דריכות לקראת פרסום נתוני התמ"ג באירופה: בדולר-שקל - שורט כל עוד הצמד מתחת לקו מגמה יורד
בהעדר נתוני מאקרו, שבוע המסחר החדש נפתח ונסחר ביציבות. המדדים המובילים בוול-סטריט סגרו את יום המסחר הראשון של השבוע סביב רמות הפתיחה. באירופה המדדים סגרו במגמה מעורבת. האירוע היחיד שריכז עניין אמש היה הגשת הצעת התקציב לשנת 2012 ע"י הנשיא אובמה בהיקף של 3.73 טריליון דולר. מהצעת התקציב עולה כי אובמה מתכוון להקטין את הגרעון התופח של ארה"ב ע"י קיצוצים בהוצאות הממשלתיות והגדלת המיסוי.
יפן
הכלכלה השלישית בגודלה בעולם התכווצה ב-1.1% במהלך הרבעון ה-4 של 2010 בפעם הראשונה ב-5 הרבעונים האחרונים. הנסיגה נובעת מהאטה ביצוא ומתוכניות התמריצים שיצאו לפועל בחודשים האחרונים במטרה לעודד את הכלכלה היפנית. הבנק המרכזי הותיר את שיעור הריבית על כנה ברמה שבין 0%-0.1%.
סין
האינפלציה ממשיכה לאיים על הכלכלה השנייה בגודלה בעולם. מדד המחירים לצרכן עלה ב-4.9% לעומת 4.6% בחודש קודם ומדד המחירים ליצרן זינק ב-6.6% לעומת 5.9% בחודש קודם. ככל הנראה אנחנו בדרך להידוקים מוניטאריים נוספים.
ניו זילנד
המכירות הקמעונאיות צנחו ב-1.1% בחודש דצמבר זאת אחרי שבחודש נובמבר נרשמה עלייה במכירות של 1.2%.
שוק מטבע חוץ
מגמת ההתחזקות של הדולר מול שאר המטבעות נמשכה ברוב שעות היום אך במהלך הלילה השטר הירוק איבד כוחו בעיקר מול מטבעות האירופאים. האירו והפאונד נסחרים בתנודתיות רבה על רקע שפע נתוני המאקרו הצפויים להתפרסם במהלך השבוע.
הדולר האוסטרלי נסחר מעל רמת השקילות, הדולר הקנדי בחן את רמת התמיכה ההיסטורית בנק' 0.9840 ונסחר ביציבות מעל רמה זו. הדולר הניו-זילנדי נסחר בכבדות אחרי פרסום נתון המכירות הקמעונאיות המאכזבות של חודש דצמבר.
מה מצפה לנו היום
היום ללא ספק הוא היום העמוס ביותר של השבוע מבחינת אירועים פונדמנטאליים. עיקר תשומת-הלב תופנה אל עבר אירופה לקראת פרסום נתוני התמ"ג ברחבי היבשת. נתונים מאכזבים עשויים להעיב על השווקים הפיננסים בכלל ועל האירו בפרט. המסחר בצמדי הפאונד עשויים להיות מאוד תנודתיים לקראת פרסום נתון האינפלציה אשר צפוי להעיד על כך שהאינפלציה ממשיכה לזנק כמעט באין מפריע.
בארה"ב, נתון המכירות הקמעונאיות ירכז את מלוא תשומת הלב של הסוחרים. למרות שהצפי עומד על עליה של 0.5% במכירות בהחלט תיתכן אכזבה על רקע מזג האוויר הקשה שפקד את ארה"ב, אשר הקשה על הצרכנים לצאת לקניות.
תמ"ג רבעון 4 (צרפת) - קודם : 0.3% צפי:0.6%
תמ"ג רבעון 4 (גרמניה) - קודם : 0.7% צפי:0.5%
תמ"ג רבעון 4 (גוש האירו) - קודם : 0.3% צפי:0.4%
פגישת ECOFIN
סקר סנטימנט הכלכלי של מכון ZEW (גרמניה) - קודם : 15.4 צפי:20.1
סקר סנטימנט הכלכלי של מכון ZEW (גוש האירו) - קודם : 25.4 צפי:31.3
מדד המחירים לצרכן (בריטניה) - קודם : 3.7% צפי : 4%
מכירות קמעונאיות (ארה"ב) - קודם : 0.6% צפי : 0.5%
מדד היצור של ניו יורק - קודם:11.9 צפי:14.7
מחירי היבוא (ארה"ב) - קודם: 1.1% צפי: 0.9%
זרם הון זר (ארה"ב) - קודם: 85.1 מיליארד צפי : 91.3 מיליארד
ניתוח טכני
המשקיעים ממתינים בדריכות לפרסום מדד המחירים לצרכן. זינוק במחירים עשוי להגביר את הלחץ על בנק ישראל לעלות את שיעור הריבית במטרה לשמור על יציבות המחירים. השקל התחזק ביום הראשון של השבוע על רקע התפטרותו של מובארק.
דולר שקל
גרף יומי