סופי) - קודם : 75.1 צפי : 75.1
יומן נתונים -שאר העולם
תמ"ג רבעון 4 ( עדכון ביניים ) בריטניה - קודם : 0.5%- צפי : 0.5%-
מדד המחירים לצרכן בגרמניה - קודם: 0.4%- צפי:0.5%
מדד המחירים לצרכן - טוקיו - קודם : 0.2%- צפי:0.3%-
ניתוח טכני
דולר שקל
גרף שבועי