רייזר חודרת לתחום האנרגיה הגיאותרמית: האם אורמת צריכה לחשוש?

פירמות גדולות לוטשות עיניהן לעבר הפוטנציאל האדיר המצוי בתחליפי האנרגיה. הכדאיות הולכת וגדלה כלל שמחירי הנפט מאמירים. יחד עם זאת, האם יש בכלל מקום לכולם בשוק?
שהם לוי |

נשיא חברת Raser Technologies , קרייג הינגסטון, משיא עיניו לעבר השטחים הנרחבים שבמערב ארה"ב כחלק מתוכניות החברה שבראשה הוא עומד, לכניסה מעמיקה יותר לתחום האנרגיה הגיאותרמית. השטחים הרבים במערב ארה"ב ידועים כבעלי פוטנציאל להקמת תחנות כוח גיאותרמיות, כמו אלה שמפעילה חברת אורמת טכנולוגיות בנבאדה.

לאחר שהחברה רכשה שטחים לצורך הקמת פרויקטים גיאוטרמים לפני כ-18 חודשים, אמר הינגסטון כי הוא מתכנן לחנוך את התחנה הגיאותרמית הראשונה של החברה בתחילת 2008. כמו כן, נראה שזו רק ההתחלה, Raser, ממש לא מתכוונת לעצור כאן ועוד תחנות נמצאות בשלבי פיתוח מתקדמים.

בינתיים, הפירמה החלה במאמצים קדחתניים לגיוס מומחים רבים בתחום האנרגיה ושכרה מנהלים בכירים, בתוך כך מייעדת עוד שטחים לפרוייקטים עתידיים. חלק ממאמצי החברה נוגעים נובעים גם מהחששות מהמתחרות הגדולות: Calpine, Chevron ,ואורמת טכנולוגיות הישראלית.

האנרגיה הגיאותרמית היא דרך יחסית עתיקה להפקת חשמל. התחנה הגיאותרמית קודחת לתוך חורים שמצויים כבר באדמה, ועושה שימוש בחום השיורי הנפלט מהם לצורך הנעת טורבינות חשמליות.

בעוד מחירי הנפט נסקו בחודש האחרון סמוך מאוד למחיר של 100 דולר לחבית, הגופים מתחילים להשקיע מאמצים קדחתניים בחיפוש אחר חלופות זולות לאספקת חשמל. לפיכך, הביקושים לאנרגיה חלופית צפויים לגדול משמעותית באם הנפט יבצע מהלך עליות חד שיעבור את 100 הדולרים לחבית. יתרה מזאת, התחממות כדור הארץ והמודעות הגוברת לאיכות הסביבה תורמות משמעותית לעידוד חקיקה אשר תגדיל את הכדאיות עבור החברות לבצע השקעות נוספות בתחום.

אם חשבתם שאורמת טכנ , שברון ואחרות הן לבד בתחום, אז כנראה קיבלתם רושם מוטעה, פירמה אירית בשם Iceland-Norway לוטשת עיניה להשקעות נוספות בתחום.

התחרות בענף אכן ניכרת בכל הרבדים, יחד עם זאת שאלת מיליארד הדולר היא: האם מגוון האפשרויות האדיר גובר על האתגרים ואספקת האנרגיה החלופית לא תדביק את הביקושים בטווח הנראה לעין?

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה