הדולר היציג נחלש ב-0.24%: "בנק ישראל צפוי לנצל את התקופה הקרובה לטפטף דולרים לשוק"
הדולר משנה כיוון ולאחר שהתחזק בבוקר בשיעור קל עבר המטבע האמריקני להסחר בירידה. זאת, בשעה שהסוחרים ממתינים לפרסום נתוני מאקרו ודוחות כספיים בהמשך השבוע.
הדולר היציג נקבע בירידה של 0.24% לרמה של 3.728 שקלים והאירו מנגד שמר על יציבות ברמה של 5.50 שקלים. גם בעולם עבר הדולר להחלש מול האירו, ורושם כעת ירידה של 0.3% לרמה של 1.477 דולרים לאירו.
טל עבדה, סמנכ"ל ההשקעות בחברת כלל פורקס, מציין כי "כעת כשהבנק כבר אינו מחוייב לרכישות יומיות, צפוי בנק ישראל לנצל את התקופה הקרובה כדי לטפטף דולרים חזרה לשוק מבלי שהדבר ישפיע על המסחר השוטף , זאת במטרה להקטין את יתרות המט "ח שלו. במקביל לטפטוף, ירכוש מפעם לפעם כמות גדולה שתלווה ביחסי ציבור , כדי להזכיר לספקולנטים שהוא עדיין עוקב מקרוב אחרי ההתפתחויות בשוק".
"הגורם העיקרי שישפיע על השער הדולר בטווח הארוך היא המגמה העולמית, זאת בהנחה שבנק ישראל לא יחדש את התערבותו הקבועה בשוק".
השבוע יעמוד בסימן אינפלציה ופרסומי דוחות כספיים של חברות מובילות לרבעון השלישי. יתפרסמו מדדי המחירים לצרכן באנגליה, ארה"ב, גוש האירו וגם בארץ. הצפי הוא שהלחצים האינפלציוניים לא עלו בחודש האחרון אך יכולות להיות הפתעות ורמזים קבלנו בשבוע שעבר מהנגידים שמעריכים שבטווח הבינוני ארוך האינפלציה לא תישאר ברמתה הנוכחית. אירועים מעניינים נוספים יהיו החלטת הריבית ביפן, הסנטימנט הכלכלי בגוש האירו, דו"ח התעסוקה באנגליה ופרסום פרוטוקול ישיבת הפד יחד עם נתון המכירות הקמעונאיות בארה"ב.
כלכלני בית ההשקעות ישיר פרסמו הבוקר את סקירת המאקרו החודשית שלהם. בישיר מעריכים כעת שנגיד בנק ישראל, הפרופ' סטנלי פישר, יעלה את שיעור הריבית ל-1% עד סוף השנה. "בשל ייחודה של ישראל המצויה באינפלציה לעומת מרבית העולם המערבי השרוי בדפלציה, בנק ישראל הוא הראשון בעולם שהחל להעלות ריבית ולאחרונה הצטרפה אוסטרליה. להערכתנו, הריבית צפויה לעלות עד סוף השנה ב-0.25% ולהיוותר על שיעור של 1%, זאת בהינתן יציבות בציפיות האינפלציה".
מדד חודש ספטמבר, שיתפרסם ביום חמישי הקרוב, יהיה סביב ה-0% . "מדד ספטמבר עשוי לנוע סביב ה-0% בעיקר בשל העליה בסעיף הדיור, מעלית מחירי הבנזין שיתקזזו עם הוזלה עונתית של מחירי הלבשה והנעלה וסעיף חינוך תרבות ובידור. להערכתנו, האינפלציה ב-2009 תסתכם ב-4.1% והאינפלציה הצפויה ב-12 החודשים הבאים תהיה 2.0%".
בנוגע לשוק המט"ח מציינים בישיר כי בנק ישראל נוקט היום במדיניות יותר סתגלנית עם נטיה לירידה ממותנת בשער הדולר תוך היצמדות למגמה העולמית. זאת, כאשר עיקר התערבותו מתבצעת ברגע שהירידה בארץ היא בשיעור גבוה יותר מהירידה העולמית.