פרידן: "אני גם יודע להגיד פייסבוק וגוגל אבל מותגים בונים בטלוויזיה ולא בדיגיטל"

מנכ"ל מקאן איריס בק, ומנכ"ל ראובני-פרידן אודי פרידן, הציגו 2 גישות למדיה, בכנס גלובס. בק: "האינטרנט הוא לא כלי נוסף - זאת האסטרטגייה"
משה בנימין |

בפאנל בכנס 'גלובס' שעסק במותגים ובדרך האפקטיבית ביותר לבנות אותם במדיה הוצגו היום 2 גישות שונות על-ידי מנכ"לים של משרדי פרסום מובילים בארץ. מחד אודי פרידן מנכ"ל ושותף בראובני-פרידן ומאידך איריס בק, מנכ"ל מקאן אריקסון המשרד המוביל בארץ.

איריס בק, מקאן אריקסון, ממאמצי הגישה המודרנית הדיגיטלית אמרה: "לפני כשנה הכרזנו על תפיסת עבודה חדשה. מודל 720 ולא 360 מעלות. במודל הישן האינטרנט הוא רק עוד כלי נוסף, וכיום אנשי האופלייין שלנו מטפלים גם באונליין. מצד אחד יש לנו אינטגרציה ומצד שני יצירת ערך".

אודי פרידן הציג לעומתה את הצד השני של המטבע ונשאר בצד השמרני יותר, עד כמה שאפשר לומר זאת על הטלוויזיה: "הילדים שלי נמצאים בפייסבוק מהבוקר ועד הערב אבל אני מאמין בטלוויזיה. מההבנה שלי כוחה של הטלוויזיה עולה - השנה האחרונה הייתה שנת צפית שיא. מותגים שיש תחושה שנוצרו בדיגיטל כדוגמת סוזן בויל לא הגיעה ממיליוני הצפיות ביו-טיוב אלא מתוכנית כוכב נולד הבריטי".

"העולם הדיגיטלי מאוד מטעה. למרות תחושת הביחד עם כולם אתה מאוד בודד על הכורסה מול המסך. אותה מדורת שבט שבנתה ובונה מותגים היא הטלוויזיה. מותג הוא מוצר עם סיפור - הסיפור נבנה בטלוויזיה ולא בשום מקום אחר. כל המותגים שזכו בפרסי אפי לשיווק נבנו בטלוויזיה כמו "להעביר את דביר" (מאת ראובני-פרידן) שלא יכל להיבנות בשום מקום אחר - אפילו מותגי מקאן החזקים כמו יופלה, אני שומע עליהם מהטלוויזה ומיכולתה של איריס (בק, מנכ"ל מקאן אריקסון) לבנות אותם בטלוויזיה. האינטרנט הוא לא חוויה חולפת אבל כוחה של הטלוויזה מעל הכל".

רן גוראון, סמנכ"ל השיווק של בזק וחבר נוסף בפאנל הציג את נקודת המבט של המשווקים המפרסמים ואמר: "100 חברים בפייסבוק לא שווים לקוח אחד משלם, ומצד שני ראינו כבר כל-כך הרבה קמפיינים בטלוויזיה שלא עשו שום דבר. אסור שנשכח לעשות את העבודה החשובה באמת, כל אחד מאתנו צריך להתכופף ולאסוף את הלקוחות שלו מהרצפה". גוראון נטה יותר לכיוון גישתו של פרידן ואמר, אל תספרו את הלייקים בפייסבוק אלא את הכסף בקופה. לטעמי בסופו של דבר את המותגים בונים בטלוויזיה".

איריס בק הוסיפה בשבחי הדיגיטל ואמרה: בעבר דובר על ערכים פונקציונליים וערכים אמוציונליים של המותג. צריך להבין שבתוך העולם כיום יש תפקידים חדשים למותג. הצרכן החדש שאולי חלקנו ממאנים להכיר בו מצפה לדברים אחרים מהמותג. בזמן שאנחנו שיחקנו סטנגה כילדים הם נמצאים מול הפייסבוק - הסוציאליזציה השתנתה. דיגיטל זה לא רק פייסבוק - זה הרבה יותר מזה.להגיד שהמוצר צריך להיות טוב כמו שכולם טוענים זה מה שאמרנו גם לפני 10 שנים, אין בזה שום חדש.

אודי פרידן ששמע את מחיאות הכפיים לאחר שאירס בק סיימה את דבריי על עתיד הדיגיטל והשוני כיום לעומת שנים עברו, הרגיש חייב לומר את המילה האחרונה ואמר: הפייסבוק בעיניי הוא לא יותר מSMS ויזואלי אבל בבניית מותג בישראל אתה יכול בשני ערבים מוסילים של רייטינג להגיע לכ-50% מהקהל בארץ". פרידן סיים בעקיצה ישירה לכיוונה של איריס בק ואמר: "לקוח של איריס, סלקום, יוצא לאחרונה לכל מיני הרפתקאות מגוונות ואנחנו רואים איך הוא מתחיל לרדת לאט. לעומת זאת פלאפון (של אדלר חומסקי) שהם מתחרים שלי ואורנג' שפועלים בטלוויזיה עושים עבודה טובה שמצליחה".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה