זה לא סין וגם לא הנפט, על הסיבה לתיקון החריף בבורסות - ומה נכון לעשות כעת

פרשן וול סטריט של Bizportal סוקר את המפולות בבורסות וגם זו הנוכחית - ויוצא עם תובנה

נתחיל ברקע. בתחילת שנות ה-90' "המהפכה התעשייתית השנייה" החלה לפעול. הזרעים שנבטו, נטמנו בסוף המאה ה-19 עם הקמתן של החברות GE ו-מעבדות בל. הנביטה החלה במהלך השנים 1930-1970, בהן התפתחה תעשיית המוליכים למחצה והוקמו חברות כמו היוליט פאקארד, IBM ואינטל.

השקעות העתק של ממשלות ארה"ב בתחום הטכנולוגי, לצבא ולאקדמיה תחילה, בשנים 1970-1990, הביאו לשורה ארוכה של פריצות טכנולוגיות מדהימות שיצרו חלום טכנולוגי שמלווה את האנושות עד עצם היום הזה, ועדיין רחוק ממימוש. עם עלייתו של רונלד רייגן בשנות ה-80', החלה להיווצר התשתית למעבר מהחלום למציאות. רייגן עשה 3 דברים חשובים להגשמת המהפכה. הוא יצר את הסביבה העסקית הידידותית, דחף את הגלובליזציה והביס את ברית המועצות ("הם לא רק מעצמת רשע", אמר, "הם נורא מפריעים לביזנס").

בוול סטריט החלו האסטרטגים של בתי ההשקעה להבין לאן הולכים הדברים ומה יקרה לחברות רבות, בעיקר טכנולוגיות צעירות. מדדי המניות המובילים דאז, הדאו וה-S&P, החלו לטפס, ובשנת 1987 שברו את כל שיאי העבר עם עליות מטורפות שהתנתקו לחלוטין מערכי החברות שמניותיהן עלו (מניית IBM למשל הגיעה לשיאים, למרות שבסוף 1987 הציגה דוחות שבמקרים "נורמליים" היו שוללים קיומה כעסק חי).

בסוף הרבעון השלישי של 1987 "התעוררו" המשקיעים למראה הדוחות ונמלטו מהבורסה - מה שהביא בזמנו לתיקון אדיר. אבל "המפולת של 1987" הייתה איתות למה שהולך לקרות בבורסות. 7 שנים לקח למשקיעים ללקק את הפצעים בוול סטריט, אבל במיין סטריט העניינים המשיכו כרגיל - המהפכה הטכנולוגית והגלובליזציה המשיכו להתקדם בקצב שהלך וגבר.

לקראת סוף 1994 החל ציבור המשקיעים להבין שהגאות בבורסה, שהובילה למשבר 1987, הייתה מוקדמת, אבל האיתות ששלחה היה מוצדק - המהפכה באמת מתקרבת ושוק המניות בשל, שוב, לחזות את העתיד המופלא שהמהפכה מבטיחה. בעזרתם האדיבה של בתי ההשקעה, הגורואים והפרשנים, התחיל סיבוב נוסף של עליות מבוססות חלומות, "אבל הפעם", הבטיחו המומחים, "זה אמיתי - העולם התעשייתי / עסקי שהכרנו עד היום אכן משתנה לחלוטין, וזו חזרה על המהפכה התעשייתית הראשונה של 1760-1840, שהשלכותיה על הבורסה ברורות".

1994 כמפנה אם תתבוננו על מדדי המניות המובילים תגלו שמאז 1994 החלו תנודות יוצאות דופן בהשוואה לעבר. בתחילת הרבעון האחרון של אותה שנה עמד מדד ה-S&P על 462.7 נקודות. מאז היווסדו הניב המדד תשואה ממוצעת של 11% (כולל כמובן התיקונים השונים בדרך), אך בשש השנים שלאחר אוקטובר 1994, עבר לממוצע של 38.8% לשנה.

לעומתו, מדד הנאסד"ק עלה בחשיבותו בשל חברות הטכנולוגיה שבו, והניב תשואה ממוצעת של 94%. העליות של 1994-2000 באו בתגובה לחלום הטכנולוגי שהחל להתפתח בוול סטריט. כבר בנובמבר 1996 הבין הנגיד האמריקני דאז, אלן גרינשפאן (אדם שגדל בוול סטריט), את פוטנציאל המומנטום, והגדירו כ"חיוניות בלתי הגיונית" ("Irrational exuberance ). גרינשפאן יצא אז לסדרת הרצאות באמצעותן ניסה להסביר לציבור המשקיעים את הסכנות הכרוכות בתהליך שמתפתח בוול סטריט. אלא שהתפתחויות טכנולוגיות מופלאות, במיוחד בנושאי הרפואה, התקשורת, המחשוב והרשת שהתפרסמו בתקשורת לכדו את דמיונם של המשקיעים, והמומנטום תפס תאוצה.

קיראו עוד ב"ניתוחים ודעות"

הצגת מפת הגנום האנושי וההופעה של התקשורת האלחוטית (שני התחומים שבאותו שלב היו רחוקים מאוד משימוש בעולם העסקי) הובילו, אלא ששוב, בדיוק כפי שקרה ב-1987, העיתוי היה מוקדם מדי. כאשר החלו דוחות 1999 להופיע בשוק ברבעון הראשון של 2000, אותם מומחים שעזרו לייצר את החלום התחילו להשוות בין ערכי המניות למציאות ונבהלו. הבועה התפוצצה, ועד סוף 2002 השיל המדד המוביל50.5% מערכו והנאסד"ק ירד 78.5%.

הריאקציה הייתה כרגיל חריפה, ורוב המניות חזרו לערכים כלכליים. חלק גדול מהן אל מתחת ערכיהן הכלכליים. בין סוף 2002 לקיץ 2007 הכפיל מדד ה-S&P את ערכו ובצדק - הרי בטווח השנים 2002-2008 עלה התוצר האמריקני, וגברה רווחיות החברות בצורה משמעותית (המדד עלה בערכים ריאליים ב-34.1%). נראה היה שהמשקיעים למדו לקח ונזהרו שלא להיגרר יותר מדי אחרי חלומות.

אבל במהלך 2005-7, לאחר כמה שנות התאוששות בבורסה ובמקביל לצמיחה הכלכלית המתחזקת, הבינו מעצבי דעת המשקיעים בוול סטריט שהתאוששות אמיתית, וכמנהגם פתחו במשחק חדש - הנדל"ן. התחום המרכזי בכלכלת ארה"ב סבל קשות מעליות הריבית של סוף שנות ה-70', והחל להתאושש רק שני עשורים לאחר מכן - אז הוכה שוב מהתפוצצות בועת 2000. משהחלה ההתאוששות בוול סטריט ב-2003, "מעצבי הדעה" בבנקים הגדולים להשקעות שמו לב שייצוג תחום הנדל"ן בבורסה סובל מהערכת חסר גדולה, הן בשל המשבר בבורסה, הן בשל הציפיות להמשך ירידת הריבית, שלבטח תעלה את הביקוש לנדל"ן והן בשל תיאבון המשקיעים, לאחר שאלה סבלו ב-2000-2 מ"השקעות פחות מסוכנות".

כיוון שהיינו בוול סטריט באותם ימים, אנחנו יכולים, מניסיון אישי, לדווח לכם שמכונת השיווק של בתי ההשקעה הגדולים התמקדה במניות נדל"ן ורי"טים נדל"נים. מה שהתחיל כרעיון שיווקי נכון ומוצלח ב-2005-6, הפך למומנטום שסחף אחריו את השוק כולו ככל שמחירי הנדל"ן והביקוש לו עלו, ונדחף בעוצמה אדירה על ידי בתי ההשקעה שפיתחו מכשור פיננסי "מתוחכם" שנמכר למשקיעים כמכשור נדל"ני איכותי ובטוח. למעשה, חבילות נדל"ניות עמוסות זבל נמכרו בדירוג של טריפל A. בדיוק כפי שהמשקיעים שילמו מחירי חלל עבור חלומות הטכנולוגיה ב-2000 - כך הם שילמו עבור חלומות נדל"ן ב-2008, אלא שלהבדיל ממה שקרה ב-2000, התרסקות המכשירים הפיננסיים המפוברקים ב-2008 פגעה לא רק במשקיעים, אלא התפשטה גם לתחום הנדל"ן הריאלי, כי אותם מכשירים שימשו ליצירת נזילות אמיתית בסקטור.

אובמה למד מניסיון של אחרים והציל את העולם התוצאה של מפולת 2008 בוול סטריט הייתה ייבוש הנזילות בכלכלה הריאלית. זה קרה בדיוק בשלב בו מהפכת הטכנולוגיה והתהליך הגלובליזציה עמדו במצב הקריטי של הצורך בהשקעות גדולות להמשך התקדמותם. כלכלת העולם כולה מצאה את עצמה בקיץ 2008 ללא נזילות או יכולת התגוננות (כי זה קרה מהר מדי).

בארה"ב הבינו שבמצב כזה יש רק ברירה אחת, להחזיר את הנזילות ובמהירות. שר האוצר של הנשיא בוש הנרי פולסון אמר בזמנו כי "כשלאדם נקטעת יד או רגל אתה חייב לעצור את הדימום, לאחר מכן, במידה והצלחת, תתחיל לחשוב על אופציות לטיפול ושיקום". הנשיא החדש אובמה הבין שזו הברירה היחידה, חתם, וכך ניצל העולם ממשבר גדול משחווה ב-1930. ישנם כאלו שטוענים נגד מדיניות החילוץ וההנזלה של הבנק הפדרלי והאוצר האמריקני, אבל מי שטוען כך פשוט אינו מבין מה הייתה האלטרנטיבה.

בואו נבדוק את התיקון הנוכחי מספר גורמים "מואשמים" בתיקון הנוכחי (שאגב, מבחינת אחוזים רחוק עדיין ממשברי 2011-2012, אבל ארוך מבחינת הזמן). לדעתנו, הגורם שלמעשה "קבע" את התיקון הוא בדיוק אותו אחד שהביא את כל התיקונים מאז 1987 - פחד גבהים לאחר שבירת שיא כל הזמנים. ללא הגורם הזה לא היו הגורמים האחרים יכולים להצית את התיקון. מאז שנת 2000, ובשל התקדמות מהפכת הטכנולוגיה (ומהפכת האינפורמציה) והגלובליזציה, קצב שבירת השיאים והנפילה לתחתיות של המדדים גדל במהירות. הסיבה לכך קשורה בעובדה שמספר המשתתפים ב"משחקי הבורסה" גדל אקספוננטלית, והבנת הנקרא יורדת בהתאם.

אחרי שבירת השיאים, האם אלה הסיבות להתרסקות? היכולת להעריך נכונה את ערכי הנכסים שנסחרים בבורסה מתדרדרת במהירות. המשקיע ההגיוני / סולידי, שהוביל את הבורסות במאה שעברה (כמו באפט למשל) מתבונן מהצד. אתם באמת מאמינים שכשיוצאת הכותרת שסין "אכזבה" בצמיחה או שיש תקווה להסדר בנפט, משקיעי העולם מיד קופצים ורצים לתת פקודות מכירה / קניה? מישהו מכם נאיבי עד כדי כך להאמין שכל בעלי מניות לינקדין ראו T, הכותרת על "הנחיות מאכזבות" בו זמנית והשילו 41% ממחיר המניה? או ש-DB מתרסקת בגלל שמועה, ומזנקת למחרת בגלל הודעה חיובית? המהפכה התעשייתית השנייה מתקדמת ואותה שום כותרת או אינדיאני לא יעצרו.

לצד הטענה החוזרת ששוק השוורים נמשך יותר מדי זמן - טענה פופוליסטית וחסרת בסיס - הועלו 4 הסברים / פרשנויות לתיקון. הירידות במחירי הנפט וחומרי הגלם, המשבר בסין, העלאת הריבית והתחזקות הדולר - ארבע טענות שבעצם מביאות למסקנה שהכלכלה האמריקנית והגלובלית חוזרות למיתון. סין והנפט הם הגורמים המובילים כהסבר לתיקון כשהריבית והדולר שוליים. העליות והירידות במדדי המניות בחודשים האחרונים שווים לעליות והירידות במחירי הנפט וכך גם לאכזבות והתקוות מכותרות מאקרו כלכליות מסין.

שר האנרגיה של הנסיכויות אומר שיש סיכוי להסכם הפקה באופ"ק, ומחיר הנפט מגיב בעלייה של 12%. הפרשנים בהמשך לכך כותבים ש"הדאו זינק בעקבות הנפט, בלה, בלה, בלה". סין צומחת "רק" ב-6.9% במקום ה-7% של הקונצנזוס, אומרים ש"זה יביא למיתון בארה"ב" - והשוק חוטף בומבה למטה.

אבל האמת היא שהמניות שברו את שיא כל הזמנים ביולי 2015, כאשר הצמיחה בסין כבר במסלול ירידה מזה שנתיים וכל המומחים טוענים שזו מגמה. הנפט נופל מ-2008 - נפילה שגוברת מאביב 2014. חומרי הגלם "הצטרפו" לנפט עוד באפריל 2014, כך שלטעון שהמניות נופלות מאז יולי 2015 בגלל סין, נפט או חומרי גלם, זו שטות גמורה. מה גם שבמהלך התיקון, בין ה-29 לספטמבר ל-3 בנובמבר 2015, מדד ה-S&P עלה ב-13.1%, וכמעט שנגע שוב בשיא כל הזמנים. ואז מה? לחודש וחצי נעלמו לפתע בעיות הנפט, סין וחומרי הגלם?

לא רבותיי, זה לא הנפט, סין או חומרי הגלם, ולבטח לא הדולר והעלאת הריבית המינוריים שיצרו את התיקון, אלא מחירי השיא של המניות ש"נתקלו" במטחי כותרות אימים ונפלו על אוזנים קשובות של מיליוני פסודו-משקיעים וקרנות הדג' ספקולטיביות, שמאמינים באלגוריתמים, גורואים לרגע וכותרות שאינן קשורות לשום תוכן, שהצטרפו באמצעות מהפכת הטכנולוגיה למשחק ההשקעות - והם אלה שקובעים את כיווני המסחר בטווח הקצר.

זו הסיבה שמאז 2009 אנחנו מדברים על "בניית תיק" לאורך זמן, איסוף מניות מובילות בתיקונים ומכירת חלק מהן כשהמומנטום חוזר. המהפכה התעשייתית השנייה רק בתחילתה, והיא תמשיך לדחוף את הכלכלה הגלובלית. רק דבר אחד יכול לעצור אותה (במיין סטריט וגם בוול סטריט) - מלחמת גוג ומגוג, רוסיה נגד ארה"ב למשל, והסיכוי לכך, למרות התנהגותו המוזרה של הנשיא האמריקני, קלושה. אבל נשארה לו רק שנה. נקווה שהנשיא הבא יהיה דומה יותר לרייגן, ומכך אנחנו אופטימיים.

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(143):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 69.
    יריב 23/02/2016 12:54
    הגב לתגובה זו
    בנוסף לתקציר שלך,יש רינונים שביל אקמן שיתף פעולה עם vrx,להשתלטות על חברות ולא בדרכים חוקיות ואולי מתנהלות כעת חקירות מתחת לפני השטח,אני לוקח את המשפט שלך"קרנות גידור רבות מעורבות במה שמכונה"מסחר סוסים",תודה.
  • שלמה גרינברג 23/02/2016 13:12
    הגב לתגובה זו
    אתה כותב, "יש רינונים שביל אקמן שיתף פעולה עם vrx,להשתלטות על חברות ולא בדרכים חוקיות ואולי מתנהלות כעת חקירות מתחת לפני השטח" אז מה אתה מצפה שאני אענה? או שכן או שלא אבל כותרות צריך, לא?
  • תשובה מעניינת,תודה. (ל"ת)
    יריב 23/02/2016 14:41
  • 68.
    נחום 23/02/2016 12:16
    הגב לתגובה זו
    ברט דוהמן, מייסד Dohmen Capital Research טוען שיש את יפן עם יחס חוב תוצר של 280%, יש את סין עם יחס חוב תוצר של 300% ומערכת בנקאית שמוצפת בהלאוות רעות. במקרה האופטימי ביותר מדובר בהלוואות רעות בהיקף של 11 טריליון דולר שזה התוצר השנתי של סין! א.זה נכון? ב.אם כן, האם כדאי לברוח כל עוד נפשנו בנו ממניות?.... תודה רבה
  • 67.
    בנט 22/02/2016 21:52
    הגב לתגובה זו
    האם הם השתלטו על הפיקוד במניית VRX
  • שלמה גרינברג 23/02/2016 12:06
    הגב לתגובה זו
    הירידה הנוכחית היא בעקבות דחיית פרסום דוחות מתוקנים ל 2015 (שלמעשה אגב, לפי הודעת החברה, יגדילו את המכירות והרווח). כיוון שזו אינה דחייה ראשונה אוחז הפחד משקיעים שנמלטים. הודעה זו רק הוסיפה לגל הבעיות שיש לחברה מאז קיץ 2015. החל מתחילת 2009 "התאהבה וול סטריט בוואליאנט בעיקר ה המהיר שנבע מסדרת רכישות ומיזוגים, מהאישיות של האיש המוביל, מייקל פירסון וכמובן בעידודם של כמה מענקי ניהול הנכסים כמו אקמן. הנפילה החלה בעקבות הגעת המניה לשיא מטורף של למעלה מ 260 דולר באוגוסט 2015 וה"אכזבה" של האנליסטים והפרשנים מהתוצאות שהציגה למרות שהכתה את התחזיות שהם עצמם הנפיקו. באותה מידה של קנאות שאפיינה אותם כשדחפו המניה מעלה החלו האנליסטים להכות במניה. חלק מהסיבות מוצדקות ורובן לא. השורטיסטים שהריחו דם הצטרפו, די מאוחר, לספור וכעת האינטרס שלהם מעורב עד כדי שהם משווים את החברה לאנרון המנוחה. בכול מקרה אני עוקב מקרוב ומאז 2000, על החברה הקנדית ולאחר שהדוחות המתוקנים יתפרסמו נעשה עלייה כתבה מקיפה.
  • אבי 23/02/2016 08:31
    הגב לתגובה זו
    הודיעו אתמול שיערכו מחדש את הדוחות ל 2014 ו 2015
  • 66.
    ארי 22/02/2016 19:42
    הגב לתגובה זו
    כתבה פשוט נהדרת ומה שיפה עוד יותר זה לראות איך בכזו סובלנות אתה מתייחס ועונה לכל שאלה. איש יקר.
  • 65.
    אהרון 21/02/2016 18:16
    הגב לתגובה זו
    האם מי שמאמין בחברה זה הזמן לחזק אחיזה ע"י קניה בשפל? השאלה היא לאו דווקא לחברה זו אלא לעוד הרבה מניות שנפלו קורבן בירידות האגרסיביות לאחרונה
  • 64.
    naama 21/02/2016 18:13
    הגב לתגובה זו
    ראיתי תגובה שלך לפני מס' שבועות על מניית החלום בתחום הדיאגנוסטיקה הרפואית GBSN ואני שואלת האם עכשיו אחרי גיוס הכספים שיש לחברה קצת כסף הנתונים הגרועים השתנו והיא הופכת לאטרקטיבית יותר (בעיקר בשל שווי השוק המצחיק כעת) או שעדיין היא תקועה עמוק בתביעות של המשקיעים נגדה?
  • pini 24/02/2016 14:59
    הגב לתגובה זו
    שלמה לא יענה על שאלה כזאת כדי שלא ישמע כהמלצה, אבל אני חושב שהיא באמת אטרקטיבית ביותר כיום אחרי הקריסה המחולטת שלה, בקרוב אמורה להוציא הודעות רציניות ואז יש מצב לטיסה של מאות ואלפי אחוזים. דעתי בלבד
  • 63.
    כגן 21/02/2016 12:51
    הגב לתגובה זו
    וכל רוחשי הרעה כאן מוזמנים לשתות כוס מים.
  • 62.
    צריך הרבה ביטחון עצמי כדי לצאת בהצהרות כמו אלה של הכותב (ל"ת)
    האמת המרה 21/02/2016 11:19
    הגב לתגובה זו
  • הלוואי וזה היה אומץ. (ל"ת)
    מסרב להזדהות 21/02/2016 11:59
    הגב לתגובה זו
  • 61.
    הנביא חזי 21/02/2016 05:03
    הגב לתגובה זו
    לאחר שהמדדים בעולם עלו במאות % במשך 5 שנים הם חייבים לתקן בעשרות % על מנת להמשיך במסע אז תיקון של 33% במדדים מסתדר בצורה מושלמת להמשך העליות גם תיקון של 50% לא יהיה הפתעה גדולה דבר לא השתנה מאז שהבורסה קיימת וכל המפולות מסתיימות בהמשך עליות ורק הסבלנים מנצחים בסוף...
  • 60.
    אחד שמבין 21/02/2016 03:15
    הגב לתגובה זו
    כתבה אשר מראה היטב את האפקט הפסיכולוגי ועוצמתו, יכול שבאמת הירידות הללו באמת מנבאים את הרע לבוא לרוב זה ככה... במקרה הזה נראה היה שמדובר בסטראס לא נורמלי שהביא נכסים למחירים זולים בצורה לא הגיונית... בעיני העולם השתנה ואנשים לא מבינים את זה המודלים לא מתאימים לזה... הכסף הוא מהיר והלחץ הוא עצום העולם גלובלי ואפקט הפרפר עובד שעות נוספות... המציאות היום מחייבת אותנו כמנהלי השקעות לחפש השקעות אמיתיות (מניות נדלן וכו) ולוותר על האפיקים הסולידים ובצדק רב לדעתי. רק לשם הדוגמא בעולם שהייתה באמת ריבית היה ניתן לבחון השקעה במניות שתניב כ10% בשנה מול אפיק סולידי שיכל להיות בין 4% -7% היום ... נשארנו עם המניות אותה ציפיה 10% והאפיק הסולידי שנותן בקושי 1% וגם כבר לא סולידי...
  • 59.
    פיני 20/02/2016 23:13
    הגב לתגובה זו
    החוב האמריקאי לא חשוב (19 טרליון) . הכנסה ממיסים 3.2 טריליון . הוצאה ציבורית 3.7 טריליון. רמת חוב של 500 מיליארד כל שנה . אבטלה על פי U6 של% 10.חובות אישיים 17 טריליון ,כולל של הלואות סטודנטים 1.33טריליון . חובות משכנתא 13 טריליון, 944 מיליארד כרטיסי אשראי.ועוד היד נטויה.
  • שלמה גרינברג 21/02/2016 13:00
    הגב לתגובה זו
    חלקם לא מדויקים אבל הבעיה אינה בגודל אלא בהשוואה לנתוני הכלכלה האחרים. הסבר פסיכולוגי? מאיפה לקחת את זה?
  • 58.
    דביר 20/02/2016 23:05
    הגב לתגובה זו
    שלמה היקר כמשקיע( מהמר) אני מאוד נהנה מכתיבתך. כפי שכתבת אין יכולת לחזות את התנועה היומית השבועית מהסיבות שציינת בגלל הודעות- שמועות . ברור שמחיר הנפט או הגז לא ישאר כך בעוד שלושה חודשים.אבל לא ידוע מה יעבור עד אז. למשקיע היומי יש פחות בעיה , יש לנסות לתפוס מהלכים עם סטופים קרובים כך שהתנודות הענקיות מעולות ( גם למעלה וגם למטה) שבוע טוב
  • 57.
    romario 20/02/2016 22:53
    הגב לתגובה זו
    2008, הכסף הזול נתן נזילות לשווקים, אבל כל הבעיות נשארו, רק שהפעם המצב יותר גרוע, כי סין לא יכולה להציל את ארה"ב
  • "סין לא יכולה להציל את ארה"ב"??? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 21/02/2016 12:57
    הגב לתגובה זו
  • romario 22/02/2016 13:04
    של המוצרים מארה"ב. המצב הכלכלי בסין גורם כבר עכשיו לירידה בצריכה של המוצרים מארה"ב, דבר שייגרום בסוף לכל האוויר בבלון הכלכלה האמריקאית לברוח החוצה. כי עם כל הכבוד לאובמה, לשלם מכספי המיסים לאנשים עבור עבודות שאף אחד לא נזקק להם, זה לא נקרא ליצור מקומות עבודה.
  • 56.
    מסתכל מלמעלה 20/02/2016 22:53
    הגב לתגובה זו
    כך נראה ניתוח שוק (חסר אמוציות) שיועד להסתכל פנימה ולסנן את כל הרעשים, כדי לזהות את המגמות הנכונות שמניעות את השווקים. אך ישנו עוד הבט - תקופת השמועות, אנו נמצאים כרגע בתקופה שלמדו איך לנהל את השמועות - בתזמון נכון הם מעלים ואו מורידים את השווקים ע"י "שמועה" - ולכן התנודתיות הרבה לפרק זמן קצר - ובזה אני מחזק את דעתלך שצריך לדעת לבחו מניות "טובות" לטווח אוך - כי מול המכונות והשמועות אף אחד לא יכול לשרוד. במקביל צריך לדעת ששני הגלי האחרונים 2007 ו 2015 הם גלים של אשליות - לא של כלכלה אמיתית - האשון היה מתן הלוואות שגרמות לפיצוץ מחירי הדירות שעד היום לא חזרו לערכם - הנוכחית - מדינות זורקות כסף באין ברירה להציל את הכלכלה העולמית בכל מחיר - זה מסתיר את המציאות הכלכלית - בסוף יגמר הכסף והאמת תראה במערומייה. בשורה תחתונה הכלכלה בשניים האחרונות "נעה על גלי אשליות" ולא מחוברת למציאות ...
  • שלמה גרינברג 21/02/2016 12:56
    הגב לתגובה זו
    בכמה מהדברים אתה צודק אלא שההשוואה בין 2007 ל 2015 אינה במקומה. אתה מערבב בין וול סטריט למיין סטריט. ב 2007, עליית מחירי הדיור, כפי שהסברתי בכתבה, באה בעקבות עליות בכול המדדים הכלכליים בין 2003 ל 2007. התנהגות הנדל"ן הייתה חריגה בעקבות מניפולציות של וול סטריט שניצלה את העליות בכלכלה הריאלית לניפוח הנדל"ן. למעשה היו 3 גלי עליות בבורסה, 2007, 2009-10 ו 2011-15 עם מספר תיקונים בדרך אבל במיין סטריט הכלכלה עולה מאז קיץ 2008 ובכול רבעון, לעיתים לאט ולעיתים מהר יותר וזה אופייני למהלך המיזוג של מהפכת הטכנולוגיה. שום דבר לא מסתיר את המציאות הכלכלית, הכול מתפרסם ובברור ומדוע "אשליות"? תבדוק כול משתנה מקרו כלכלי ולבטח מיקרו ותראה את תנועתם מאז 2008 וזכור, אני מתמקד בארה"ב.
  • מסתכל למלמעה 21/02/2016 13:24
    כרגיל אתה צודק - ורואה את התמונה הנכונה - בצורה ברור (ללא אמוציות, כמו שיש להרבה מנתחים טכני). הכוונה לאשליות היא שוב רואים את העלייה משנת 2009 - ומאמינים שאכן זו עלייה של הכלכלה האמיתית - זה לא נכון. העלייה נבעה אך ורק בגלל הזרמת כספים אדירה מצד ממשלות כדי להסתיר את האמת מפני הציבור... (הפחד משנת 1929) הבעיה היא שהציבור קצת יותר חכם בעידן שלנו - ורואה את התמונה האמיתית (חלק מבינים) והרוב עדיין חיים באשליה ... לפתע יש שמזהים שהיא מתרחשת מול עיניהם (חלק מהמדדים כבר ביצעו ירידה של למעלה מ 20% )... רק כאשר המדדים יירדו למעלה מ 50% יבינו שזו אכן הייתה אשליה - והכסף שנזרק ל"עגל הזהב" לא יכול לעורר אותו...
  • 55.
    אריאל 20/02/2016 22:36
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמה. מי מהם לדעתך עדיף CHK או CHKR
  • 54.
    שגיא 20/02/2016 21:27
    הגב לתגובה זו
    ואם מתעסקים שוב במונח גלי אליוט החל מ2012-11 גם מתאים לגל בן חמש שנים.
  • 53.
    Gabi 20/02/2016 21:16
    הגב לתגובה זו
    אשמח לדעתך - להבנתי כיום סקייורקס מובילה בטכנולוגיות שלה יש לה מרג'נים טובים מאוד וירדה יפה בשנה האחרונה... האם התלות באפל והתחרות בתחום גרמו לירידות השנה? אם הודו וסין יכנסו לתמונה זה יכול לעזור מאוד. ההנהלה נחשבת טובה להבנתי. תודה על התגובה
  • שלמה גרינברג 21/02/2016 12:42
    הגב לתגובה זו
    הירידות נגרמו בשל 3 סיבות עיקריות. ראשית התיקון, שנית, עוצמת הירידות כאן היא בהתאם לעוצמת העליות עד לתחילת התיקון. שלישית מערכת היחסים עם אפל מחד והכניסה של קוואלקום מאידך. לא הבנתי השאלה על סין והודו, אתה מתכוון לתחרות?
  • גבי 21/02/2016 16:58
    כיוון שהחשיפה בהן מאוד נמוכה...
  • 52.
    שי 20/02/2016 21:15
    הגב לתגובה זו
    הרמה המקצועית מאוד גבוהה לדעתי, בכל אופן למרות זאת אני מאמין כי המשבר מגיע מכיוון סין ומחירי הסחורות :)
  • 51.
    אני אומר לכם 20/02/2016 21:09
    הגב לתגובה זו
    ששאלתי ממשקיעים שונים מחברה בS&P בסך 100.000$ המינוף פי 10. למשך 15.5 חודשים בדיוק. התשלום עבור העיסקה עלה לי הרבה. אבל. בתאריך היעד יהיה בידי בדיוק 12.000.000 דולר בדיוק על הסנט.
  • אני אומר 21/02/2016 08:55
    הגב לתגובה זו
    1.בשבועיים האחרונים ולא אחרונות. 2.לא ב15.5 חודשים. אלא 495 ימי מסחר בדיוק. 3.לא 12 מ$ אלא 13.275.000.45 $ על הסנט. יכולה להיות סטייה של 0.01% בלבד. בקרוב אציג כאן את סוג הסחורה ששאלתי ואדווח כל תחילת חודש מצבי. שבוע טוב.
  • 50.
    אחד שזוכר מה כתבת 20/02/2016 20:48
    הגב לתגובה זו
    שהתיקון נגמר. טעית. ובגדול. קצת צניעות. פחות ביטחון מופרז יעניק לך הרבה יותר כבוד. כמו כולנו אין לך שמץ של מושג - אנשים מעריכים כנות.
  • אני לא אופטימי ! (ל"ת)
    א 21/02/2016 19:37
    הגב לתגובה זו
  • רז 21/02/2016 12:32
    הגב לתגובה זו
    .
  • שלמה גרינברג 21/02/2016 12:24
    הגב לתגובה זו
    תוכל בבקשה להציג לי ראיות
  • 49.
    אורי 20/02/2016 20:14
    הגב לתגובה זו
    קרה להם משהו מיוחד קח חבחשבתי שהיא סולדיתcYH מה זה נפילה ואולי תעזור לי לצערי לא קורא אנגלית תודה
  • 48.
    מאמר המבוסס על ניסיון ויידע ומרתק כמו תמיד. נהנתי (ל"ת)
    שמעון 20/02/2016 20:13
    הגב לתגובה זו
  • 47.
    אחד שסוחר 20/02/2016 19:38
    הגב לתגובה זו
    8 שנים אחרי פרוץ המשבר ומצב העולם גרוע ממה שהיה ב2008! וכל זה למה? בגלל חבורת נגידים הזויה שאין לה מושג מה לעשות וחיה לפי דוקטרינות של שנות ה50 שלא מתאימות לשנות ה2000. צריך להעלות ריבית,לא לעשות הרחבה כמותית ורק להגדיל גירעונות.זה הפתרון היחיד! המדינות מגייסות בריבית אפס,ואין בעיה להגדיל את הגרעון.רק זה ייצר צמיחה.במידה והטמטום של ריבית שלילית ימשך, סופינו קרוב מתמיד
  • שלמה גרינברג 22/02/2016 14:54
    הגב לתגובה זו
    ויש לך כמובן נימוקים כלכליים לגבי ריבית שלילית
  • 46.
    מישל 20/02/2016 19:15
    הגב לתגובה זו
    מישהו יודע מה הסיבה לריבוי לכאן או לכאן מה עוד שהתגובות לא מבית המלצות לקניה עם הרבה אחוזי רווח. אשמח לתשובה. מישל ב.
  • 45.
    טור דעה מעניין מאד ! (ל"ת)
    אבי 20/02/2016 18:56
    הגב לתגובה זו
  • 44.
    נאור המלך 20/02/2016 18:49
    הגב לתגובה זו
    גם ב2008 היה כלכלן גדול שקיבל פרס וטען שהמצב הכלכלי מעולה וכמה חודשים אחרי הכל קרס אז עדיף כבר לר לומר דבר
  • 43.
    אין שיפור במצב הכלכלי באירופה ! (ל"ת)
    א 20/02/2016 18:37
    הגב לתגובה זו
  • רז 22/02/2016 09:24
    הגב לתגובה זו
    לגרמניה, החזקה ממילא מבין המדינות, הגיע כוח אדם המונה מעל למליון איש רק בשנה שעברה. בניגוד לדעה הרווחת, לא כולם הגיעו על תקן "שואבי מים וחוטבי עצים". יש גם רופאים, מורים ומהנדסים. לאורך זמן לדעתי שווה לשים לב לדאקס.
  • 42.
    הורדוס 20/02/2016 18:37
    הגב לתגובה זו
    הפחד הוא האויב הגדול של הצמיחה בכל מקום בעולם זאת תופעה טבעית ואנושית..המהפכה אומנם בתחילתה אבל המהפכנים הגדולים מזדקנים בדרך הטבע ואילו דור ההמשך שבע עם מוטיבציה חלשה סימן לבאות..משקיעים גדולים וחזקים מריחים דם הזדמנות לעשות מכה יפה......
  • 41.
    אני מאד פסימי לגבי מצב הכלכלות בעולם. (ל"ת)
    א 20/02/2016 18:37
    הגב לתגובה זו
  • רז 21/02/2016 12:35
    הגב לתגובה זו
    הסתכלת לאחרונה על נתוני התעסוקה בארה"ב? על הצמיחה בהודו ?
  • 40.
    א 20/02/2016 18:36
    הגב לתגובה זו
    אני פסימי.
  • שלמה גרינברג 22/02/2016 14:57
    הגב לתגובה זו
    אם אתה באמת מאמין שכתבות בביזפורטל "מחזיקות" את השוק או שמישהו אופטימי או פסימי מסוגל להשפיע על וול סטריט אז פשוט אינך מתמצא
  • 39.
    S&P צפוי להגיע ל 1500 עד יוני ! (ל"ת)
    א 20/02/2016 18:35
    הגב לתגובה זו
  • 38.
    שלמה-מחזוריות זאת מילת מפתח.השוק צריך לרדת עוד ! (ל"ת)
    א 20/02/2016 18:34
    הגב לתגובה זו
  • 37.
    הגרמני 20/02/2016 18:34
    הגב לתגובה זו
    איך אתה מרגיש עם זה ?
  • או שכן או שלא אבל שיא חדש בטוח שיגיע (ל"ת)
    שלמה גרינברג 22/02/2016 14:58
    הגב לתגובה זו
  • 36.
    הריבית האפסית גרמה למשקיעים לקנות מניות ! (ל"ת)
    א 20/02/2016 18:33
    הגב לתגובה זו
  • 35.
    רוצים להחזיק את השוק מעל המים-נראה כתבה מגמתית ! (ל"ת)
    א 20/02/2016 18:32
    הגב לתגובה זו
  • 34.
    א 20/02/2016 18:31
    הגב לתגובה זו
    שתפיל את השווקים,השוק הסיני קנה סחורות במשך שנים לבניית דירות ללא צורך ונכון להיום הדירות ריקות. ומישהו צריך להחזיר את החוב.
  • 33.
    מ 20/02/2016 18:11
    הגב לתגובה זו
    אתה לא יכול לבטל את הנפט ואת החשש מהאטה משמעותית בעולם, אתה לא יכול לבטל את המצב הבעייתי מאוד ביפן ואף באירופה....כל זה מוביל לירידה במינוף במערכת שגורם למה שאנו רואים וכנראה ימשיך לגרום.
  • 32.
    אופיר 20/02/2016 17:33
    הגב לתגובה זו
    תמיד יש הסברים לכל "המומחים" הסברים למה אך מזמן הפסקתי לקנות את ההסברים
  • הפסקת? אז מה מעשיך כאן? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 20/02/2016 17:57
    הגב לתגובה זו
  • 31.
    רונן 20/02/2016 17:15
    הגב לתגובה זו
    בטח לא היה כותב כאן
  • יוסי 20/02/2016 20:54
    הגב לתגובה זו
    דעתו ידוע משכבר הימים.
  • צודק אבל היכן לדעתך כן הייתי כותב אם הייתי בטוח? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 20/02/2016 17:57
    הגב לתגובה זו
  • 30.
    אפשר את דעתך על opk במחיר הנוכחי? (ל"ת)
    בני 20/02/2016 17:14
    הגב לתגובה זו
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 18:15
    הגב לתגובה זו
    או באמצעות בדיקה בכול אתר פיננסי באינטרנט, הרבעון האחרון פורסם לאחרונה, הכול על השולחן והתוצאות הפתיעו אותי לטובה. דבר אחד אפשר לומר בביטחה, החלומות שעבורן שילמו משקיעים 20 דולר למניה לפני פחות משנה הם אותם החלומות כעת שמחירם רק 8-9 דולר (אבל הם עדיין חלומות), מכאן הכדור אצלך
  • 29.
    ארז 20/02/2016 17:08
    הגב לתגובה זו
    שלמה שלום. ב 5 לנובמבר בכתבה על תחום הסולאר (** מסמנים הזדמנות: מניה בסקטור לוהט שחטפה חזק לאחרונה - מאפשרת כניסה**) הכנסת את ההערה הנל לגבי SCTY ׁ(**שלא תטעו, מבחינת ההערכה הכלכלית SCTY יקרה מאוד ("המודל" האישי שלנו, אפילו אם נמתח אותו עד הקצה, לא נותן לה שווי מעל 17 דולר). מבחינת הניתוח הכלכלי / עסקי SCTY אינה אפילו המניה העדיפה עלינו בתחום הסולארי.**) -- מאז נחתכה בשליש. האם לדעתך היא מתחילה להתכנס לערכים כלכליים ? או שמדובר בשק של כינים ופישפשים עם עול ענייני yieldco וכו.
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 18:07
    הגב לתגובה זו
    אחד התחומים המבטיחים במהפכת הטכנולוגיה. אם שאלתך מכוונת לקניית המניה אז המחיר היום עדיף על אז כול יתר ההחלטה שלך. אגב מהבחינה הכלכלית נטו הערכת החברה עדיין גבוהה ביותר אבל לגבי המניה ראית בעצמך לאיזה הערכה הגיעה בעבר. למה שלא תכנס לכול אתא פיננסי ולאתר החברה ותנסה להעריך לבד?
  • 28.
    פרופ' איציק100 20/02/2016 17:05
    הגב לתגובה זו
    מכיוון שאנו נוהגים לשבח את כבודו פה ושם. בטוח ניתקלת בכתובים..אז העזתי לרשום כאן חד פעמית למרות האיסור המפורש מבחינתך או אולי בקשתך המנומסת. אז.....הבעיה האמיתית כמשל הרי APPLE החברה רקובה לחלוטין וכבר כתבנו זאת בלי קשר למחיר 135 שהיה ולא יחזור והדרך מטה מטה סלולה. הרי גם התפוח הגדול הרי היא NYC כמייצגת את USA...רקובים או רקובות מן היסוד או נפילת ה"אימפריה"שמעולם לא הייתה אימפריה. והתהדרה ועדיין מתהדרת בזה. סופם עלי אדמות מזכיר מאד את האימפריות האמיתיות שכן היו במהלך ההיסטוריה. ונעלמו כל אחת בשיטתה ובדרכה. אך.. זאת תהיה קשה ומכוערת ומכאיבה לעצמם ולעולם. ואיני רוצה או מייחל לסופם של אנשים שחיים שם. אנו מאחלים לך בריאות ואריכות ימים ואושר עלי אדמות. קנית כל זאת בכבוד.
  • מתמיד עם הבקרות ואח"כ כניעה לחיקויים (ל"ת)
    אפל רקובה 21/02/2016 06:34
    הגב לתגובה זו
  • כל כך הרבה שטויות באריזה פומפוזית... (ל"ת)
    רפי 20/02/2016 19:43
    הגב לתגובה זו
  • איציק 21/02/2016 09:04
    1. לא מבין מה זה פומפוזית. 2.אתה צודק בקשר להרבה שטויות. אבל טועה כי זה הרבה מאד. 3.רק בגלל השטויות האלו הגענו להיות לאחת מקבוצות ההשקעה הפרטיות הגדולות בעולם. עיין בארכיון סידרי גודל למשל אחיזה בגוגל מהנפקה עת היה פרופ' אבירם שלנו מנחה של פייג' וברין.
  • ד"ר אופיר 20/02/2016 19:41
    הגב לתגובה זו
    שטויות במיץ עגבניות
  • שמי איציק ופונים אלי 21/02/2016 09:08
    שטויות במיץ עגבניות? אולי אתה צודק ואולי בעצם לא. ד"ר כמוך שמנפיץ דעתו בלי לבדוק לעומק. לא ראוי לתגובה רצינית ומופעל מקנאה וטיפשות.
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 18:03
    הגב לתגובה זו
    או שתגיב. אני רק הזכרתי לך את אשר הבטחת. אכן אפל רקובה והתפוח הגדול רקוב והקפיטליזם רקוב אז יש אלטרנטיבות שכנראה הציבור עדיין לא מעוניין בהן וכשיהיה נחזור לסטלין, לנין וחברים ואז נתגעגע לריקבון האמריקאי
  • איציק 21/02/2016 09:16
    עיין בארכיון שלך ובדוק את בקשותיך לגבינו. לא הזכרתי מילה על השיטה הקפיטליסטית. אתה נסחף עם רצונך לנגח. המרחק בין מה שכתבנו לסטלין גם לנין רחוקים כמזרח ממערב. מתגעגע לריקבון האמריקאי? ממש לא. אבל בגילך וחוכמתך מותר להיות גם טוב וגם נחמד וגם תמים. יש הרבה צורות התנהלות בעולם שכבר חווינו. יש צורות שמיתהוות בימים אלו. ויש צורות שטרם נחשפו או ידועות לרבים אך ההיסטוריה של העתיד תוכיח את השינויים הדרמטיים שהעולם עשוי..כן עשוי לעבור למען עולם טוב יותר.
  • 27.
    המסחר הרובוטי הרס את השוק עם התנודתיות הגבוהה. (ל"ת)
    אחד שמבין 20/02/2016 15:19
    הגב לתגובה זו
  • 26.
    אפי 20/02/2016 15:04
    הגב לתגובה זו
    כידוע המניה חטפה לאחר פרסום הדו"ח האחרון. ובכלל נמצאת במגמת ירדה ארוכה. בשיחת הוויעדה דובר על שתופי פעןלה עתידיים העשויים לפתוח בפני החברה שווקים חדשים. והנה בפורבס התפרסמה כתבה על סיסקו וחברת רדוור הוזכרה http://www.forbes.com/sites/stevemorgan/2016/02/16/cisco-says-its-curtains-for-you-cyber-crime/?utm_campaign=yahootix&partner=yahootix#4e5167f64508. אשמח לשמוע דעתך עד כמה שתוף פעולה כזה משמעותי לחברה.
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 18:17
    הגב לתגובה זו
    למניה זה ספור אחר. מניות חברות הטכנולוגיה "הקטנות" אינן מעניינות איש כרגע. לא בדקתי הדוחות אבל אם החברה מתקדמת בצד העסקי אז הירידות משחקות לידי המשקיע החכם.
  • 25.
    אחד שלא יודע 20/02/2016 14:56
    הגב לתגובה זו
    כל המומחים והכלכלנים מומחים לעבר ואפסים בלצפות את העתיד. העתיד תמיד מפתיע ומתעתע ומה מה לעשות שלא נשמע ברמה של מעל 90% לכל האנליסטים. כל כך בודדים צפו את באמת מה שקרה בעתיד. שלמה זה מצטרף לעוד רשימה ארוכה וגאה של מסבירי העבר.
  • איזה טומטום אתה 20/02/2016 18:07
    הגב לתגובה זו
    אני תמיד מקשיב ומעתיק רק מהבודדים שצפו באמת (מה קרה בעתיד?אין משפט כזה)מה יקרה בעתיד. ובמאמר מוסגר בלי סוגריים. אני יודע בדיוק בדיוק מה יקרה בעתיד ולא רק בבורסות. נסה אותי!
  • לפחות אם היית קורא את המאמרים שלי הייתי יכול להגיב (ל"ת)
    שלמה גרינברג 20/02/2016 17:12
    הגב לתגובה זו
  • שלמה אני קראתי את המאמרים שלך. אתה עושה סלט. (ל"ת)
    רונן 20/02/2016 23:06
  • 24.
    שלמה היקר 20/02/2016 14:41
    הגב לתגובה זו
    20% מהחברות בsp קשורות לתחום האנרגיה,היקפי הנפקת האגח שלהם מזכירים את חדלות הפירעון של אגח המשכנתאות.אנו נמצאים בעידן היסטורי חדש של אינפלציה עולמית שלילית.איך ניתן להתעלם מהמציאות החדשהjQuery20309305578966159374_1455971422049
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 17:36
    הגב לתגובה זו
    במדד ה S&P כלולות כרגע (נכון ל 19.2) 39 חברות אנרגיה שזה (יש במדד 505 חברות, לא 500) % 7.7 ולא % 20. הן אכן "שקלו" כ % 22 מהמדד בזמן שהנפט היה בשיא ולכן טוב שתוקנו. העובדה ששמעת (כמו שאני שמעתי) "מומחים" משווים את הקף החובות עם חובות המערכות הפיננסיות של 2008 אינה אומרת ש"מומחים" אלו צודקים, זו כותרת שרבים משתמשים בה אבל שרחוקה מהמציאות. אף אחד אינו מתעלם ממה שקרה, היכן ראית התעלמות? ואגב, אין עדיין חדלות פרעונות, יש כותרות על הנושא אבל יש הבדל בין כותרות למציאות. אם וכאשר תהיה חדלות של אקסון או CVX אז אפשר לדאוג.
  • אוהד 20/02/2016 23:03
    מצד אחד אתה מדבר על אחוזים מהמדד ככמות של חברות ואז אתה מדבר על אחוזים מהמדד כשווי החברות שהשתנה ולא ככמות... הרי זה שבכמות הן 7.7% זה לא אומר שמבחינת שווי הן יכולות להיות הרבה יותר
  • 23.
    עומר אבניאל 20/02/2016 14:27
    הגב לתגובה זו
    ככל שיש יותר מסחר של מכונות ורובוטים השוק יהיה תנודתי יותר. ופחות יציב
  • ללא ספק (ל"ת)
    שלמה גרינברג 20/02/2016 17:36
    הגב לתגובה זו
  • 22.
    שימי 20/02/2016 14:05
    הגב לתגובה זו
    כל המשברים בהיסטוריה כולל נפילת אימפריות קרו תמיד מאותה סיבה כסף מלאכותי ואבוד אמון במערכת וכסף מלאכותי בכמויות שיש היום לא מתקרב למה שהיה עד היום אשמח לדעתך בנושא
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 17:19
    הגב לתגובה זו
    "כל המשברים בהיסטוריה ......" באמת? את דעתי אני כותב בברור מזה למעלה מ 35 שנים ובמיוחד מאז 2008, פשוט תקרא ואם אינך מסכים אז יש הרבה דעות אחרות בשוק
  • יוסי 20/02/2016 20:56
    דעתך ידועה והמאמר מיותר.
  • שימי 20/02/2016 18:00
    ושוק ההון קיים כמה מאות שנים לא 35, לא מסובך לבדוק היסטוריה
  • 21.
    אם המצב כל כך נפלא מדוע הרעבית אפסית (ל"ת)
    רועי 20/02/2016 14:01
    הגב לתגובה זו
  • רז 21/02/2016 12:47
    הגב לתגובה זו
    וגם כי זה טוב לעסקים הקטנים ולתעשיינים. אבל בעיקר כי זה מה שקורה בארה"ב. (לא ממהרים להעלות בפעימה נוספת)
  • 20.
    כתבה שטחית, אנחנו בתחילת מפולת היסטורית (ל"ת)
    רועי 20/02/2016 13:57
    הגב לתגובה זו
  • 19.
    הפסימי 20/02/2016 13:13
    הגב לתגובה זו
    סין בהאטה עם בועת אשראי מטורפת יפן לא צומחת אירופה בעשור אבוד רוסיה במשבר בגלל הנפט וכנל כל המדינות שייצוא הנפט הוא חלק מרכזי בהכנסות שלהם ארה"ב בהאטה ואפשאר לראות את זה בנתוני הISM שמדרדרים כבר חצי שנה . המשך התרסקות במחיר הנפט יוביל לגל פשיטות רגל בחברות אנרגיה ואולי לאפקט דומינו . ב2008 סין הייתה הקטר שהוביל להתאושות ולבנקים המרכזזים הייתה תחמושת רבה בשרוול ,היום אין לא זה ולא זה
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 17:16
    הגב לתגובה זו
    רק בשביל המשפט, " ב2008 סין הייתה הקטר שהוביל להתאושות ולבנקים המרכזזים הייתה תחמושת רבה בשרוול " לא שווה להתאמץ ולענות.
  • איתי 20/02/2016 18:19
    שלמה. לדעתי הדברים שנכתבו על ידי המגיב הינם דווקא גברי טעם . אשמח לקבל התייחסותך.
  • הפסימי 20/02/2016 18:16
    ב2008 הריביות היו גבוהות ולפני הרחבות כמותיות . וכן סין באותה תקופה באמת צמחה ,והצילה את העולם ממשבר פיננסי חמור הרבה יותר
  • מ 20/02/2016 18:13
    המגיב צודק ואתה טועה..." לא שווה להתאמץ"? מי אתה בכלל?
  • 18.
    מה דעתך על FNMA (ל"ת)
    אבי 20/02/2016 12:59
    הגב לתגובה זו
  • עניתי מספר פעמים בחודש האחרון (ל"ת)
    שלמה גרינברג 20/02/2016 18:18
    הגב לתגובה זו
  • 17.
    אדם 20/02/2016 12:30
    הגב לתגובה זו
    המניה עומדת על יחס רווח P/E =30. האם זה תמיד היה היחס? מה היה הסדר גודל לפני 2-3 שנים? סקרן, תודה.
  • מדוע שלא תיכנס לגוגל ותבדוק לבד?? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 20/02/2016 17:14
    הגב לתגובה זו
  • 16.
    שלמה שלום ,אפשר את דעתך על SAVE בבקשה? (ל"ת)
    רמי 20/02/2016 08:39
    הגב לתגובה זו
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 14:26
    הגב לתגובה זו
    התחום מוצף במתחרים, תנסי גם את JetBlue Airways (JBLU ) ואפילו כול החברות הגדולות. מבחינת המניות קשה מאוד להחליט, בוול סטריט אוהבים את JBLU אבל על תחום התעופה האזרחית אכתוב פרק נפרד בעתיד.
  • אריה 21/02/2016 08:37
    הרבה זמן אתה מבטיח...גם כמה מילים על אלעל לא יזיקו.תודה רבה ושבוע מושלם שלמה
  • 15.
    שחרזדה 19/02/2016 23:35
    הגב לתגובה זו
    טוב לדעת לנתח בדיעבד את הסקטורים והמניות המובילות לא חוכמה גדולי המשקיעים לא מכים את המדד אז למה להתחכם !!!
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 14:19
    הגב לתגובה זו
    שאינך קורא את הטורים שלי אני אסלח לך על הבורות בעניין בניתוח בדיעבד
  • 14.
    יוד 19/02/2016 22:56
    הגב לתגובה זו
    יש סכנות אמיתיות בשוק. מנוע הצמיחה הטכנולוגי לא מנפיק יותר מדי המצאות בשנים האחרונות וגם מנוע הצמיחה הסיני מתגלה כבלוף. סביר מאוד שהשוק ירד במצב כזה.
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 14:17
    הגב לתגובה זו
    אגב, לגבי המשפט שכתבת, "מנוע הצמיחה הטכנולוגי לא מנפיק יותר מדי המצאות בשנים האחרונות וגם מנוע הצמיחה הסיני מתגלה כבלוף" הוא פשוט לא נכון עובדתית בשני המקרים
  • 13.
    יוסי 19/02/2016 21:20
    הגב לתגובה זו
    מתעלם מהמלחמה על הנפט/גז, שההשפעות שלה הן מדיניות וצבאיות וגלובאליות...והיא שגורמת לתזזית בשווקים ואיננה רק מלחמה של כותרות וסוחרי יום. זו בהחלט מלחמה אמיתית.
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 10:23
    הגב לתגובה זו
    תקרא את הכתבות לפני שאתה מגיב
  • 12.
    מנואלה 19/02/2016 19:25
    הגב לתגובה זו
    תודה על המאמרים המחכימים. האם תוכל לכתוב קצת על מניית עצי?אני מוכרת וקונה דרך אתר החברה כבר תקופה ,קיים ביקוש רב למגוון מוצרים אבל איכשהו המניה חטפה כמעט 80 אחוז ירידה... ולא מתאוששת..יש עתיד שם לדעתך?
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 10:28
    הגב לתגובה זו
    אבל היא משחקת במגרש של ענקיות מתחרות ובשוק של השנה האחרונה, מאז הנפקתה (פחות משנה) הסיכוי שהמניה "תצליח" מול ענקית ששולטות בתחום, קטן. לגבי העתיד, השאלה צריכה להיות מופנית ליועץ שלך
  • ארז 20/02/2016 09:04
    הגב לתגובה זו
    מסמנים הזדמנות: מניה בסקטור לוהט שחטפה חזק לאחרונה - מאפשרת כניסה שלמה גרינברג | 05/11/2015 07:12
  • רז 20/02/2016 08:11
    הגב לתגובה זו
    .
  • אם כול ה"פנות" הללו מהוות פחות מ % 5 זה אפילו מומלץ (ל"ת)
    שלמה גרינברג 20/02/2016 14:14
  • 11.
    שמואל 19/02/2016 15:50
    הגב לתגובה זו
    ציטוט "..במהלך השנים 1930-1970, בהן התפתחה תעשיית המוליכים למחצה והוקמו חברות כמו היוליט פאקארד, IBM ואינטל.." IBM הוקם בשנת 1896 בשם Tabulating Machine Company, והונפק ב- 1924 תחת השם IBM.
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 10:36
    הגב לתגובה זו
    אם תקרא את הכתבה תגלה שמדובר על התקדמות מהפכת הטכנולוגיה ו IBM נכנסה לתמונה רק בשנות ה 60 כשוואטסון הבן הוציא את ה 360. אבל תודה על התיקון
  • 10.
    יופי של כתבה (ל"ת)
    חיים 19/02/2016 07:26
    הגב לתגובה זו
  • 9.
    / 18/02/2016 17:43
    הגב לתגובה זו
    שעברה וגם השנה בגלל שהם לא היו ערוכים היטב לכן הם אלה שאכלו אותה הכי חזק. אין אף אחד שיותר חזק מהשוק.
  • היכן קראת שהקרנות הרוויחו או שמישהו חזק מהשוק? (ל"ת)
    שלמה גרינברג 20/02/2016 10:17
    הגב לתגובה זו
  • 8.
    נהנתי לקרא (ל"ת)
    אבי 18/02/2016 15:19
    הגב לתגובה זו
  • 7.
    ארז 18/02/2016 15:10
    הגב לתגובה זו
    של הימים האחרונים - והשוק כאילו מתמחר אותם כחברות גמורות שהולכות פחות או יותר לכיוון אפס. ביום שישי מופיע הנל Citi Downgrades Linn Energy to Sell with $0 Price Target ואתמול (יום רביעי) LINN מרביצה עליה של 80 אחוז. CHK קארל אייקן קנה 73 מיליון מניות במחיר ממוצע של 17.6 דולר (השקיע 1.3 מיליארד דולר - השווי היום כ 140 מיליון דולר.) גם הגורואים חוטפים בשנים האחרונות "כאפות" מהשוק שילמדו אותם לקח. הפסדים שלעולם כנראה לא יצליחו להחזיר.
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 10:20
    הגב לתגובה זו
    הפסדים שלעולם כנראה לא יצליחו להחזיר"??? אינך מכיר כנראה את הנושא, את חלק מהשחקנים הגדולים ואת יכולות הספיגה וההשתקמות שלהם, כולל של אייקן עצמו. "הפסדים שלעולם כנראה לא יצליחו להחזיר" אפשר להחזיר אך ורק בשוק המניות !!
  • 6.
    אודי 18/02/2016 10:48
    הגב לתגובה זו
    מעניין מאד לקרוא סקירה כלכלית היסטורית ארוכה ללא איזכור, לדוגמא, של המילה מינוף, ריבית שלילית. הדפסה אינסופית (ולא ח"פ רק ב-2008 כפי שהשתקף המאמר), פברוק נתונים כלכליים (רק הבוקר דוג' מצויינת מפברוק נתוני האבטלה באוסטרליה), שיפוץ נתוני צמיחה (זנות וסמים) ועוד ועוד ועוד. הכל לשם צביעת המציאות בוורוד והטעיית האנשים הפשוטים. אבסורד.
  • האופציה שלא להשתתף ובכך למנוע "הטעייה" בידך ידידי (ל"ת)
    שלמה גרינברג 20/02/2016 10:07
    הגב לתגובה זו
  • 5.
    אריק 18/02/2016 09:53
    הגב לתגובה זו
    ג'אפריס בגלל שהם דואגים לתחרות מצד המוצר החדש של אינטל מול מוצרי האינפאבד של מלאנוקס האם אתה חושב שיש בזה משהו או שהיתרון הטכנלוגי של מלאנקוס עדיין נשמר אולי זו הזדמנות קניה מה דעתך בנושא הזה כאמור רק דיעה לא המלצה ואגב מלאנוקס דיווה אתמול ושלשלום על 2 חוזים יפים European Supercomputer Center (VSC) Selects Mellanox’s End-to-End EDR 100Gb/s InfiniBand Solution to Further Science and Medical Research Zycko, an international specialist IT distributor of innovative IT solutions, has deployed a software-defined storage solution consisting of Mellanox 56Gb Ethernet networking and hybrid Flash VM-Aware Storage from Tintri
  • שלמה גרינברג 20/02/2016 10:05
    הגב לתגובה זו
    אטיני משנה דעתי בכול שבוע. בכול מקרה, ג'פריס נתן המלצת HOLD ולצידו Stifel Nicolaus ו פייפר ג'פריס נתנו המלצת BUY. איני חושב שהמלצות האנליסטים כ"כ משנות כרגע אלא אם מדובר בגורו אמיתי וגם זה לטווח הקצר. מלנוקס היא מניה קלאסית לטווח הארוך כאשר מנצלים תנודות מעלה למכירת חלק מהעמדה ותנודות מטה לרכישה.
  • 4.
    RONALDGE 18/02/2016 09:31
    הגב לתגובה זו
    2016 שנה גמורה!!!!,המדדים ייתקנו למעלה כמה אחוזים,אולי עד קירבת השיא,ואז עוד פעם נפילה...השנה הזו דיי גמורה,נעבור לרבעון ה-2 של 2017...הכי טוב...
  • שימי 18/02/2016 14:34
    הגב לתגובה זו
    ואפשר להנחית את השוק. ריבית 0 היא אסון לכלכלה העולמית ומי שמתעלם ממנה לא מבין דבר בכלכלה.
  • רז 18/02/2016 12:49
    הגב לתגובה זו
    .
  • 3.
    A FOOSSIL CHUCHKA (ל"ת)
    ARDA 18/02/2016 09:26
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    מג'יור 18/02/2016 08:28
    הגב לתגובה זו
    שלום שלמה מה דעתך על סיוה?
  • אבי 19/02/2016 10:23
    הגב לתגובה זו
    השמיים הם הגבול: הנהלה מחוננת יודעת כיצד לפרוץ נישות שלמה גרינברג | 04/02/2016
  • 1.
    כמו תמיד מאמר מעניין ומנומק היטב (ל"ת)
    יעקב 18/02/2016 08:16
    הגב לתגובה זו
  • דקל בנימין 21/02/2016 06:41
    הגב לתגובה זו
    מה דעתך על מניות הגז לטווח הקצר והארוך