tkz
צילום: יח"צ

5 שלבים לבניית תקציב הוצאות אישי

תוכן בחסות |

הדרך לבנות תקציב הוצאות אישי עוברת בניהול רישום, קביעת סדר עדיפויות, הקצאת סכומים ובדיקות מקיפות. הנה המדריך שילווה אתכם שלב אחרי שלב

תקציב הוצאות אישי מיועד לכל מי שרוצה לעקוב אחר הכסף שנכנס ויוצא מחשבון הבנק. בעזרת התקציב ניתן לאזן בין הוצאות והכנסות ולתכנן לטווח ארוך, בלי לפגוע ברמת החיים או תוך כדי חיסכון לעתיד. עם זאת, לא כולם יודעים איך לבנות תקציב מן הסוג הזה ולכן חשוב להקפיד על השלבים הבאים:

1. נהלו רישום מסודר של ההוצאות וההכנסות הבסיס לבניית תקציב הוא לנהל רישום מסודר של ההוצאות וההכנסות. זו משימה מורכבת מכפי שנהוג לחשוב, כי רובנו בוחנים את ההוצאות וההכנסות על פני השטח בלבד ולא בחלוקה להוצאות מגורים, מחיה, קניות, נסיעה, רכב, פנאי ובילוי.

בנוסף, תחת הכנסות צריך לכלול לא רק שכר מעבודה או מקצבת פנסיה, אלא גם קצבאות ותמיכות מהממשלה, הכנסה משכירות אם קיימת, מתנות ובונוסים ממקום העבודה וכל תמיכה אחרת כגון דמי מזונות, מלגות, סיוע מהמשפחה וכדומה.

2. קבעו סדר עדיפויות לאור הממצאים מהסעיף לעיל תוכלו לקבוע סדר עדיפויות ברור בנוגע להוצאות שלכם בטווח הקצר והארוך. דרגו את ההוצאות לפי מידת דחיפות וחשיבות ובדקו על מה אפשר או אי אפשר לוותר. כמו כן, רצוי לבחון את ההוצאות שבהן ניתן לצמצם או לדחות כדי להגשים מטרה מסוימת ולעמוד במסגרת ההכנסות.

3. בחרו סכום מקסימאלי לכל הוצאה מבחינה פרקטית, השלב השלישי בבניית תקציב הוצאות אישי הוא בחירת סכום מקסימאלי שאותו תסכימו לשלם עבור כל הוצאה. מומלץ להתחיל מקביעת סכום להוצאות הכרחיות כמו הוצאות מחיה, משכנתא והחזרי חובות, ולהמשיך בהקצאת סכומים לכל יתר ההוצאות. השאירו סכום כסף עבור תוכנית חיסכון והתכוננו להוצאות בלתי צפויות. לאחר שהחלטתם כמה להקצות לכל סוג הוצאה, כל שנותר לכם הוא לחשב כמה כסף נשאר להוצאות האחרות ואיך שומרים על רמת חיים מסוימת.

4. בדקו כמה עולה לכם לנהל את הכסף הטעות הנפוצה בבניית תקציב היא התעלמות מהוצאות ניהול הכסף שלכם. זה השלב שבו עליכם להיכנס לעובי הקורה ולבדוק אחת ולתמיד כמה אתם משלמים על המינוס בבנק, כמה עולה לכם להחזיר כל הלוואה במהלך ובסוף התקופה ומה הן עמלות ניהול החשבון בבנק ובכרטיסי האשראי.

 הגופים המוסדיים גובים מאתנו סכומים שאולי נראים קטנים, אך בסוף התקופה הם מצטברים לסכומי עתק ועלולים להפר את האיזון בתקציב.

5. ודאו שהתקציב מאוזן בשלב האחרון תוודאו שיצרתם תקציב מאוזן שעולה בקנה אחד עם סגנון החיים שלכם. סכמו את ההוצאות יחד עם החזרי הלוואות וחסכונות, בדקו שהוא אינו עולה על סך ההכנסות הצפויות ובצעו את ההתאמות הנדרשות כמו למשל טיפול במינוס, מיחזור משכנתא, מכירת רכב וכו'. 

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה