הדולר עלה היום אך סגר בכל זאת שבוע שלילי: איבד השבוע 3.3%

בנק לאומי: "ההתמתנות בייצוא פוגעת בעוצמת השקל". בנק הפועלים: "התנודתיות בדולר-שקל תימשך בשבועות הקרובים"
עדי בן ישראל |

השקל נסחר היום במגמה מעורבת מול המטבעות העיקריים, הדולר והאירו, כאשר הדולר התחזק בעקבות נתוני התעסוקה שפורסמו אתמול (ה') בארה"ב, דבריו של נגיד בנק ישראל, פרופסור סטנלי פישר, והירידות החדות בבורסה אתמול עדיין הדהדו ברקע.

נתוני התעסוקה שפורסמו אתמול בארה"ב יצאו בהתאם לתחזיות והעידו על אובדן של 62 אלף מקומות עבודה. הנתונים גרמו להתחזקות של הדולר בעולם שכן לפי גורמים בחדרי מסחר, השוק היה מוכן אף לנתונים גרועים יותר.

פישר נשא אתמול דברים בכנס קיסריה אפשרות של התערבות נוספת בשוק המט"ח. דבריו הובילו לירידות חדות בבורסה ולהתחזקות של הדולר מול השקל במסחר התוך-יומי. גורמים בשוק מסרו ל-Bizportal כי הירידות בבורסה הונעו, בין היתר, על ידי מכירות מאסיביות של המשקיעים הזרים על מניות כיל והחברה לישראל, מה שאומר שכסף זר יצא מהשוק ותורם להתחזקות הדולר היום.

הדולר הוסיף היום 0.62% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.273 שקלים. מנגד, האירו היציג איבד 0.51% ל-5.1389 שקלים. בסיכום שבועי, הדולר נחלש ב-3.27% והאירו ירד ב-3.57%.

בנק לאומי: "ההתמתנות בייצוא פוגעת בעוצמת השקל"

האנליסטים בבנק לאומי סבורים כי חוזקתו של השקל צפויה להתמתן בשל מספר גורמים, ובהן התמתנות בגידול בייצוא וההתערבות של בנק ישראל ומשרד האוצר בשוק. עם זאת, בטווח הקצר השקל דווקא צפוי לשמור על חוזקו בשל פער הריביות השורר בין ישראל לארה"ב (העומד על 1.75), שעשוי אף להתרחב במידה ובנק ישראל ימשיך להעלות את הריבית.

"ההתמתנות ביצוא מפחיתה את זרימת המט"ח לארץ ופוגעת בעוצמתו של המטבע המקומי", אומרים הכלכלנים. "להערכתנו, פער הריביות השורר בין המשק המקומי לזה האמריקני וההתרחבות שעשויה לחול בו, בשילוב עם חולשתו של הדולר בעולם, יתמכו במטבע המקומי בטווח הקצר. עם זאת, השינוי שחל בכללי המשחק עם רכישות המט"ח שביצעו משרד האוצר ובנק ישראל בשבועות האחרונים עשוי להוות גורם ממתן למגמה זו.

"בהקשר זה נזכיר כי התערבותם של גופים אלה נעשתה בעבר ברמות קרובות לאלו שבהן נסחר הדולר מול השקל כיום (התערבות בנק ישראל חלה גם בעת שהתנהגות הדולר מול השקל הייתה חריגה ביחס להתנהגותו בעולם, מגמה לה היינו עדים השבוע), אך עם זאת יכולתם לפעול בנושא מוגבלת יחסית".

בנק הפועלים: "התנודתיות בדולר-שקל תימשך בשבועות הקרובים"

כלכלני בנק הפועלים סבורים כי היחלשות הדולר מול השקל השבוע נובעת מגורמים מקומיים, שכן בעולם הוא דווקא נסחר במגמה מעורבת.

"השקל קיבל תמיכה מההערכות כי הריבית בישראל צפויה להמשיך ולעלות בתקופה הקרובה, ומנגד, הציפיות להעלאת ריבית בארה"ב הולכות ונחלשות, כך שפער הריביות צפוי להמשיך ולהתרחב", אומרים האנליסטים. "כזכור, כיום פער הריביות בין השקל והדולר עומד על רמה של 1.75%". בבנק הפועלים מאמינים כי הדולר-שקל ימשיך להיסחר בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם, "ונראה כי התנודתיות הגבוהה יחסית תמשך גם בשבועות הקרובים. יש לציין, שרמת השפל של הדולר מקשה על פעולת החיזוי יותר מתמיד. כעת נראה, כי השקל יושפע בתקופה הקרובה מגורמים מנוגדים. מחד, מתרבים הסימנים כי הצמיחה הכלכלית בישראל מאיטה והולך וקטן העודף בחשבון השוטף. מאידך, פער הריביות המתרחב מספק תמיכה לשקל".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה