אסטרטגיית ה-carry trade חוזרת ובגדול
Carry Trade היא אסטרטגיית מט"ח לא מסובכת במיוחד המבוססת על נטילת אשראי במטבע שבו הריבית נמוכה - והשקעת הכסף בפיקדון או איגרות במטבע אחר שבו הריבית גבוהה הרבה יותר. הרווח נגזר מפערי הריבית והסיכון טמון בתנועת שערי המטבעות זה כנגד זה. לפני פרוץ משבר הסאב פריים בסוף שנת 2007 מסחר מהסוג הזה היה מאוד נפוץ, סוחרים רכשו את הדולר האוסטרלי (הריבית באוסטרליה הייתה אז 8%) מול הין היפני (הריבית ביפן הייתה אז 0.5%), או את הדולר הניו זילנדי כנגד הין היפני.
במהלך המשבר הגדול מדינות רבות נאלצו להוריד את שיעורי הריבית במטרה לעודד את הצמיחה במשק ועל מנת להקל על הצרכנים ועל העסקים באותן מדינות .מדיניות זו הפכה את מסחר הCARRY לפחות אטרקטיבי, והמשקיעים חיפשו אלטרנטיבות השקעה בטוחות יותר הנושאות על גבן תשואות נמוכות יותר כגון אג"ח ממשלתי , רכישת הין היפני וסחורות כגון הזהב אשר זינק לרמות שיא במהלך המשבר.
יתרונות וחסרונות
אסטרטגיית מסחר זו מתאימה לסוחרים אשר עומד לרשותם הון עצמי גדול יחסית. סוחרי ה-CARRY פותחים עסקאות גדולות מאוד על מנת ליהנות מרווח גדול מידי יום והם חשופים לתנועות בשער החליפין, לכן אותם סוחרים יחפשו צמד מטבעות אשר מבחינה טכנית נראה כי המטבע בעל הריבית הגבוהה התחזק מול המטבע בעל הריבית הנמוכה.
ניקח לדוגמא את הדולר מול הפורינט ההונגרי. הריבית בהונגריה עומדת ברמה של 5.25% מול הריבית בארה"ב אשר עומדת ברמה של 0.25% . האינפלציה בהונגריה עומדת על 4% מעל טווח היעד המרכזי של הבנק העומד על 3%.
בארה"ב לעומת זאת, עומדת לגלוש לתקופה של דפלאציה (תקופה שבה המחירים יורדים באופן קבוע על רקע צריכה פרטית חלשה הגורמת לירידות במחירים במטרה לעודד את הצרכנים). לפי הצהרתו האחרונה של נגיד הבנק המרכזי של הונגריה, הריבית צפויה לעלות בחודשים הקרובים במידה והאינפלציה לא תתמתן .
אירו - פורינט (EURHUF)