ממשל בוש מכריז על תוכנית סיוע ללווי הסאב-פריים; האם המהלך יצליח?

לאחר מאמצים קחתניים של השבועיים האחרונים ישיבות ארוכות גובשה סוף סוף תוכנית שבמסגרתה יציעו הגופים הפיננסים חלופות מימון חוזר ללווי הסאב-פריים במטרה להקטין את היקף העיקולים
שהם לוי |

תעשיית המשכנתאות האמריקנית אמרה כן, להסכם שיסייע ללווים האומללים לשמור על בתיהם, על פי פרסום רשמי של תוכנית הסיוע ללווים שהגה ממשל בוש.

העקרונות המרכזיים בתוכנית הם: הקפאה של חמש שנים בשיעורי הריבית להלוואות סאב-פריים מסוגים ספציפיים, רבות מבניהן צפויות להיות מתואמות לשיעורי ריבית גבוהים יותר בחודשים העוקבים. מזכיר האוצר האמריקני, פולסון, הודיע כי התוכנית לא כוללת סיוע ממשלתי, והוא מצפה מהחברות ונותני שירותי ההלוואות לספק חלופות מימון ושינויים ללווי הסאב-פריים.

בנאום שנשא בבית הלבן, הנשיא בוש לא שלח גלגל הצלה לעבר המשקיעים. במסגרת התוכנית, שעליה דן מזכיר האוצר האמריקני והבית הלבן עם נציגים של המגזר העסקי, יקבלו הלווים חלופות מימון חוזר מהחברות עצמן. אלה שלא ימצאו דרך נוחה למימון חוזר, הלוואתם תומר להלוואה שמעניקה ממשלת ארה"ב.

פולסון לא חוסך בחששות וטוען היום: בשנים 2008 ו-2009 יעמוד מספר העיקולים על 1.8 מיליון משכנתאות, כאשר הצפי הוא שעוד משכנתאות סאב-פריים בעלות שיעורי הריבית המשתנה יעברו עדכוני ריבית. עיקולים רבים צפויים בהמשך הדרך. ההערכות בתעשייה הן, כי 1.2 מיליון לווים ינצלו מהיד המאיימת של הנושים חסרי הרחמים.

"הגישה שאותה אימצנו היא אינה תרופת פלא", אמר פולסון, והוסיף כי הממשל ימשיך לשקוד על הבעיות שנגרמו כתוצאה מהמיתון בשוק המגורים, והזעזועים בשווקי האשראי. הממשל ורשויות החוק, לצד התעשייה מכבירים בחשיבות העליונה של הסיוע ללווים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה