מניית הענק שחזרה להוביל בוול סטריט, הנה הסיפור שלה מההתחלה ומבט לעתיד
לאחר 9 שנים של הורדת תחזיות ואזהרות ממשבר חוזר העלתה ה-IMF את תחזיותיה לצמיחה כלכלית גלובלית והפלא ופלא, זה לא בגלל ארה"ב ששם הצמיחה ברורה, זה בגלל ה-EU וסין שלפי אותה IMF משכו הכלכלה הגלובלית מטה עד לאחרונה. הכי חשוב שזה נובע ממנועי צמיחה שיוצרת מהפכת הטכנולוגיה ועדיין, אין חשש מאינפלציה, גם זה בגלל המהפכה.
רואי השחור נתלים כעת על "הערכות גבוהות מידי" שיגרמו לתיקון. אבל זה לא חדש שהרי האיום בהערכות גבוהות לא השתנה מאז 2010. אנחנו חוזרים וטוענים, כפי שעשינו מאז 2009, הצמיחה תימשך ותתחזק ולא נחזור שוב על הסיבות מדוע, הן לא השתנו, הלוואי והתיקון המיוחל היה כבר מגיע ופעם אחת היו צודקים.
מייקרוסופט (סימול: MSFT), האם העתיד ייראה כמו העבר?
MICROSOFT
מפעם לפעם אנחנו מקדישים הטור למניה שמייצגת חברה שלדעתנו מתאימה למשקיע הסולידי/הגיוני להשקעה לטווח ארוך. מדובר בחברות מובילות בתחומיהן שאנחנו עוקבים אחריהן מקרוב, בקפדנות ולאורך זמן. חלק מהחברות שהוצגו בטור זה הועלו במתכוון בשלב שבו היו במשבר ומניותיהן בשפל היסטורי. כך הוצגו כאן מניות כמו NOK, ISRG, IBM, VEI.PA, GE, PFE ואחרות.
האמת היא שאנחנו מעדיפים להתמקד בחברות מובילות שנמצאות במשבר וזאת בשל האתגר לאבחן את האפשרות שהחברות יצליחו לבצע תפנית (Turnaround) מוצלחת אבל בגדול הטור מוקדש לחברות שאנחנו מאמינים שמתאימות לסוג המשקיע שהזכרנו ואכן כיסינו כאן גם מניות כמו WM, WMT, EW, MO, CSCO, LLL וכמה "ישראליות" כמו ESLT, FRUT ו TEVA.
- העובדים שמחפשות ענקיות הטכנולוגיה ואיך להתקבל לעבודה אצלן?
- השוק מחכה לתשובות: 3 נקודות לעונת הדוחות בוול סטריט
דבר אחד חשוב להבהיר (בפעם האלף), בטור זה לא תמצאו המלצות, רק תמונת מצב כפי שאנחנו רואים אותה. היום נוסיף לרשימה את MSFT לא רק בשל מעמדה העסקי החשוב והתשואה שהמניה הניבה למשקיעים לאורך זמן (כולל הדיבידנד שהולך וגדל) אלא בעיקר בשל העובדה שמתרבים הקולות בוול סטריט שטוענים שמייקרוסופט, "הגבירה הראשונה (grande dame)" של מהפכת הטכנולוגיה/אינפורמציה, חוזרת להיות אחת ההשקעות המומלצות שם.
על הנימוקים לכך נדבר בהמשך אבל חובה להתחיל בכמה מילים על המייסד ביל גייטס, שעזב ההובלה למעשה כבר ב 2000 (נשאר כיו"ר מייעץ עד 2014) אבל עדיין משמש כדירקטור ויועץ לאסטרטגיה של המנכ"ל. גייטס הוא אחד מאותם בני האנוש שהקב"ה מייצר, מפעם לפעם, על מנת לקדם את תכניתו האסטרטגית לגבי האנושות, תכנית שידועה רק לו. אנשים כמו ווטסון, גייטס, ג'ובס ולאחרונה הגיע אחד חדש בשם אלון מאסק, הם מין מודל אנושי שמשלב בתוכו מגוון יכולות שמאפשרות להם לבצע מהלכים ולהקים מערכות עסקיות שלרוב בני התמותה אין היכולת לעשות כך.
מייקרוסופט הוקמה ב-1975 ונכנסה לתחום מערכות ההפעלה ב-1980 והיא עשתה זאת כתוצאה מפרויקט שקבלה אז מ-IBM, לפתח מערכת הפעלה עבור המחשב האישי דאז של IBM. לאחר שהפרויקט הסתיים והמחשב של IBM יצא לשוק הצליחה מייקרוסופט לשמור לעצמה את הזכויות על המערכת (טעות היסטורית של IBM שלא שמה לב שהפטנט על מערכת ההפעלה לא היה חלק ממערכת הפטנטים שכיסתה את המחשב).
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
ב-1984 הוציאה החברה את מערכת ההפעלה "חלונות" ובתחילת 1986 הונפקה לציבור ע"י גולדמן סאקס ואלכס בראון. החברה מכרה לציבור 2,795,000 מניות לפי 21 דולר המניה. היא תומחרה בשווי שוק של 544 מיליון דולרים על בסיס התוצאות העסקיות של שנת 1985 שאז הראתה הכנסות של 140.4 מיליון, רווח נקי של 24.1 מיליון ורווח למניה של 1.04 דולר (התשקיף המעניין). מאז ביצעה החברה 9 ספליטים (2 מניות עבור כל מניה) ושווי החברה היום כ-500 מיליארד דולרים, פי אלף משויה בהנפקה.
מכירות החברה ב-2016 הגיעו ל-85.3 מיליארד והרווח הנקי ל-17 מיליארד. בכל מקרה, מי שהשקיע 1000 דולר ב-1986 שווה היום 1,067,640 דולרים ויש אין ספור אנשים כאלו, למעלה מ-12,000 מעובדי החברה למשל הפכו מיליונרים בפועל עד 2015. בקצור, אחת ההצלחות העסקיות הגדולות בהיסטוריה האמריקאית.
מה בדיוק עושה החברה היום?
מקורות ההכנסה: 72% מההכנסות, 61.5 מיליארד הגיעו ממכירת מוצרים והיתרה משירותים. ב-2016 מכירות המוצרים ירדו ב-19% ואילו ההכנסות משירותים עלו ב-35%. סעיף השירותים עולה במהירות בשנים האחרונות. לחברה 9 קבוצות מוצרים: אופיס, חלונות, Surface, Lumia, Skype, MSN, Xbox, Bing והחנות של מייקרוסופט. האופיס אחראי לכ-37.5% מההכנסות והחלונות (כולל מערכות ההפעלה והשרתים) כ-42%. יתר החטיבות מביאות את השאר אבל הפוטנציאל שם גדול ונגיע לכך.
שנת הכספים של החברה מתחילה ביולי של כול שנה. הרבעון האחרון שפורסם היה לסוף 2016 שאצל מייקרוסופט זה הרבעון השני של 2017 (הרבעון הבא, השלישי של 2017 ולסוף מרץ, יתפרסם ב-27.4). ב-30.12.2017 היו בקופת החברה 131.7 מיליארד דולרים. חובות החברה בסך 100.4 מיליארד "מפוזרים" היטב והרייטינג של החברה הוא AAA.
33 אנליסטים מכסים את החברה. 23 מתוכם ממליצים לקנות, 8 להחזיק ושניים למכור. המלצות המכירה מ-2016. מאז תחילת מרץ עודכנו 6 המלצות, כולן ל"קניה" עם מחיר יעד ממוצע של 73 דולר. האנליסטים מעריכים שאת 2017 תסיים החברה עם רווח למניה של 2.98 דולר ואת 2018 עם 3.26. כלומר, המניה נסחרת במכפיל קרוב ל-222 ל-2017, לטעמינו עשיר מידי. החברה החלה לחלק דיבידנד ב-2004 עם 8 סנט לרבעון וכרגע זה 39 סנט לרבעון, 1.56 דולר לשנה, שכרגע זו תשואה של % 2.39.
ב-1990 הוציאה מייקרוסופט את ה-Microsoft Office (ה-Microsoft Word וה-Excel) ולאחר מכן, על מעבדי אינטל, את חלונות 3.0 עם הגרפיקה. ההצלחה הייתה אדירה ועתה בא הכוח השיווקי האדיר (שהחברה מנצלת באכזריות קפיטליסטית מה שהביא את החברה, במהלך השנים, החל מ-1994, למסלול התנגשויות מול הרשויות בארה"ב ובאירופה בנושא מונופוליזציה אבל לא עצר את התקדמותה).
בשנת 1995 הוציא גייטס את ה-"Internet Tidal Wave memo" (תזכיר נחשול האינטרנט) שכתב והתזכיר הזה הוא שמנחה את החברה עד היום. מדובר במסמך שרואה בצורה מפליאה את ההתפתחות העסקית/כלכלית שתבוא בעקבות האינטרנט. כבר באותה שנה החל לקדם אסטרטגיה של תמיכה, קידום והפקת רווחים מהאינטרנט. בתזכיר רומז גייטס שמייקרוסופט חייבת לנסות "לשלוט באינטרנט". את המשימה הזו העביר לסטיב באלמר, חבר אישי שאותו הביא לחברה כמנהל פתוח העסקים ב-1980 וכנראה מתוך המחשבה שבאלמר, גאון מתמטיקה ומחשבים אבל גם איש עסקים מוכשר, יוכל להוביל את החברה בכיוונים הנכונים שיוצרת מהפכת הטכנולוגיה.
גייטס עצמו נשאר כיו"ר ו"ארכיטקט התכנה" של החברה. באלמר קיבל לידיו את החברה בדיוק כשהחלה התפוצצות הבועה של 2000 בבורסות, מה ששיבש את כל התכניות. יש ויכוח לגבי ההצלחה או הכישלון של באלמר שהוביל עד 2014.
הדעה האישית שלנו היא שהצליח ובגדול. בסופו של יום ולאחר שני משברי הענק של 2000 ו-2008, הוא לא רק הצליח לשמר את המעמד של החברה אלא בנה אותה נכון למשימות של העשור השני של המאה ולשינויים הטכנולוגיים, הוא עמד בציפיות של גייטס וזה כולל גם את הרכישה היקרה של סקייפ ב-8.5 מיליארד ב-2011 ונגיע לכך.
בתחילת 2014 העביר באלמר את תפקיד המנכ"ל ל-Satya Narayana Nadella שהגיע לחברה, מסאן מייקרוסיסטמס, ב-1992. נאדלה, שעבר והוביל את כל החטיבות המובילות בחברה התחיל ברגל ימין כאשר הימר, דחף וניהל את כניסת החברה לתחום הענן (ה-Azure) ומרכזי מידע (data centers). מערכות אלו, הולכות ותופסות מעמד של מנועי צמיחה מובילים של החברה והצמיחה שם דו ספרתית ויותר.
נכון, לחובת נאדלה (מבחינת התקשורת) קיימת רכישת חטיבת הטלפוניה של נוקיה, ב-7.2 מיליארד, אותה ביצע כחודשיים וחצי לאחר כניסתו לתפקיד אבל אם הזמן והמקום היו בידנו היינו מוכיחים לכם שהרעיון היה נכון והסיפור עוד לא נגמר. נדלה מתמקד במספר תחומים שבהם ובאמצעות עצמת הפיתוח, הייצור, יכולות המימון, השיווק והמוניטין של החברה הוא מאמין שתזכירו של גייטס ימומש.
החברה משקיעה בעיקר בתחומים הבאים:
1. שיפור הפריון ותהליכים עסקיים על מנת לשפר תקשורת, שיתוף פעולה, השכלה, תנאי עבודה, רמות משחקים ואינטראקציה אצל הלקוחות. 2. קידום פלטפורמות החלונות ברשת. 3. ענן ומרכזי מידע ו-IOT. 4. פיתוח מוצרים חדשים שישפרו אינטראקציה בין אנשים ובין אנשים ומכונות כמו מציאות רבודה, הולוגרמות, דיבור, ראייה וכו. 5. Machine learning. התחרות כמובן אדירה והולכת וגדלה ובעיקר מול חברות כמו Adobe Systems, סיסקו, אפל, פייסבוק, גוגל, IBM, אוראקל, salesforce (בענן), SAP ועוד אם ישירות או בעקיפין.
MSFT "מככבת" ב-105 סלי השקעה ובעשרות קרנות. היא בולטת בסלים כמו XLK, IGV, QQQ.
מדוע חוזרת החברה להיות אהובת האנליסטים והמשקיעים המוסדיים?
מאז תחילת 2013 עלתה MSFT בכמעט 154 אחוזים לעומת מדד ה- S&P 500 שעלה כ-60%, מדד הדאו שעלה 53% וסל ה-QQQ שעלה 98%, 100 החברות המובילות בנאסד"ק. רבים משייכים זאת לנאדלה "שעושה סדר בחברה ומתמקד בתחומים חמים" והם, ללא ספק צודקים כי האיש באמת משרה אווירת אמון. אבל מה שבאמת קובע זה ההתפתחויות העסקיות.
נראה שהחששות מהירידה בעסקים המסורתיים של החברה, מערכות ההפעלה והאופיס, מתבדים (הקצב איטי בהרבה ממה שצפו המומחים), מה גם שהמוצר החדש Surface Studio high-end PC, שמכניס את החברה בהצלחה לתחום הHigh-end של המחשב האישי (שאפל שולטת בו) פורח ומקזז את הירידה בביקוש ל-PC.
ההתפתחויות בענן שהופך מנוע צמיחה גלובלי אדיר ושבו מייקרוסופט והאזור שלה נמצאת במקום השני מאחורי אמאזון בהיקף ההכנסות ומומחים רבים טוענים שתעבור לראשון. כעת מדברים גם על הסקייפ. נאדלה מאמין במה שקרוי Internet Bots שבגדול מדובר בתכנת איסוף מידע, מין מנוע חיפוש. "הסקייפ", אומרת מייקרוסופט, "מוביל למעשה את פרדיגמת השינוי שמאפשר למכונות לרתום את השיח האנושי לשיפור אינסופי של יעילות, אינטליגנציה וכמובן למשחקים ושעשועים.
מאז שהופיעה היכולת של מחשוב שיחות (conversational computing) הבוט הולך ותופס מקום מרכזי בעניין (גם פייסבוק מאמינה בכך). "נכון", אומרת החברה, "הבוט רק בתחילת דרכו אבל לנו אין ספק שהתנהגות הצרכן מצביעה על הכיוון. המערכת הותקנה אצל לקוחתנו Expedia (סימול: EXPE. עשינו עליה כתבה) בהצלחה אדירה וזה נראה כמו צונאמי שקרב".
החברה צופה שההוכחות להצלחה ייראו כבר ב-2017. לבסוף, הדיבידנד. MSFT, בשל הצמיחה, הרווחיות ותזרים המזומנים, כבר "התקבלה" בוול סטריט למשפחת ה-dividend stalwart (דיבידנד מוצק/יציב) היוקרתית כך שקרנות הכנסה אוספות המניה שהגדילה הדיבידנד בכול שנה מאז התחילה לחלק ב-2004, מ-8 סנט ל-1.56 דולר ולפי נאדלה תמשיך להגדיל בעתיד הנראה לעיין. ההחלטה רבותיי בידיים שלכם.
** אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.
- 24.חבל 30/04/2017 00:31הגב לתגובה זופרק שיהיה זכור לטובה (לדעתי) לסאטיה..
- 23.FISHERKING 23/04/2017 09:16הגב לתגובה זואתה מהבודדים בעיניי שהאינטרגיטי שלו בניתוח,סקירה ואנטיחיוזי גדול מאד בעיניי. המבט הקר והמפוכח שלך על השווקים ראוי להערצה ולשינון. תענוג לקרוא אותך. שאפו.
- 22.מה בתחום הספנות? 22/04/2017 23:57הגב לתגובה זונדמה לי שהיתה חברה מובילה בשם דריישיפ , שמחירה היום מסתובב בסביבות הדולר...עולה ויורדת בחדות
- שלמה גרינברג 23/04/2017 12:13הגב לתגובה זוראשית לא ההיתי מגזים במשפט כמו, "הרבה חברות מובילות כמעט נמחקו במשבר הנפט". הרבה יותר חברות נפגעו במשבר הפיננסי של 2008 והרבה יותר קשה. איני מכיר את החברה שציינת אבל עוקב אחרי החברה המובילה בעולם, AP Moeller-Maersk הדנית (AMKBF). הבעיה בעיקר נובעת מירידה חדה במחירי ההובלה, עלייה בתחרות הימית (בעיקר מסין) ולגבי המניות ישנן גם הציפיות לעתיד שאינן חיוביות מהבחינות הללו. ההתאוששות הכלכלית הגלובלית אינה חזקה מספיק על מנת להעלות מחירי הובלה. זה בגדול. הוסיף לכך בעיות מטבע ולאחרונה החשש מהעלאות מכסים והרי לך בעיה בגדול.
- 21.סקרן 22/04/2017 16:53הגב לתגובה זומחכים כרגיל.תודה.היית מוכן לחלוק עימנו אתרים רציניים ונגישים המומלצים לטעמך לאיתור השקעות והבנת תהליכי עומק ? תודה
- 20.עופר 22/04/2017 11:20הגב לתגובה זועניינית לשאלות , יישר כוח.
- 19.דון 22/04/2017 09:02הגב לתגובה זוהמון תודה שלמה, תענוג צרוף לקרוא.
- 18.שים 22/04/2017 08:34הגב לתגובה זוכתבה מדהימה ותודה שהארת את עיננו.
- 17.נפתלי 22/04/2017 08:11הגב לתגובה זונהנה לקרוא את הכתבות שלך בשבת בבוקר ליפני שהילדים מתעוררים אין לי שאלות
- 16.אהוד 21/04/2017 23:15הגב לתגובה זושלמה שלום האם תתאושש אי פעם? בתודה
- שווה כמו צ'קפונייט ומרוויחה רבע (ל"ת)סוחר 22/04/2017 17:30הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 22/04/2017 10:20הגב לתגובה זוהחברה, שוול סטריט העלתה לחלל וללא הצדקה (וכתבתי זאת לא פעם בסקירות על צ'קפוינט) ולא שונה מכפי שהועלו כוכבות אחרות כמו VRX ועוד, אינה צריכה להתאושש מכלום אלא מוול סטריט. המניה פשוט מתאמת עצמה לעובדות. החברה שהמכירות שלה עולות יפה לא מצליחה לעבור לרווחיות, גם לא תפעולית. היא עדיין מוערכת בהערכת חלל אבל זה לא אומר כלום לגבי העתיד.
- 15.גוניור 21/04/2017 13:23הגב לתגובה זושלמה האם אפשר התייחסות או כתבה או הפנייה לכתבה שלך בנושא חברות האשראי
- איני אוהב תחום זה, משעמם אותי (ל"ת)שלמה גרינברג 22/04/2017 10:09הגב לתגובה זו
- ומה עם התחום של המטבעות הדיגיטאלים? (ל"ת)ומה עם תחום הפינטק? 23/04/2017 00:00
- 14.מאיר 21/04/2017 13:12הגב לתגובה זותודה
- 13.אלכס 21/04/2017 12:28הגב לתגובה זושלמה תודה. הכתבות שלך בהחלט עוזרות בקבלת החלטות והבנת עומק של חברות בהם שוקל להשקיע. ככה זה היה עם IBM בה הגדלתי את החזקתי לאחר הכתבה שלך ואגדיל שוב עם כעת תרד עוד. גם NOK נכנסה למעקב וכעת גם MSFT תהיה במעקב. חושש מקניה במחירים האלו אבל אם ירד לכיוון 58 $ בהחלט אבדוק רכישה שוב תודה
- 12.עדי 21/04/2017 12:19הגב לתגובה זושלמה שלום רב, אני לא יודע אם התייחסת בעבר לוליאנט, אבל אני בטוח שאתה מכיר את החברה. קניתי מניות שלה אחרי שהיא ירדה עשרות אחוזים (כ60% ירידה) מתוך הנחה שביל אקמן והחברה ידעו לצאת מזה, לטווח הארוך, כמובן שמאז היא ירדה הבעיה שקניתי עוד לא מעט כאשר גו פאפא עבר מפריגו לוליאנט מתוך הנחה שהאיש מקצוען ברמה הכי גבוהה שיש, אם הוא היה חושב שהחברה לא תצא מזה אז הוא לא היה עובר, בודאי לא היה עובר כאשר החוזה שכר שלו בנוי בעיקר על שווי המניה של החברה. רק שמאז ביל אקמן מימש את האחזקה שלו בהפסד עצוםםם וכמובן שמאז היא עדיין לא מפסיקה לרדת... כאשר החברה שווה כבר 3-4 מיליארד דולר ויש לה עשרות מיליארדים חוב, זה כבר הופך להיות לא נעים, מכישלונות כמובן גדלים, אני ישן טוב בלילה. בכול זאת מה אתה חושב, יש לחברה סיכוי סביר להתאושש? או שנצטרף לאקמן ונממש הפסדים. כמובן וכמובן שאני יודע שאף אחד לא יודע מה יהיה מחר, אני פשוט סקרן לנקודת מבטך. בתודה מראש ושבת שלום. (אגב סורי על הפוסט הארוך)
- ננ 22/04/2017 08:45הגב לתגובה זופאפא עשה הכול להכשיל רכישה פריגו ע"י מיילן במחיר חלומי,שלא לטובת בעלי המניות,וזה כדי שמיילן לא תראה את הבעיה האמתית בפריגו קיבל גלגל הצלה מביל אקמן שלקח אותו להציל את וליאנט , שחשב שיעשה מה שעשה עם פריגו כשהבין אקמן שפאפא הוא טעות,אחרי שהתגלו המספרים האמתיים עם פריגו,מכר את מה שנשאר לו בוליאנט
- המניה בדרך ל 5דולר (ל"ת)Rsi 21/04/2017 20:09הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 21/04/2017 15:18הגב לתגובה זואין ספור פעמים ואת שאני רואה כתבתי רק לאחרונה אז נא לחפש
- אבי כהן 21/04/2017 21:58מבדיקה חוזרת מצאתי כתבה שלך בנושא ממרץ 16 שקראתי בעבר. האם תוכל להתייחס בשנית לחברה?
- אבי 21/04/2017 21:39שלמה שלום, ניסיתי לאתר כתבה של בנושא או התייחסות ללא הצלחה. אשמח מאוד להכוונה.
- אין "גורואים" 21/04/2017 14:33הגב לתגובה זואין "גורואים" כמו שאנחנו "חושבים". כן יש בלי סוף מובילי דעה שמסוגלים להזיז מניות גם של חברות ענק (מילה רעה או טובה של קארל אייקן על אפל). ויש לא מעט שקלעו בול בלא מעט מקרים וטעו באחרים. אבל בזה זה מסתיים. וגם כול המנכלים למיניהם - אנחנו קצת מתעלמים מכך שגם תנאי השוק נתנו להם רוח גבית בתקופה של פריגו וכו (אם היה נשאר פריגו לא הייתה בקרשים היום ?)
- אין ספק, אףףף אחד לא חסין מטעויות ואפילו טעויות קשות (ל"ת)עדי 21/04/2017 19:27
- 11.ארז 21/04/2017 09:43הגב לתגובה זושלמה שלום - גם לכה נראה שהתמחור בשמיים- שווי חברה של מעל 800 מיליון דולר כאשר ההכנסה הרבעונית היא בסביבות 10 מיליון דולר. המניה עלתה ב 180 אחוז ב 12 החודשים האחרונים.
- שלמה גרינברג 22/04/2017 09:51הגב לתגובה זואכן, תמחור מטורף אבל לא יוצא דופן, בטח לא בחברות שמציעות טכנולוגיות על בציוד רפואי ובטח לא לאור מה שקרה בחביבתנו ISRG ולאור הרכישה והתמיכה של מדטרוניקס. מה עושים בנוגע לעניין הזה? מה שאני מציע מזה 40 שנה זה שמי שמחזיק MZOR מתקופות קשות, שימכור חלק ויישאר עם השאר בחינם. כך עשיתי כידוע לקוראים עם ISRG, EW ועוד אבל כך אני נוהג. זה שהמניה עתה ב % 180 בשנה האחרונה לא אומר מאומה, דברים שקורים כול הזמן.
- 10.מכיל 22 ולא 222 (ל"ת)yossi 21/04/2017 04:26הגב לתגובה זו
- 9.מהו תחום ה-HIGH END שהזכרת שאפל שולטת בו? (ל"ת)יוסי 20/04/2017 23:43הגב לתגובה זו
- 8.יוסי 20/04/2017 23:37הגב לתגובה זואחרי שהבינו שזה כאן כדי להשאר, הפנה באלמר את זעמו כלפי גוגל והבטיח לכאסח אותם. אבל כפוליטיקאי מיומן, גייטס השאיר כותרות שיאפשרו לו להזכר כ"אחד שחזה את האינטרנט" (וכמובן למייקרוסופט אין קשר ליצירתו).
- שלמה גרינברג 23/04/2017 11:43הגב לתגובה זואכן, כפי שעניתי לך ב 6 אתה משווה אגסים לתפוזים. מהבחינה המסחרית הוא אכן חזה ההתפתחויות ולראייה המסמך שמוזכר בכתבה. למייקרוסופט יש קשר מוביל בהתפתחות הכלכלית של האינטרנט.
- 7.גבאי 20/04/2017 20:54הגב לתגובה זושלמה רדהיל צפויה לדווח בקרוב על שלב ו ניסוי. מה דעתך על הפוטנציאל של החברה?תודה
- שלמה גרינברג 21/04/2017 09:33הגב לתגובה זודעתי נתנה מספר פעמים , כשנדע אולי נתייחס אבל זה עדיין חלום רחוק מאוד
- גבאי 21/04/2017 11:07שואל בשיא הרצינות לא בציניות מה נחשב כזמן ארוך ? 3-5 שנים בכלל בניסוים לא רק רדהיל
- 6.אפי 20/04/2017 17:46הגב לתגובה זוציינת בין היתר את הצמיחה בסין. יש הרואים בחוב של סין (26 טרילון) תסריט דומה למשבר 2008. חברות ,בעיקר ממשלתיות שנטלו את רב החוב יתקשו לעמוד בתשלומי הריבית ומכאן תפתח שרשרת ארועים שתגרום למשבר פיננסי חמור.
- שלמה גרינברג 21/04/2017 09:29הגב לתגובה זואבל המשפט שכתבת, "חברות ,בעיקר ממשלתיות שנטלו את רב החוב יתקשו לעמוד בתשלומי הריבית ומכאן תפתח שרשרת ארועים שתגרום למשבר פיננסי חמור." אינו תואם מציאותץ. תבדוק את מהות החובות, למי הן חייבות ובאמצעות "שרשרת אירועים" אם תעשה מחקר נכון, תבין שהמשפט הזה פשוט אינו רציני. סין יכולה "לקרוס" אבל לא מהסיבות שציינת. כרגע, על כול פנים העובדות שונות לחלוטין
- 5.יוסי 20/04/2017 17:20הגב לתגובה זואת חלונות הם לא המציאו, אלא "גנבו" מאפל (כתבו בהסכם שמותר להם "לשפר"...וזכו במשפט). הגאונות היתה בהבנה שהתוכנה היא הענין (ולא הברזלים), כמו שהזכרת...ובכך שאפשרו לציבור להעתיק התוכנה, וכך העיפו מהשוק המתחרים.
- ש 22/04/2017 11:45הגב לתגובה זוקיבלו השראה מאפל. ואפל קיבלה השראה מזירוקס... אז מי גנב ממי? ;-)
- שלמה גרינברג 21/04/2017 09:26הגב לתגובה זואגב, ללא מייקרוסופט אתה הרי יודע שאפל לא הייתה קיימת היום
- יוסי 22/04/2017 18:52גייטס בהתחלה, ביטל את האינטרנט (ולכן פספס ואפשר לגוגל הבכורה, ממש כמו שהוא עשה ל-IBM). בהמשך הוא ובאלמר "כעסו" גם על גוגל וגם על דפדפן שהקדים והתחרה באקספלורר (את אותו דפדפן הם ניצחו, אבל הפסידו לגוגל...ולאנדרואיד בסלולאר)
- שלום 22/04/2017 09:36גייטס פחות מעורב בחברה בגלל ההבנה שיש הרבה חברות יש הפריה והתקדמות. זה שהוא ישלוט רק יעלה את כולם נגדו ויצור לו התנגדויות רבות.גייטס גם הבין שאומנם יש לו הרבה כסף אבל כולם באנטי עליו, ובאיזהשהו שלב כדאי גם שיהיה דעה טובה עליך כי "טוב שם טוב משמן טוב".
- 4.הדלקן 20/04/2017 16:48הגב לתגובה זושלום שלמה... אשמח לדעתך לגבי רוייל דאטש.. אני שוקל לקנות בשביל הדיבידנד בלבד. להחזיק "לנצח" לפנסיה.רעיון הגיוני? תודה
- שלמה גרינברג 20/04/2017 17:49הגב לתגובה זועוקב אחרי CVX בקבוצה זו
- 3.טמיר 20/04/2017 16:45הגב לתגובה זושלמה תודה על הכתבה.האם אתה מכיר סל שכולל את:Appl intel googl fb amzn csco msft. ? כמה סלים מרכזיים שהזכרת כוללים רק חלק מהניירות.תודה רבה
- שלמה גרינברג 21/04/2017 09:23הגב לתגובה זובאיזה מדדים כולן נמצאות? קח למשל את CSCO, לך לאתר הסלים, www.etfchannel.com תכניס CSCO ולחץ על ב "באיזה סלים המניה נכללת" ותקבל הכול. סיסקו נמצאת ב 111 סלים. אח"כ תקח את אחד מהם, למשל SPY ותבדוק, באותו האתר, מיהן החברות הכלולות בו ובמקרה זה תגלה שכולן.
- מקסי 21/04/2017 13:22באם אנו רוצים לאתר etf שכולל בתוכו רשימה גדולה של מניות (למשל אלו שהשואל ציין: Appl intel googl fb amzn csco msft) ניתן, בתוך האתר שציינת, לבחור בלשונית etf finer , ושם להקיש בשדה את שמות כל המניות. התוצאה תמוין לפי אחוז החזקה של כלל המניות שהוקשו.
- היועץ1 21/04/2017 01:32הגב לתגובה זוQual
- תודה יועץ1 .. (ל"ת)טמיר 21/04/2017 11:08
- לכל סל היגיון משלו. שלמה הזכיר את QQQ... (ל"ת)יוסי 20/04/2017 23:41הגב לתגובה זו
- 2.סופראנו טוני 20/04/2017 16:42הגב לתגובה זותודה רבה
- כשאגיע אליו אוכל לתת דעה (ל"ת)שלמה גרינברג 20/04/2017 17:05הגב לתגובה זו
- 1.אבי3 20/04/2017 16:17הגב לתגובה זו1)עכשיו נזכרת? מייקרוסופט כבר מזמן בראש, מאז נאדלה2)אם אני לא טועה באלמר לפני שהתפטר קנה את נוקיה3)באלמר היה לא רע אבל לדעתי גם לא טוב, פיספס הרבה מהפכות בזמנו שלפי מה שנראה מבחינה היסטורית לא היה קורה עם גייטס4) הרבה שואלים את עצמם איזו חברה תגיע ראשונה למיליארד אני מהמר עליה רבותיי מאז 2014 5)הבעיה עם השקעה בחברות כאלה שגם אם תגיע למיליארד זה ״רק״ מאה אחוז עלייה אין הרבה אחוזים כבר להתקדם לעומת nvda לדוגמא
- שלמה גרינברג 20/04/2017 17:06הגב לתגובה זוואני כתבתי על מייקרוסופט כמה פעמים, כולל כשנאדלה נבחר כמנכ"ל
- חח נעלבת?יש לי גם וגם(: (ל"ת)אבי3 20/04/2017 18:43