המדריך המקוצר למתזמן המתחיל
לא אחת עולה השאלה באיזו נקודה בדיוק, נכון לרכוש מניה. כיצד מאתרים את הרמה הנכונה והמדויקת לביצוע עסקה. כיצד מבטיחים שאחרי ככלות הכול הכישלון לא יהיה צורב וההפסד יקטע בעודו בחיתוליו. ומאידך, כיצד מעלים את הסבירות ולפיה ההצלחה תהיה גדולה מהכישלון. אז אני מתכבד להגיש את המדריך המקוצר למתזמן המתחיל. אך ראשית דבר עלי לציין שבלתי אפשרי לרכוש בנקודה הנמוכה ביותר כמו שבלתי אפשרי למכור בנקודה הגבוהה ביותר. אז הבה נתחיל.
ההחלטה על אזור הקנייה
אזור קנייה בהגדרה אינו האזור שבו מתבצעת בהכרח פעולה קנייה אוטומטית, וזאת כפי שאפשר לחשוב כתוצאה מקריאת ההגדרה היבשה.. איזור קנייה מוגדר כ"טווח מחירים שבו הסיכוי גובר על הסיכון". טווח מחירים שטרם תתעורר המחשבה לרכוש, יהיה על המניה להגיע לשם. כדוגמה אפשר לומר שכאשר המגמה היא מגמת עלייה, אזור קנייה יכול להיות מוגדר על ידי שילוב של מספר פרמטרים כגון :
1. רמת תמיכה. 2. תיקון טכני המחושב לפי חיתוכי פיבונאצ'י. 3. קרבה לממוצעים נעים. 4. קרבה לרצועה התחתונה של בולינגר
השילוב של שלושת הפרמטרים הללו חייב להוביל לטווח מחירים ברור ולמחויבות של הסוחר לא לבצע שום פעולה טרם הגעת המניה לאזור. הגרף החודשי של מניית טבע מדגים את איתור אזור הקנייה כאשר המניה מתקנת לתוך סרגל פיבונאצ'י בד בבד עם קרבתה לרמת תמיכה וקרבתה לממוצעים הנעים.
מכירות יתר
ההגעה לאזור הקנייה אינה מספקת. דרוש משהו מעבר לזה כדי לבסס רשת ביטחון ולפיה התיקון היה די והותר וכי המטוטלת נעה כמעט עד לנקודת הקיצון שלה. במגמת עלייה, השאיפה תהיה לאתר מצבי קיצון הקרויים בשפה המקצועית "מכירות יתר". בהגדרה היבשה והבלתי מדויקת המשמעות היא שהמניה רשמה ירידה מהירה וחדה מדי ומרמות מחיר אלו צפויה לעלות. בעולם המעשה, הרעיון של מכירות יתר מייצג, כפי שכתבתי קודם, רשת ביטחון מסוימת ולפיה התיקון עומד על סף סיום. מכירות יתר נבחנות לפי מספר פרמטרים וביניהם :
1. רצועות בולינגר. 2. סטוקסטי מתחת לרמת 20%. 3. Cci מתחת לרמת 100-.
וכמובן שישנם עוד מרכיבים אלא שאין לעשות שימוש ביותר מדי מאלו. הגרף השבועי של טבע ממחיש את הנכתב.
התזמון
ההגעה לאזור הקנייה והעובדה שמתקיים מצב המצביע על מכירות יתר, הם בבחינת הצעדים הראשון והשני בדרך לפעולה האופרטיבית. הקנייה מחייבת סימן מוסכם ולפיה התיקון תם והמניה חוזרת למגמת עלייה. בין אם קונים בסמוך לרמת תמיכה או בין אם הדבר מתבצע לאחר תיקון טכני במסגרת מגמת עלייה קיימת, ההמתנה לסימן היא בבחינת הכרח. הרבה עוגמות נפש יכלו היה להימנע לו הסוחר הלא מקצועי היה ממתין לסימן במקום להתנפל על המניה כמוצא שלל רב. הסימן אמור לבטא את חזרתם של הקונים לזירה. סימן זה נקרא בשפה המקצועית "פיבוט". מדובר במבנה מחירים המורכב משלושה נרות לפחות. הנר האמצעי יהיה הנמוך ביותר, לנר משמאלו יהיה שפל גבוה יותר וכך גם לנר מימינו. הנר השלישי, המשלים את הפיבוט, המספק את איתות הקנייה ומצוי מימינו של הנר האמצעי, הוא החשוב ביותר. על גופו של הנר להיות ירוק וגדול כאשר שער הסגירה יהיה בסמוך לגבוה היומי. השלמת הפיבוט היא הסימן לקנייה. סיכום
כעת מתחילה העבודה האחרת :ניהול הפוזיציה. כלומר, היכן למקם את הסטופ, כיצד למדוד יחס סיכוי סיכון, היכן לנעול רווח והיכן לחסל. אבל זה כבר עניין לכתבה אחרת.
* הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.
* אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.