הצמיחה ב-OECD הואטה ל-0.2% בלבד ב-Q4; גרמניה ובריטניה התכווצו

ארה"ב דווקא כיכבה לטובה וגדלה ב-0.7% ברבעון הרביעי. הקיטון בהוצאה הציבורית בעולם המערבי היווה עול ומשך את הנתון מטה. ישראל צמחה 0.8% בדומה לרבעון הקודם
ג'וש דוקרקר |

כלכלנים רבים חוששים שמפני השפעות משבר החוב ובעיות גוש האירו על העולם. מנתוני ארגון מדינות ה-OECD שפורסמו היום עולה כי הצמיחה הגלובלית של המדינות המערביות אכן הואטה במידה מסוימת ברבעון הרביעי.

הצמיחה הריאלית ברבעון הרביעי במדינות ה-OECD הואטה ל-0.2% בלבד(השינוי מול הרבעון הקודם ולא שנתי), זאת לעומת צמיחה של 0.6% ברבעון השלישי. כל המרכיבים המהותים בתמ"ג תרמו לתיקון מטה חוץ מהנתוני המלאים אשר הם שופרו במעט מרמה שלילית של 0.2% ל-0%. בראייה מקומית, ישראל צמחה על פי הדו"ח ב-0.8%, שיעור דומה לצמיחה של הרבעון השלישי.

הצריכה הפרטית, ההשקעות והייצוא נטו הואטו ברבעון הקודם למרות שכולם נותרו חיוביים. המדד שסוקר את ההוצאה הציבורית במדינות היה שלילי ומשך מטה את הנתון ב-0.1%.

בין המדינות הבולטות, כלכלת ארה"ב הראתה עוצמה, כפי שהשתקף גם בנתוני המאקרו של הרבעון הרביעי, וצמחה ב-0.7% בעיקר בשל מלאים חזקים והצריכה הפרטית. גם בקנדה הצריכה הפרטית גדלה, אך נפילה בייצוא האטה את הצמיחה ל-0.4% בלבד מרמה של 1%.

באירופה שמרכזת תשומת לב מיוחדת בשל משבר החוב, צרפת רשמה גידול של 0.2% בתמ"ג כשירידה חדה במלאים תרמה לשלילה. הגרמנים הראו ברבעון הרביעי שהם יכולים לחסוך בשעות קשות והצריכה הפרטית קטנה 0.1% לעומת גידול של 0.75 ברבעון שלפניו. התמ"ג של גרמניה התכווץ 0.2%. עוד נתונים מעניינים: המשק הבריטי עדיין מתמודד עם המצב הקשה שלאחר המשבר הפיננסי והתכווץ 0.3% ב-Q4. כלכלת פורטוגל, אחת ממדינות ה-PIGS שקשורות למשבר החוב, קטנה ב-1.3%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה