אושר פינוי בינוי במתחם דפנה בארלוזרוב בת"א - כמה דירות ייבנו?
המגמה של הריסת בניינים ישנים ונמוכים בתל-אביב נמשכת: הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל-אביב החליטה לתת תוקף לתכנית תא/3885 - "פינוי בינוי מתחם דפנה" אשר תאפשר תוספת של 1,434 יחידות דיור במגדלי מגורים בני 30 - 25 קומות.
שר הפנים גלעד ארדן : "התחדשות עירונית תאפשר הוספה של אלפי יחידות דיור במרכזי הערים תוך פגיעה מינימלית בסביבה. הרחבת ההיצע תוביל לירידה במחירי הדיור באזורי הביקוש במרכז הארץ וגם בפריפריה".
המתחם, בתכנונו של האדריכל אבנר ישר , נמצא מזרחית לבית חולים איכילוב: בין הרחובות ארלוזורוב בצפון, דרך נמיר ממזרח ומדרום, דפנה והנרייטה סולד ממערב.
במקום יש היום 471 דירות ב-21 בניינים טוריים (שיכוני "רכבת") שנבנו בשנות ה- 50, שרובם, כמו גם התשתיות במקום, במצב ירוד.
התוכנית מאפשרת הריסתם של המבנים הישנים והקמת 1,434 דירות בשטח עיקרי של כ-145,000 מ"ר.
הועדה הממשלתית להתחדשות עירונית הכריזה על האזור כמתחם לפינוי בינוי בדצמבר 2008 והוא קודם ע"י הועדה המקומית כשהוא מלווה בכל שלביו בהליך שיתוף הציבור המורכב מתושבים ובעלי הנכסים במתחם ובסביבתו.
התכנית מציעה חלוקה ל-6 מתחמי מגורים, כאשר בכל מתחם מגדל בן 25 קומות ומבנה מרקמי בן 6 קומות, למעט המגרש הפונה לרחוב "ארלוזורוב" בו מוצעות 30 קומות ו-8 קומות בהתאמה.
לאורך רחוב "ארלוזורוב" ורחוב "נמיר" קומת הקרקע תהיה בעלת חזית מסחרית הפונה לרחוב. בנוסף למגורים, יתאפשרו שימושים לתעסוקה ולמלונאות בדופן הפונה ל"דרך נמיר" בתמהיל שייקבע בתכנית העיצוב האדריכלית. סה"כ המסחר והתעסוקה לא יעלה על 15% מסך שטח התוכנית.
צורת הבינוי של מגדל ומבנה נוסף לצדו, תאפשר בנייה של מספר רב של יחידות דיור, לצד החייאת העירוניות וחיי רחוב בזכות החזית המסחרית הפונה לרחוב - וכמובן יותר ארנונה לקופת עיריית תל-אביב.
- חריש: ההבטחה הגדולה - שהתפוגגה?
- היקף המשכנתאות: עלייה בפיגורי ההחזרים - הציבור ממחזר יותר ומתקשה לעמוד בתשלומים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
תמהיל הדירות יהיה מגוון ויכלול הרבה דירות בינוניות וקטנות בשיעור של 20% מסך הדירות, ובנוסף 200 דירות להשכרה. השדרה הירוקה המלווה את רחוב "דפנה", על כל עציה, תישמר ואף תורחב מזרחה, וכן מתוכננות רצועות ירוקות הפתוחות למעבר הציבור שיקשרו בין "דרך נמיר" לרחוב "דפנה".
עו"ד ענת בירן המייצגת את החברה היזמית שהתקשרה עם 60% מהדיירים בפרויקט ציינה היום "אנו שמחים שהפרויקט אושר אחרי כל כך הרבה שנים. חלק מההתנגדויות שלנו התקבלו ואיפשרו להגדיל את זכויות הבניה ואת תמורת הדיירים במסגרת הפרויקט. עם זאת הדרך עוד ארוכה. אישור התוכנית בוועדה המחוזית עדיין אינו מאפשר להוציא היתרי בניה יש לערוך עוד תוכנית של איחוד וחלוקה לכל אחד מששת המגרשים במסגרת התוכנית, מהלך שיימשך כנראה עוד מספר שנים".
האדריכלית גלי דולב, שותפה מנהלת בחברת וקסמן גוברין גבע, המנהלת את הפרויקט מטעם עיריית תל-אביב: התקבלה החלטה למתן תוקף עם התייחסות להתנגדויות שהוגשו. אנו פועלים כעת לתיקון מסמכי התוכנית בהתאם להחלטה ונפעל לפרסם את התוכנית לתוקף בהקדם .