סין במהלך: מסירה את השליטה הממשלתית על מחירי הדשנים במדינה

מחירי הדשנים המיוצרים בסין, היצרנית והצרכנית הגדולה ביותר בעולם של גרעינים, וכל הדשנים המיובאים למעט דשני אשלג יקבעו בשוק.
אריאל אטיאס |

לאחר שראתה את השפעת צניחת המחירים על יצרניות הדשנים המקומיות, החליטה סין להסיר החל מהיום (א') את השליטה הממשלתית על מחירי הדשנים ולהפחית את חיובי החשמל והשינוע בזמן שהיא פועלת לשנות את מנגנון התמחור עבור רוב מוצרי הדשנים.

מחירי הדשנים המיוצרים בסין, היצרנית והצרכנית הגדולה ביותר בעולם של גרעינים, וכל הדשנים המיובאים למעט דשני אשלג יקבעו בשוק, כך על פי הודעת הוועדה הלאומית לפיתוח ורפורמות (NDRC).

סין משנה את מערכת קביעת המחירים לדשנים כדי לעודד את הייצור ולהבטיח אספקה מספקת לחוואים המקומיים. עד היום, הכלכלה השלישית בגודלה בעולם דרשה מיצרניות הדשנים והקמעונאיות לקבל אישור עבור כל העלאת מחירים ובכך שלטה בפועל על כל שינויי המחירים מאז 2004, בצעד שנועד להגן על החוואים מזינוק חד במחירים.

מנגנון התמחור החדש מטרתו "לאפשר לשוק לשחק תפקיד מרכזי בהקצאת המשאבים", "לקדם התפתחות בריאה ויציבה בסקטור הדשנים", ו"להגן על האינטרסים של החוואים", נכתב בהודעת NDRC.

בהודעה נפרדת, אמרה הממשלה, כי היא פועלת להגדיל את מלאי הדשנים ל-16 מיליון טונות, או 20% מסך הביקושים לשתילה בעונת האביב.

בימים אלה מתנהל המשא ומתן לחתימת חוזה האשלג בין סין ליצרניות הדשנים הבינלאומיות. את המו"מ מובילה יצרנית הדשנים הרוסית אורלקלי הנמצאת בחודשים האחרונים במשבר עמוק כתוצאה מהשפעת המשבר הכלכלי על רוסיה והסיכון כי תיקנס במאות מיליוני דולרים עקב פרשה ישנה.

בחדשות אחרונות משוק הדשנים, נציין, כי ביום חמישי האחרון דיווחה יצרנית האשלג הקנדית פוטאש את תוצאותיה לרבעון הרביעי. הענקית רשמה רווח נקי למניה של 2.56 דולר, גבוה מאזהרתה חודש קודם לכן, אולם סיפקה תחזיות מאכזבות לשנה החדשה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה