
כלל ביטוח תשקיע 250 מיליון שקל בבוני התיכון; המניה עולה 7%
הגוף המוסדי ישקיע 150 מיליון שקל ב-5 פרויקטים ל-1.4 אלף דירות עד שנת 2027, ועוד 100 מיליון שקל לפרויקטים עתידיים, זו לא הרכישה הראשונה של כלל בתחום ההתחדשות העירונית; וגם - מה עשתה המניה לאחרונה?
חברת כלל החזקות עסקי ביטוח כלל עסקי ביטוח -1.18% תזרים 250 מיליון שקל ישירות להון הפרויקטים של חברת ההתחדשות העירונית בוני התיכון בוני תיכון 3.66% העוסקת בייזום ובניית פרויקטים של
בנייה למגורים.
ההשקעה תחולק לשני שלבים: בשלב הראשון יוזרמו 150 מיליון
שקל לחמישה פרויקטים בעלי תב”ע מאושרת, הכוללים שני מיזמי פינוי-בינוי ברחובות, פרויקט בעגור ברמלה, אחד בכפר סבא ואחד ביבנה - בסך כ-1.4 אלף דירות. בשלב השני יוקצו עוד 100 מיליון שקל להשקעות בפרויקטים עתידיים נוספים, אשר יקבלו אישורים תכנוניים בשנים הקרובות.
המודל הפיננסי שבחרו הצדדים מציב את כלל ביטוח כשותפה באקוויטי של כל פרויקט: החברה תזרום 49% מההון העצמי הדרוש ותיהנה מ-25% מהרווח הנקי. גישה זו מאפשרת לבוני התיכון לצמצם את הצורך בהון העצמי היזמי, ועם זאת להאיץ
את תחילת העבודות - הן על רקע מורכבות אישור התב”ע והן בשל הביקושים הגוברים באזורים המבוקשים.
זו לא הפעם הראשונה בה אנו עדים לגוף מוסדי גדול שנכנס להשקעה בחברות התחדשות עירונית,כך למשל - כתבנו על השאלה - מה
המוסדיים יודעים שאנחנו לא? גופים כמו מנורה, הפניקס ואף כלל עצמה - השקיעו סכומי כסף גדולים על פרויקטים של התחדשות עירונית.
משנת 2022, נכנסו גופים מוסדיים לעומק שוק ההתחדשות העירונית, דרך השקעות ממוקדות בחברות ופרויקטים. כלל ביטוח כבר רכשה מניות
מ-ICR שבשליטת ישראל קנדה בכ-260 מיליון שקל, והשקיעה 330 מיליון שקל נוספים ב-20% מאפריקה מגורים התחדשות עירונית.
מנורה הצטרפה עם השקעה של כ-30 מיליון שקל בהכשרת היישוב התחדשות עירונית. גם הפניקס, הראל ובנק מזרחי מעורבים במימון פרויקטים דרך קרנות
פרטיות וליווי חוץ-בנקאי.
לצד המוסדיים פועלים גם גופים חוץ-בנקאיים כמו ברקת קפיטל, פנינסולה וקטה גרופ, שהפכו לשחקנים חזקים יחסית במימון של יזמים קטנים ובפרויקטים הנמצאים בשלבים מוקדמים.
למה דווקא עכשיו?
ההשקעה החדשה נחתמת בתקופה שבה שוק המגורים רווי אתגרים, עליית מחירי קרקע ובנייה, תנודתיות בריביות ומשבר כוח האדם בענף. ובכל זאת, אולי זו בעצם הזדמנות למנף הון, לזרז תהליכים תכנוניים ולהגדיל את ההיצע.
בוני התיכון, שפועלת מאז אמצע שנות ה-80 ומתמקדת
ביזום, תכנון ובנייה של מיזמי פינוי-בינוי ותוספות בנייה ב‑15 ערים מרכזיות בישראל, רואה במימון המוסדי כלי אסטרטגי לשמירה על צמיחה מתמדת.
לחברה יותר מ‑80 פרויקטים ב‑8 ערים כבר בשלבי ביצוע או שיווק, וזרם ההשקעות הצפוי יאפשר לה להרחיב את פעילותה לערים
נוספות ובמקביל להבטיח גיבוי הוני לפרויקטים גדולים יותר ומורכבים יותר.
בכלל ביטוח מציינים כי המהלך מתאים לאסטרטגיית ההשקעות שלהם, אשר נותנת להם חשיפה אלטרנטיבית וסולידית בשוק הנדל”ן, עם פוטנציאל תשואה יציב לאורך שנים.
מנגד, בוני התיכון
מתחזקת ביכולת להוציא פרויקטים לפועל במהירות יחסית, מה שיתרום להגברת ההיצע באזורים כמו רחובות, רמלה, כפר סבא ויבנה, שבהם נרשמת עלייה מתמדת בביקושים בשל פיתוח תשתיות תחבורה וקרבה למרכזי תעסוקה.
עמי פרץ, מנכ"ל בוני התיכון, מסר: "אנחנו מברכים על השותפות עם כלל ביטוח, גוף מוסדי מרכזי ומוערך, שמהווה תוספת כוח משמעותית לפעילות שלנו. בוני התיכון, שנוסדה לפני כ-40 שנה, היא אחת החברות
המובילות בישראל בתחום ההתחדשות העירונית עם פריסה רחבה ותנופת עשייה של עשרות פרויקטים באזורים המבוקשים ביותר בארץ, בהיקף עצום של עשרות אלפי יחידות דיור"
בחנו את עצמכם
חידון שבועי על החדשות הכלכליות מביזפורטל בשבוע שחלף
יוצר שאלות...
מכין את אתגר הטריוויה שלכם
תוצאות
ברק בנסקי, משנה למנכ"ל,
מנהל חטיבת ההשקעות של כלל, מסר: ״אנו מברכים על השותפות עם חברת בוני התיכון, ורואים בהשקעה הרחבה של אסטרטגיית ההשקעות שביצעה כלל בשנים האחרונות בתחום הנדל״ן למגורים במשק המקומי, בדגש על תחום ההתחדשות העירונית"
- ב-200 מיליון שקל: המבורגר מוכרים לכלל מניות הראל
- כלל רוכשת מניות ב-200 מיליון שקל בקבוצת ניסקו לפי שווי של 1.6 מיליארד שקל
- המלצת המערכת: כל הכותרות 24/7
שווי שוק, הון עצמי ומה עשתה המניה?
שווי השוק של חברת בוני התיכון עומד על כ-895 מיליון שקל, הונה העצמי נאמד בכ-208 מיליון שקל. המניה עלתה מתחילת השנה בכ-20% וב-12 החודשים האחרונים בכ-51%.

יהיה מעניין להמשיך ולעקוב אחרי חברת בוני התיכון, בעיקר בעקבות ההודעה על השקעתה של כלל ביטוח אבל לא רק - לאחרונה היא מאיצה תהליכים בחברה וקיבלה מספר תב"עות מאושרות. כך או אחרת - נמשיך לעקוב.