רוסאריו השיקו סיקור לאנלייט: "עתיד מואר באנרגיות מתחדשות"
רוסאריו ייעוץ ומחקר החלו לסקר את אנלייט אנרגיה והשיקו בתחילת השבוע המלצה חיובית לחברה העוסקת באנרגיות מתחדשות. תחת הכותרת 'עתיד מואר באנרגיות מתחדשות', האנליסט אלון סלע הצמיד למניה מחיר של 1.56 שקלים - אפסייד של 20% על מחיר השוק.
חברת אנלייט עוסקת בייזום, פיתוח, מימון, הקמה והפעלה של מיזמים במטרה ליצור חשמל נקי ממקורות אנרגיה מתחדשת. בשנת 2010 החברה התמזגה לתוך חברת בת של יורוקום תקשורת, והפכה לחברה ציבורית בשליטת קבוצת יורוקום. החברה נסחרת במדד יתר 65, ושווי השוק שלה הינו כ-607 מיליון שקל. החברה פעילה כיום בעיקר בתחומים של אנרגיה סולארית ורוח, כאשר לחברה נכסים מניבים בהיקף של כ-86 MW ופרויקטים בשלבי היזום והפיתוח בהיקף כולל של 852 MW. לחברה פרויקטים בהקמה (אירלנד וקרואטיה) ולקראת הקמה (עמק הבכא וסרביה) הצפויים להבשיל בשנתיים הקרובות בהספק כולל של 204 MW.
סלע כותב: "החברה צברה ניסיון רב ביזום פרויקטים משלבים ראשוניים בארץ ובחו"ל, כאשר הספיקה לבצע מימוש של מספר פרויקטים בשיעורי רווחיות גבוהים, וממשיכה להרחיב את הפריסה הגאוגרפית שלה בעולם. החברה הקימה בשותפות עם גופים מוסדיים את מיזם "מובילים" (פירוט בהמשך) המיועד לביצוע השקעות בחו"ל בהיקפים משמעותיים. כניסתם של הגופיים המוסדיים לשותפות, מצביעה על האמון שהשוק מביע בתחום האנרגיות המתחדשות וראייתו כאפיק השקעות לטווח ארוך, ובפרט האמון שנותנים בהנהלת החברה ביכולות היזום והניהול של אותם פרויקטים".
"החברה מציגה צמיחה מהירה בשנים האחרונות בכמות ההספק המותקן ושיפור יכולותיה כחברה יזמית בתחום האנרגיה המתחדשת. לחברה נכסים מניבים בהיקף של 86 מגה וואט, ופרויקטים בהקמה ולקראת הקמה הצפויים להבשיל בשנתיים הקרובות בהיקף כולל של 204 מגה וואט. בניתוח הפעילות בשנים האחרונות, ניתן לראות מגמה של ירידה ברמת המינוף של החברה והגדלת מרכיב האקוויטי, בעקבות גידול בהון העצמי ותזרים יציב מהפרויקטים המניבים של החברה".
"היקף ההשקעות בתחום האנרגיה המתחדשת בעולם בשנת 2016 עמד על 287.5 מיליארד דולר, ירידה של 18% לעומת שנת 2015 שהייתה שנת שיא בתחום, בהיקף השקעות של 348.5 מיליארד דולר. כיום, סין וארצות הברית מובילות בהיקפי ההשקעות כאשר בשנים האחרונות חלה ירידה באירופה. עם זאת, מדינות אירופה מובילות בכמות ההספק המותקן לנפש - דבר המשקף את המעבר של אירופה בשנים האחרונות למצב של התבססות על אנרגיות מתחדשות וניצול מיטבי של ההספק המותקן".