קוונטינוםקוונטינום

קוונטינום חותמת על עסקה בשווי מיליארד דולר עם חברת השקעות קטארית

ההסכם נחתם במהלך ביקור טראמפ במזרח התיכון ויתמקד בפיתוח יישומים קוונטיים בתחומי הפיננסים והרפואה
אדיר בן עמי |
נושאים בכתבה מחשוב קוונטי


קוונטינום, ענקית מחשוב קוונטי בשליטת האניוול Honeywell International Inc 2.35%  , חתמה על עסקת ענק בשווי מיליארד דולר עם משקיעים קטארים. ההכרזה על העסקה התרחשה במהלך ביקורו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, במזרח התיכון שנמשך ארבעה ימים. העסקה היוותה חלק מהסכם סחר רחב היקף בשווי מיליארדי דולרים, שכלל שורה של רכישות מחברות ביטחוניות אמריקאיות לצד הזמנת שיא של 160 מטוסים מחברת בואינג עבור חברת התעופה קטאר איירווייז.


למרות שמחשוב קוונטי נתפס בעיני משקיעים רבים כהשקעה ספקולטיבית, והופעתו לצד תחומים מסורתיים כמו ביטחון ואנרגיה עשויה להיראות מפתיעה, ההכרזה מהווה עדות נוספת לכך שההתעניינות בטכנולוגיה זו הולכת וגוברת, הן בארצות הברית והן ברחבי העולם. על פי הודעת קוונטינום, ההסכם עם חברת אל ראבאן קפיטל נועד להאיץ את הטמעת הטכנולוגיה הקוונטית בקטאר ובמדינות האזור. במסגרת תנאי ההסכם, קטאר תשקיע סכום של עד מיליארד דולר בטכנולוגיה קוונטית לאורך תקופה של עשר שנים. השקעה זו תכלול הכשרת דור חדש של מפתחים ומתן גישה למערכות הקוונטיות המתקדמות של קוונטינום.


השותפים לעסקה מתכננים לפתח יישומים קוונטיים המותאמים במיוחד לצרכי האזור, בתחומים מגוונים כגון פיננסים, רפואה מדויקת ועוד. יישומים אלה ישרתו הן מוסדות אקדמיים והן גופים תעשייתיים.


בהודעתה הרשמית, ציינה קוונטינום כי החברה "מרחיבה באופן עקבי את נוכחותה העולמית כדי לענות על הביקוש הבינלאומי הגובר לטכנולוגיות וליישומים שלה". החברה הדגישה כי התרחבותה לקטאר מצטרפת למהלכי צמיחה קודמים בבריטניה, באירופה ובאזור האינדו-פסיפי.


העסקה הנוכחית מהווה המשך ישיר לשיתוף פעולה קודם שהוכרז עם אוניברסיטת חמד בן חליפה והמרכז הקטארי למחשוב קוונטי, ומחזקת משמעותית את מעמדה של קטאר בתחום הטכנולוגי המתפתח.


קוונטינום 

בשוק המחשוב הקוונטי, קוונטינום ממשיכה להתחרות על נתחי שוק עם חברות מובילות אחרות בתחום, ביניהן די-וייב קוונטום, איון-קיו וריג'טי קומפיוטינג – שלושה שמות בולטים שפרסמו את דוחותיהם הכספיים מוקדם יותר החודש.


קוונטינום נוסדה בשנת 2021 בעקבות מיזוג אסטרטגי בין האניוול קוונטום סולושנס לבין החברה הבריטית קיימברידג' קוונטום. כיום, יו"ר ומנכ"ל האניוול, וימאל קאפור, משמש גם כיו"ר דירקטוריון קוונטינום.

קיראו עוד ב"גלובל"


החברה מציעה מערך מקיף של פתרונות בתחום הקוונטי, הכולל תוכנות, חומרה ויישומים מתקדמים. מנכ"ל החברה, רג'יב האזרא, שיתף כי החברה נמצאת במסלול מבטיח לאספקת מחשבים קוונטיים מסחריים בקנה מידה נרחב עד לסוף העשור הנוכחי.


מחשוב קוונטי

המחשוב הקוונטי נחשב כיום לאחת הטכנולוגיות המבטיחות ביותר במאה ה-21, עם יכולת יוצאת דופן לפתור בעיות מורכבות שמחשבים קונבנציונליים מתקשים להתמודד עמן. היישומים הפוטנציאליים של טכנולוגיה זו רחבים ומגוונים, וכוללים פיתוח תרופות חדשניות, אופטימיזציה של מערכות לוגיסטיות, יצירת מודלים מדויקים וגילוי חומרים חדשים פורצי דרך.


בשנה שעברה הודיעה האניוול על השלמת סבב גיוס הון משמעותי בהיקף של 300 מיליון דולר עבור קוונטינום, לפי שווי חברה של 5 מיליארד דולר לפני הכסף. הסבב הובל על ידי הענק הפיננסי ג'יי.פי. מורגן צ'ייס, בהשתתפות נוספת של חברת התרופות אמג'ן והקונגלומרט היפני מיצואי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה