במריל לינץ' לא מודאגים מהתרחבות גרעון הסחר בארץ

סימנו גרעון של 0.7% מהתמ"ג השנה. מאמינים, כי גם אם יתרחב מעבר לכך, יהיה נתון תחת שליטה. וגם: המשך איתנות השקל למרות צמצום פערי הריביות תלמד על ירידה בפרמית הסיכון של המדינה
שרון שפורר |

בנק ישראל נוטה להיות ניטראלי בכל הקשור ליחסים בין המטבע הישראלי לרעהו האמריקני - כך סבורים האנליסטים של בנק ההשקעות מריל לינץ'. נזכיר, כי בעקבות העלאה נוספת של שיעור הריבית בארה"ב בשבוע החולף, העלאה שהביאה אותה לעמוד על שיעור של 2.5%, צומצם פער הריביות בין ישראל לבין הכלכלה החזקה בעולם בחודש פברואר ל-1% בלבד. בבנק ההשקעות מעריכים, כי הפער ימשיך ויטמצמם, אם הפדרל רזרב ימשיך במדיניות ההידוק המוניטארית גם בחודש מארס.

במריל לינץ' מאמינים, כי הסיכויים להעלאת הריבית המקומית נותרו גבוהים עבור המחצית השניה של השנה ולכן, הם נותרים ניטראלים באשר לאג"ח השקליות ובאשר לשוק ההון המקומי.

בבנק ההשקעות מתייחסים לפן המדיני ומזכירים, כי מצרים עתידה לארח בשבוע הבא שיחות בין בכירים ישראלים ופלשתינים בשארם א-שייח. איתות מעודד נוסף בדרך לשלום. ועם זאת, בבנק ההשקעות נותרים זהירים על הפרוספקטים של שלום במזרח התיכון בטווח הקצר. האמת דה פקטו, הם אומרים, כי שביתת הנשק של הארגונים הפלשתינים המיליטאנטים, עשויה שלא להמשך עוד זמן רב.

תחזית האינפלציה בטווח הקצר נראית למריל לינץ' טובה ובטווח הבינוני, הם אומרים לחצי האינפלציה נותרים נמוכים, עם ציפיות אינפלציה המצויות בטווח התחזית. בעוד התחזקות הדולר ומחירי נפט מאמירים נותרים איום, במריל לינץ', סבורים, כי הסיכון לאינפלציה גבוהה בארץ הינו מאוזן.

מנקודת המבט הפיסקאלית, סבורים בבנק ההשקעות הגדול, הסיכונים התפוגגו בשל הממשלה הקואליציונית החדשה. על אף הדרישה הגוברת להוצאות בתקציב, הנובעת מהתרחבות הממשלה, במריל לינץ' מאמינים, כי הממשלה תדבק ביעד הגרעון המתוכנן עבור 2005 של 3.4% מהתמ"ג, לעומת 4% ב-2004.

האנליסטים של מריל לינץ' אינם מואגים מהתרחבות גרעון הסחר של המדינה, כשהשרותים וההכנסה צפויים להיוותר חזקים. במריל לינץ' סימנו גרעון שיעמוד על כ-0.7% מהתמ"ג ב-2005 ומאמינים, כי הוא נשלט. אפילו גרעון גדול באופן משמעותי, מוסיפים בבנק ההשקעות, יוכל להיות נשלט, בהנתן האשראי החיצוני הגבוה שניתן למדינה, הערבויות של ממשלת ארה"ב והרזרבות הגבוהות המצויות בידי המדינה.

השקל הישראלי נראה תחרותי באופן הוגן וצמצום פער הריביות בין ישראל לארה"ב לא שימש טריגר לכל החלשות משמעותית. בראייתם של האנליסטים של מריל לינץ', נתון זה מעודד, עת הוא מרמז כי פרמית הסיכון של המדינה נפלה זה מכבר. ועם זאת, מציינים הללו, אין הכוונה כי המטבע לא ייחלש אם פער הריביות ימשיך להצטמצם.

בסך הכל, מסכמים במריל לינץ', הפונדמנטלים הפוליטיים והכלכליים של המדינה התחזקות ועם זאת מחירי הנכסים המקומיים משקפים זה מכבר את ההתפתחויות החיוביות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה