כלכלני בנק אגוד מתייחסים לנאומים ולאירועי המאקרו החשובים של השבוע האחרון

איתן יונסי | (1)

כלכלני מחלקת המחקר של בנק אגוד, בראשות אורלי אברהם, מתייחסים בסקירתם השבועית להשבעתו הרשמית היום של דונאלד טראמפ לנשיא ה-45 של ארה"ב. "כעת, עם השבעתו לנשיא, טראמפ יתחיל להיבחן על-פי מעשיו ולא על פי ציוציו. מאז נבחר טראמפ לנשיאות ב-8 בנובמבר 2016 השווקים נהנו מראלי מתמשך שהיה מבוסס ברובו על התוכניות הכלכליות עליהן הוא הצהיר במהלך קמפיין הבחירות. כעת, השאלה הגדולה בשווקים היא האם טראמפ אכן יממש את הרפורמות שלו במערכת המיסוי והרגולציה ואת התוכנית להשקעות עתק בפרוייקטי תשתיות".

עוד מתייחסים באגוד לדבריה שלשום של נגידת הפד ג'נט ילן. "ילן ציינה כי כלכלת ארה"ב מתקרבת ליעדים של הפדרל ריזרב, מה שיאפשר להתחיל ולהוריד את רמות התמיכה הקיצוניות שמספק הבנק המרכזי לשווקים במשך כעשור. 'כרגע הרגל שלנו לוחצת על דוושת הגז, אבל אנחנו חייבים לסגת קצת' , אמרה ילן. כמו כן, ציינה ילן כי יעד הריבית של הפד לסוף שנת 2019 הוא ריבית של 3%".

באגוד מציינים כי "בבחינת ההסתברות להעלאת ריבית בארה"ב מנתוני השוק היום עולה כי השוק צופה לשנת 2017  בין העלאה אחת לשתיים - בהסתברות של כ-75% ביוני ובדצמבר 2017, אל מול 69% בסקירה הקודמת, כאשר התגברות האינפלציה בארה"ב ודברי ילן תרמו לעלייה בהסתברות".

כלכלני אגוד מתייחסים גם לנאומה השבוע של תרזה מיי, ראש ממשלת בריטניה, בנושא עתיד הברקזיט. "נאומה של מיי ריכך במעט את דעת המשקיעים על כך שיהיה ברקזיט קשה. מיי הדגישה את רצונה של בריטניה להישאר בקשרים מלאים עם אירופה והוסיפה כי ארצה לא תקבל הסכם היפרדות קשה. עם זאת, היא הוסיפה ואמרה כי ההסכם להיפרדות מהאיחוד האירופאי יובא להצבעה בפרלמנט. הצבעה זו אמורה באופן תיאורטי לצמצם את הסיכון של תהליך יציאה קשה. נציין כי הבנק המרכזי בגוש האירו הותיר אתמול את הריבית האפסית על כנה, בהתאם לציפיות".

באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הקצר-בינוני ובנפרד באופן מתון מול השקל. זאת בשל פערי הריביות וצפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב, וכן בשל חוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם". נקודת תמיכה לדולר נמצאת ב-3.75 שקל לדולר ונקודת התנגדות נמצאת ב-4.0 שקל לדולר. עוד מוסיפים באגוד כי "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בטווח הקצר-הבינוני בשל פערי הריביות וצפי להמשך עלייה של הריבית בארה"ב במהלך 2017 אל מול צפי להשארת הריבית האפסית או נמוך מכך לאורך זמן והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש לפחות עד סוף שנת 2017, על-פי הנגיד דראגי". נקודת תמיכה לאירו נמצאת ב-1 דולר לאירו, נקודת התנגדות נמצאת ב-1.16 דולר לאירו.

באגוד ממליצים "על חשיפה מנייתית בתיק מייצג של 22% ובתיק ספקולטיבי של 36% בתמהיל המנייתי לטובת חו"ל (60% חו"ל, 40% ישראל). בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו עדיין מעדיפים את החשיפה לארה"ב, המובילה מבין הכלכלות המפותחות, בדגש על סקטור התעשייה ותת סקטור התעשייה הביטחונית, סקטור הפיננסים, ותת סקטור הבנקים וכן סקטור הצריכה המחזורית והפארמה. לאחר השינוי, החלוקה הגיאוגרפית המומלצת בחו"ל על ידינו היא: ארה"ב -65%, אירופה –18%, יפן-12%, אסיה ללא יפן –5%".

באגוד מוסיפים כי "בשל סביבת הריביות הנמוכה יחסית הצפויה להימשך בארץ ובעולם, האפיק המנייתי ממשיך להוות אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון. מומלצת השקעה גם במניות גלובאליות בעלות תזרימי

קיראו עוד ב"גלובל"

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    GUY 20/01/2017 14:57
    הגב לתגובה זו
    כמו שיועצים אוהבים להגיד : " זה לא נראה טוב " .