נוקיה: הפסד תפעולי של 1.34 מיליארד א'; מכירות הסמארטפונים צנחו ב-52%

מכירות החברה נפלו ב-29% לשפל של 7 שנים. עיקר ההפסד מיוחס לשת"פ של נוקיה עם סימנס. מאז השקת ה-iPhone איבדה החברה 70 מיליארד אירו משוויה
יעל גרונטמן |

פורסם לראשונה ב-14:38 19.04.2012

עכשיו כבר ברור שנוקיה (סימול: NOK), יצרנית הטלפונים הסלולרים מפינלנד ששלטה בשוק בעשור הקודם - הפסידה את הקרב מול מתחרותיה ובראשן אפל וסמסונג, לאחר שמאז המשבר הפיננסי מחקה כ-90% משוויה.

החברה פירסמה היום את תוצאותיה הכספיות ודיווחה על הפסד תפעולי אדיר של 1.34 מיליארד אירו לעומת רווח של 439 מיליון אירו ברבעון המקביל אשתקד כאשר האנליסטים בשוק ציפו להפסד מתון יותר של 731 מיליון אירו. ההפסד הנקי הסתכם ב-929 מיליון אירו לעומת רווח של 344 ברבעון המקביל.

עיקר ההפסדים מיוחסים להוצאות חד פעמיות בסך 1.1 מיליארד אירו, מהם 772 מיליון אירו מיוחס לעלויות של רשת נוקיה-סימנס. לדברי המנכ"ל צפוי שת"פ זה להוביל לשיפור כבר ברבעון הנוכחי.

החברה דיווחה על צניחה של 29% במכירותיה שהסתכמו ב-7.35 מיליארד אירו, המכירות החלשות ביותר שרשמה החברה ב-7 השנים האחרונות. נציין כי מכירות הטלפונים החכמים מתוצרת החברה קרסו ב-52% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

אם זאת, החברה הודיעה כי היא צופה שהרווח השולי בחטיבה המפסידה שעוסקת בתחום הציוד - ישתפרו ברבעון הנוכחי. החברה הודיעה לאחרונה על סגירת מפעלים בפינלנד ופיטורי אלפי עובדים ועל העברת מרבית פעילותה לאסיה על מנת לחסוך בעלויות.

רק בשבוע האחרון צנחה מניית החברה בכ-20% לאחר שהחברה דיווחה כי פעילותה המרכזית בתחום הטלפוניה הסלולרית הפסידו כסף ברבעון הראשון וצפויים להפסיד גם ברבעון הנוכחי. מנכ"ל החברה הצהיר אז גם על כוונתו לבצע שינויים מבניים משמעותיים, וציין גם אפשרות למכירת של נכסים על מנת שהחברה תוכל לשרוד את התחרות הקשה בתחום, בעיקר מכיוונה של אפל. מאז שאפל השיקה לראשונה את ה-iPhone ב-2007 איבדה נוקיה ששלטה עד אז בשוק הסלולר העולמי כ-70 מיליארד אירו.

ברבעון הראשון של השנה צנחו משלוחי הטלפונים של נוקיה ב-24% ל-83 מיליון טלפונים, היקף המשלוחים הנמוך ביותר עליו דיווחה החברה מזה קרוב לשש שנים. החברה דיווחה כי מכירות הטלפונים הכוללים את מערכת הלומיה שרצה על מערכת ההפעלה של ווינדוס הסתכמו ב-2 מיליון טלפונים. מכירות הטלפונים הותיקים של החברה לא הצליחו לכסות על העלויות של המעבר לסמארפונים, לאחר שמתחרותיה השיקו טלפונים פשוטים וזולים יותר שכוללים מסכי מגע בהודו וסין, רבים מהם מבוססים על מערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה