המפקח על הבנקים: העליה בהוצאות שכר בבנקים - תלולה

עם זאת, התשואה להון של חמש הקבוצות הבנקאיות בשלושת הרבעונים הראשונים עמדה על כ-17.9% ובניכוי הרווחים מפעולות בלתי רגילות עמדה על 10.3%
אסף מליחי |

"במהלך שלושת הרבעונים הראשונים של שנת 2006, נמשך השיפור בביצועי מערכת הבנקאות הישראלית. השיפור מתבטא בעיקר בעליה ברווחים מפעולות בלתי רגילות שרשמו הבנקים שמקורה במכירת חברות הניהול של קופות הגמל וקרנות הנאמנות וזאת על רקע יישום המלצות ועדת-בכר". כך פותח המפקח על הבנקים את סקירתו למערכת הבנקאות לשלושת הרבעים הראשונים של 2006.

בהמשך, מציין המפקח, כי בתקופה זו נמשכה המגמה של ירידה במידת הסיכון הבנקאי כפי שבאה לידי ביטוי בהיקף ההפרשות השוטפות לחובות מסופקים ובשיעורן מסך האשראי הבנקאי. מנגד, חלה עליה תלולה בהוצאות השכר וזאת בהמשך להתפתחויות בשנים האחרונות: התשואה להון של חמש הקבוצות הבנקאיות בשלושת הרבעונים הראשונים עמדה על כ-17.9% ובניכוי הרווחים מפעולות בלתי רגילות עמדה על 10.3%.

באשר למדד "חוסן", המשקלל את מכלול אינדיקטורים לביצועי הבנקים - ביניהם הלימות ההון, סיכוני האשראי, איכות הניהול, הרווחיות, הנזילות והרגישות לסיכוני שוק - מציין המפקח, כי נמשך השיפור בחוסנה ובאיתנותה של מערכת הבנקאות בישראל. בהקשר זה מציינים בבנק ישראל, כי הירידה (שיפור) במדד החוסן במהלך 2005 מיוחסת בעיקר לשיפור באיכות האשראי, והיא עקבית עם השיפור שחל בתחילת 2006 בדירוג שני הבנקים הגדולים ("בנק הפועלים" ו"בנק לאומי") שניתן על-ידי חברות דירוג חיצוניות".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה