Uבנק: מדד הניקיי - היחיד שנותר חיובי בשבוע שעבר
שבוע של מימושים במדדי המניות המובילים בעולם לאור העלאת ריבית בארה"ב וצפי להעלאות נוספות בעתיד. בעקבות כך המשיך להתחזק הדולר מול הין והאירו. מדדי המניות בעולם התקשו שוב לשבור את רמות השיא של 4.5-5 שנים, המדדים נמצאים בפני רמות התנגדות משמעותיות, כששבירה משמעותית תביא להמשך גל העליות.
מדד הניקיי היה היחיד שהתליח לטפס ושבר את ההתנגדות באזור השיא הקודם של 16,500, והצליח להיתמך כל בשבוע שעבר ברמה זו, לכן הוא היחיד שמוגדר חיובי, שבירת תמיכה זו תחזיר את המדד ל- 15,900 נק'. באירופה המצב דומה ושבירת הגבול העליון תביא להמשך עליות.
השבוע הותרנו את הטווחים באותם רמות פרט לניקיי, תוך מתן דגש לרמת תמיכה של 1630 בנאסד"ק 100 ו-1230-1245 ב-S&P 500.
יפן: מדד הניקיי רשם בשבוע שעבר עלייה של 1.2%, והיה מהמדדים היחידים במזרח שסיימו את בשבוע שעבר בצורה חיובית. הפרמטר שהעיק במיוחד על השוק היפני היה הריבית האמריקאית, והחששות מפני העלאות נוספות, שייפגעו בצמיחה בארה"ב. דוחות כספיים של חברות מובילות בארה"ב וביפן עצמה ממשיכים לרכז עניין רב.
בשבוע שעבר דיווחה NTT דוקומו, חברת הסלולר השניה בגודלה בעולם, על רווחים נמוכים מהצפוי, מניות החברה ירדו בשבוע שעבר ב-5.8%. מניות יצרנית ציוד לבדיקת שבבים אדוונטסט ממשיכות את המומנטום מפרסום הדוחות שהצביעו על הכפלת הרווח, ועלו גם בשבוע שעבר במעל ל-10%, בניגוד למדד המוליכים למחצה בארה"ב שירד.
מניות יצרניות הרכב עלו גם הן לאחר דוח מכירות רכבים בארה"ב, שהצביע על גידול בנתח השוק של חברות מהמזרח ל- 37.5%. נתח השוק של טויוטה גדל ל-14% ושל הונדה ל-8.6%. חברות אלו ויצואניות יפניות נוספות נהנות גם מהיחלשות היין מול הדולר (בשבוע שעבר בכ-1.5% נוספים).
עליות נוספות היו ביצרניות המתכת היפניות בהן ניפון סטיל, על רקע עסקת מיטל-ארסלור באירופה, שעשויה להתחיל גל עסקאות בתחום הפלדה. בגזרת נתוני המאקרו, פורסמו בשבוע שעבר נתוני התעסוקה שהצביעו על ירידה בשיעור האבטלה ל-4.4%, הייצור התעשייתי טיפס בדצמבר ב-1.4% לעומת צפי ל-1.8%. השבוע אמורים להתפרסם נתוני הלוואות מבנקים ונתוני הזמנות מכונות, שיצביעו על המשך המגמות ביפן. אירופה: שבוע של ירידות שערים קלות ברוב המדדים המובילים ביבשת. הירידות נבעו מפרסום דו"חות כספיים מאכזבים של מספר חברות, שלא תאמו את התחזיות המוקדמות (התוצאות המאכזבות הגיעו בעיקר מחברות התקשורת ביבשת). מדד הסטוקס 50 רשם ירידה קלה של כ-0.32% בשבוע החולף, ואילו מדדי הקאק והפוטסי רשמו ירידות של 0.36%, 0.47% בהתאמה, מדד הדקס עלה בשיעור של כ-0.18%.
חברות התקשורת והטלפונים הסלולרים ביבשת ספגו בשבוע שעבר מכה כפולה, כאשר הדו"חות שהציגו לא עמדו בתחזיות המוקדמות, מכה נוספת היא החלטה של האיחוד האירופאי לכפות על חברות התקשורת את הוזלת עלויות השיחות הבינלאומיות ושירותים נוספים בתוך היבשת. מניית פראנס טלקום השילה 6% ממחירה, טלקום איטליה ירדה בכ-4.8%, וענקית הסלולר הבריטית וודאפון השילה 4.1%.
אריקסון, היצרנית הגדולה בעולם של ציוד לרשתות תקשורת אלחוטיות, דיווחה בשבוע שעבר על זינוק של 52% ברווחי הרבעון הרביעי של השנה החולפת, מניית החברה נהנתה מכך וטיפסה בשיעור של כ-1.9%.
חברת הכרייה ריו טינטו הודיעה על רווחי שיא בשנת 2005, עקב העלייה החדה במחירי חומרי הגלם והביקוש הגובר למוצרי החברה מצד סין. החברה תחלק דיבידנד בסך 4 מיליארד דולר בתקופה הקרובה.
ענקית התוכנה סאפ המשיכה במומנטום החיובי והוסיפה 1.3% למחירה, עקב צפי לעלייה ברווחיות בשנת 2006. ARCELOR, יצרנית הפלדה דחתה את הצעת הרכש מחברת הפלדה הגדולה בעולם MITTAL STEEL, עקב התנגדות ממשלות צרפת ולוקסמבורג, והתנגדות וועדי העובדים.
נתוני המאקרו ביבשת עדיין אינם חד משמעיים ואינם מצביעים על מגמה ברורה. שיעור האבטלה בצרפת ירד בדצמבר ל-9.5% לעומת 9.6% בנובמבר, ואילו בגרמניה שיעור האבטלה טיפס בינואר לרמה של 11.3% לעומת 11.2% בדצמבר, כתוצאה מעליית האבטלה בגרמניה העפילה האבטלה בגוש היורו לרמה של 8.4% לעומת 8.3% בחודשים האחרונים. שיעור האבטלה ביבשת מטפס לאחר תקופה ארוכה יחסית של יציבות וירידה מתונה בשיעורי האבטלה.
רמת הייצוא בקרב 12 מדינות הגרעין ביבשת עלתה בינואר לרמה הגבוהה ביותר מזה שבעה חודשים, נתון המראה על גידול והמשך הצמיחה באירופה. במידה והאצת הצמיחה תמשך ישנה אפשרות של התפרצות אינפלציונית, שתגרור אחריה העלאת ריבית, העומדת כיום על כ-2.25%.
מאת: יניב רז. הכותב הינו מנהל קרנות הנאמנו של Uבנק. הערה: אין לראות באמור לעיל משום המלצה לבצע פעולת השקעה כלשהי בנייר ערך כזה או אחר. המבצע פעולה שכזאת פועל על סמך שיקול דעתו הבלעדי והמלא וכל האחריות מוטלת עליו.