ג'ים פולסון: "הקלה כמותית תתרחש גם באירופה, אבל הדולר עלול להיחלש"

לאחר שכולם משוכנעים שהין והאירו ימשיכו להיחלש מול הדולר, צצות דעות אחרות בשוק והן בהחלט מפתיעות
אלמוג עזר |
נושאים בכתבה וול סטריט

בשעות אלו הין היפני נחלש משמעותית מול רוב מטבעות העולם ( 2.6% מול הדולר ו1.9% מול האירו). המניע לתנועה החדה בשוק המטבעות היא ההודעה של הבנק המרכזי ביפן על הרחבת ההקלה הכמותית במדינה. הבנק הודיע כי הוא מעתה יגדיל את הדפסת הכסף לכדי 726 מיליארד דולר מדי שנה.. כמו כן הודיע הבנק כי ההרחבה תתארך מעבר לצפוי בין 7 עד 10 שנים.

הדעה הרווחת היא שבעתיד נמשיך לראות חולשה נוספת של מטבע הין, לנוכח המשך ההדפסה. עם זאת, ישנם מנהלי השקעות שמסתכנים בהצגת דעה הפוכה. אחד מהם הוא ג'ים פולסון, מנהל Wells capital management.

פולסון התראיין היום לרשת החדשות Cnbc ואמר שהוא מאמין שבעתיד כיוון הין יהיה התחזקות מול הדולר. לדבריו:"אני חושב שכולם מאמינים כי שוק המניות בארה"ב הוא המקום להשקיע בו והכיוון של הדולר הוא רק כלפי מעלה. הסיבה לכך ברורה, כאשר אירופה ויפן משתמשות במדיניות מוניטארית מרחיבה, ארה"ב מצידה החלה במדיניות מצמצמת".

"לדעתי, זה לא משנה כיצד אתה פועל, אלא מה התוצאות לפעולה שלך. אם ההקלות המוניטאריות יגרמו להצלחה כלכלית במדינות העושות בהן שימוש, האפקט שנקבל הוא הפוך ממה שרוב המשקיעים חושבים (כלומר עלייה בשווי היורו והין). אם הבנק המרכזי בארה"ב יתחיל מדיניות מוניטארית מצמצת והפעולה תתברר כלא מוצלחת, אנו עלולים לחזות ירידה בצמיחה ולחולשה במטבע הדולר".

לגבי שוק המניות האמריקני:"כרגע הסנטימנט החיובי נמשך והיא צפויה להימשך כל עוד המשקיעים מניחים כי צמיחה כלכלית גבוהה, היא בשורה טובה. אין עדיין חשש במדינה מפני חוסר במקורות (שיכול לגרום לאינפלציה). למרות זו יכול להיות שבארה"ב יש כיום אינפלציה גבוהה יותר מאשר בשאר העולם".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה