הדולר ממשיך להחלש: נסחר סביב 3.72 שקל, נושק לשפל של 4 חודשים

הצערבות בנק ישראל במסחר לא עצרה את נפילתו של השטר הירוק. בבנק הפועלים אומרים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת"
סתיו שירייב |

הדולר נחלש השבוע מול השקל, בדומה למגמת המסחר מול רוב המטבעות העיקריים בשוק המט"ח הבינלאומי. במהלך המסחר ירד שער הדולר היציג לרמתו הנמוכה ביותר זה כארבעה וחצי חודשים ושער האירו היציג טיפס לרמתו הגבוהה ביותר זה כחודש.

בבדיקה אחרונה, הדולר נחלש במהלך המסחר אל מול השקל בכ-0.24% ונסחר סביב רמת ה-3.7241 שקל/דולר.

השבוע חזר בנק ישראל להתערב במסחר ורכש דולרים תמורת שקלים, במטרה לבלום את היחלשות הדולר, אך מאמצי הנגיד לא הצליחו למנוע את הירידה של השטר הירוק.

כעת תשומת הלב של המשקיעים מתמקדת בשאלה האם הבנק המרכזי ביפן שוב במסחר במטבעות כמו שעשה ביום רביעי האחרון. מדובר בהתערבות הראשונה במסחר מאז שנת 2004. כלכלני בנק הבינלאומי צופים כי הבנק המרכזי ביפן ימשיך ולנסות להוריד שת שערו של היין היפני.

במחלקת המחקר של בנק הפועלים צופים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם.

עוד מציינים כח השקל יושפע מגורמים מקומיים מנוגדים. "מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישה אפשרית של דולרים על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות ע"י בנק ישראל (אם כי בקצב מתון) ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית."

בנוגע לפיזור ההשקעות ממליצים בבנק להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי הכולל דולר ארה"ב, אירו וליש"ט, במטרה לצמצם את הסיכון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה