שר התיירות הרצוג מקדם קו טיסה ישראל-יפן

נפגש ביום חמישי עם ראש ממשלת יפן וביקש התערבותו בקידום הנושא
שי פאוזנר |

שר התיירות, יצחק הרצוג, נועד בסוף השבוע האחרון (יום ה') עם ראש ממשלת יפן, ג'וניצ'ירו קואיזומי, טרם צאתו את ישראל וביקש את התערבותו בקידום הפעלת קו טיסות סדיר בין ישראל ליפן.

על רקע העובדה, כי יפן מוכנה לאפשר כיום זכויות נחיתה לאל-על בנמלי התעופה אוסקה או נגויה, המרוחקים מטוקיו, ביקש הרצוג לאפשר לאל-על זכויות נחיתה בנמל התעופה הבינלאומי נאריטה (Narita ) שבטוקיו או בנמל התעופה הנאדה (Handa) הפתוח כעת לטיסות פנימיות ולטיסות שכר, אך מתוכנן להתרחב. לצד זאת הדגיש הרצוג את תמיכתו בהסכם דומה לצד השני שיבוא לידי ביטוי במתן זכויות נחיתה ל-Japan Airlines בישראל.

הרצוג הבהיר לקואיזומי את חשיבות פתיחת קו תעופה ליפן ונימק זאת בצורך של אנשי עסקים ישראלים לקו ישיר בין ישראל ליפן, שיוביל לשיפור הקשרים הכלכליים, המסחריים, התיירותיים והתרבותיים בין שתי המדינות. כמו-כן הדגיש הרצוג את הערכתו לפיה קיים פוטנציאל גדול בראיה ארוכת טווח, לתיירות הנכנסת מיפן לישראל, בעיקר צליינית, במידה ויפתח קו ישיר. הרצוג ציין, כי לצורך קידום מטרה זו יעמיד את כל הסיוע שיידרש.

קואיזומי התייחס בחיוב לבקשת השר הרצוג והבטיח לבחון לעומק את הדרכים להסדרת קו ישיר ליפן שיתרום לשיפור התנועה העסקית מישראל ליפן והן בקידום תנועת טיסות הצ'רטר של תיירים יפנים לישראל. יצוין כי גם שגריר ישראל ביפן, אלי כהן, עומד בקשר ישיר עם גורמי ממשל מיפן לקידום נושא זה.

כמו-כן החליפו השניים רשמים בעקבות ההדים התקשורתיים והציבוריים החיוביים שעוררה בשתי המדינות, משלחת לוחמי הסומו מיפן שביקרה כאורחת משרד התיירות בחודש שעבר.

יצוין, כי בחמשת החודשים הראשונים של 2006 נכנסו לישראל 5200 תיירים מיפן, מדובר בגידול של 80% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד וכי במהלך שנת 2005 נכנסו 8,000 תיירים מיפן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה