עליות באירופה: עונת הדוחות מצליחה להאפיל על אי הוודאות
מדדי אירופה בעליות קלות בהובלת הדאקס הגרמני, למרות נתונים מעורבים מהחברות הגדולות והמתיחות הכלכלית מול ארה"ב
מדדי המניות המובילים באירופה פתחו את היום בעליות מתונות, כאשר מדד Stoxx 600 האירופי מטפס בכ-0.3%, על רקע עונת דוחות עמוסה והשפעות של אי-הוודאות הכלכלית הגלובלית. גם סקטור הרכב, שחווה לחצים בעקבות מכסי המגן האמריקאיים, התאושש מעט ורשם עלייה של 0.3%,
חרף ירידה חדה של כ-9.5% במניית וולוו לאחר אזהרת רווח שפרסמה החברה. המדד הרחב Stoxx 600 הצליח למחוק את הירידות החדות של מרץ ותחילת אפריל וחזר לעלייה של 2.7% מתחילת השנה, אך הדוחות הקרובים ימשיכו להיות גורם מפתח בכיוון השוק. ברקע, המשקיעים ממתינים גם לנתוני
הצמיחה בגוש האירו ולדוח התעסוקה האמריקאי שצפויים להתפרסם השבוע. בינתיים, מדד פוטסי בלונדון יציב סביב האפס, כמו גם מדד CAC40 הצרפתי. מנגד, הדאקס הגרמני עולה ב-0.8%. ברקע, החוזים העתידיים על וול סטריט עולים עד 0.2%.
עונת דוחות סוערת: תמונה מעורבת מהחברות הגדולות
שורה של חברות מובילות פרסמו הבוקר דוחות רבעוניים, המציגים תמונה מעורבת. ענקית האנרגיה BP BP -2.27% דיווחה על ירידה של 49% ברווח הרבעוני, בעקבות ירידת מחירי הנפט, בעוד דויטשה בנק Deutsche Bank AG 5.26% עולה בכ-1.5%, לאחר שהפתיע עם זינוק של 39% ברווח הנקי. HSBC HSBC Holdings plc 2.79% עקפה את תחזיות האנליסטים והודיעה על רכישה עצמית של מניות בהיקף של 3 מיליארד דולר, אך הציגה ירידה שנתית ברווחים. בתחום הרכב, פורשה Porsche AG Vz -4.3% קיצצה את תחזיות השנה על רקע השפעות המכסים האמריקאיים והביקוש הנחלש בסין. גם וולוו קארס הודיעה על השעיית התחזיות שלה, תוך פרסום ירידה חדה ברווחי הרבעון הראשון.
מנגד, חברת התרופות נוברטיס Novartis AG 1.56% דיווחה על עלייה של 15% במכירות והעלתה את תחזיות הצמיחה ל-2025, ואילו יצרנית הנשק ריינמטאל Rheinmetall AG מזנקת בכ-6%, לאחר שהציגה קפיצה מרשימה של 49% ברווח התפעולי תוך דיווח על שיא בהיקף ההזמנות. וולוו קארס VOLVO A FRIA , שנמצאת בבעלות ג'ילי הסינית, בלטה לרעה לאחר שדיווחה על ירידה חדה ברווח התפעולי לרמה של 1.9 מיליארד קרונות בלבד, לעומת 4.7 מיליארד קרונות ברבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווחיות התפעולית (EBIT) צנח ל-2.3%, וההכנסות ירדו מ-93.9 מיליארד ל-82.9 מיליארד קרונות.
החברה ייחסה את הירידה לצמצום יזום במלאים, השפעות מט"ח ותחרות גוברת בשוק הרכב החשמלי. וולוו ביטלה את התחזיות לשנים 2025-2026, והודיעה על תוכנית התייעלות אגרסיבית בהיקף 18 מיליארד קרונות, הכוללת קיצוצים בהשקעות ופיטורי עובדים. במקביל, החברה שמה דגש על חיזוק הפעילות בארצות הברית ועל הגדלת הניצול של המפעל בצ'ארלסטון, תוך הפחתת התלות ביבוא רכבים. במקביל, וולוו ממשיכה לדחוף קדימה בשוק הרכב החשמלי, עם יעד להגיע ל-90%-100% רכבים חשמליים עד 2030.
דויטשה בנק, הבנק הגדול בגרמניה, הציג תוצאות חזקות מהצפוי לרבעון הראשון של 2025. הרווח הנקי עמד על כ-1.77 מיליארד אירו, עלייה של 39% משנה קודמת, וההכנסות צמחו ב-10% לרמה של 8.524 מיליארד אירו. מגזר הבנקאות להשקעות הציג צמיחה של 10% בהכנסות, עם זינוק של 17% בתחום המסחר באג"ח ומט"ח, בעוד שמגזר ניהול הנכסים רשם עלייה של 18%. למרות התוצאות החיוביות, הבנק הגדיל את ההפרשות להפסדי אשראי ל-471 מיליון אירו, בשל אי ודאות מאקרו-כלכלית והחשש מפני השפעת מכסים חדשים בארצות הברית.
מנכ"ל דויטשה בנק, כריסטיאן סווינג, ציין כי מדובר ב"רווח הרבעוני הטוב ביותר ב-14 השנים האחרונות", אך הדגיש כי נדרש ניהול זהיר נוכח התנאים הגלובליים המשתנים. חברת התרופות השווייצרית נוברטיס פרסמה דוחות חזקים לרבעון הראשון, אשר הפתיעו לטובה את השוק והובילו לעדכון תחזיות הצמיחה. המכירות נטו צמחו ב-15% (בנטרול השפעות מט"ח) ל-13.2 מיליארד דולר, והרווח התפעולי המתואם טיפס ב-27% ל-5.58 מיליארד דולר. בעקבות התוצאות, נוברטיס העלתה את תחזיותיה לשנת 2025, וצופה עתה צמיחה גבוהה חד-ספרתית במכירות ועלייה דו-ספרתית נמוכה ברווח התפעולי. בין מנועי הצמיחה המרכזיים של החברה נמצאות התרופות Entresto לאי ספיקת לב, Cosentyx לדלקת מפרקים, Kisqali לסרטן שד, Kesimpta לטרשת נפוצה ו-Leqvio להורדת כולסטרול.
בנוסף, נוברטיס הכריזה על השקעה של 23 מיליארד דולר בבניית והרחבת מפעלים בארצות הברית, מתוך מטרה להבטיח ייצור מקומי של התרופות החשובות, לקראת האפשרות של הטלת מכסים חדשים על ייבוא תרופות. BP, ענקית האנרגיה הבריטית, דיווחה
על רווח חלש יחסית של 1.38 מיליארד דולר ברבעון הראשון, נמוך מהציפיות (1.6 מיליארד דולר) ונמוך בהרבה מהתוצאה ברבעון המקביל אשתקד (2.7 מיליארד דולר). התוצאות משקפות ירידה במחירי הנפט לצד התאמות אסטרטגיות שמבצעת החברה, תוך התמקדות מחודשת בפעילות בתחום הנפט והגז.
למרות התפוקה הגבוהה וההצלחות בקידוחי נפט, מניית BP ירדה בכ-3.3% ונסחרת בירידה של כ-8% מתחילת השנה. ברקע לכך מופעל לחץ מצד משקיעים אקטיביסטיים, בראשם קרן אליוט, אשר הפכה לבעלת המניות השנייה בגודלה בחברה. למרות הקשיים, מנכ"ל BP מארי אוקינקלוס הדגיש כי החברה
מחויבת ליישום תוכנית הרכישות העצמיות ולהמשך חיזוק פעילותה בתחום האנרגיה המסורתית, תוך שמירה על עצמאותה האסטרטגית.
- שוק התעסוקה מתקרר - מספר המשרות הפנויות במרץ מתחת לצפי
- שורט סקוויז במניית וולפספיד; מזנקת 40% ביומיים; על השורטים שמסתבכים
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
המשקיעים דרוכים לקראת פרסום נתוני שוק העבודה האמריקאי שצפויים להשפיע על כיוון המדיניות המוניטרית של הפדרל ריזרב. בנוסף, נמשכת הדריכות בנוגע להמשך שיחות הסחר בין ארה"ב לסין, מה שהביא לירידה חדה במחירי הזהב שצנח מתחת לרמת השיא שהגיעה בשבוע שעבר, וכעת נסחר סביב 3,300 דולר לאונקיה.
בינתיים, ספרד הפתיעה עם נתוני צמיחה חזקים של 0.6% ברבעון הראשון, למרות האטה קלה מהצמיחה ברבעון הקודם. תחזיות קרן המטבע צופות כי כלכלת ספרד תצמח ב-2.5% השנה, קצב מהיר משמעותית מהממוצע האירופי הצפוי (1.3%). באופן כללי, השווקים מנווטים כעת במרחב של אופטימיות זהירה: נתוני דוחות טובים מהצפוי מצד חלק מהחברות מאזנים את אי-הוודאות המקרו-כלכלית, אך סיכונים משמעותיים ממשיכים לרחף מעל השווקים לקראת המשך השנה.