רוביני קורא להתאוששות בארה"ב "מפחידה וענייה"

רוביני: "הכותרות נראות גדולות, אבל למעשה כאשר אתה מנתח את הנתונים, הם מאוד מפחידים ועניים"

פרופ' נוריאל רוביני, אשר חזה את המשבר הכלכלי, אמר שהנתונים מהרבעון האחרון בארה"ב בנוגע להתפתחות הכלכלה, הם מאוד "מפחידים ועניים" בגלל שהם נשענים על פקטורים זמניים. רוביני אומר שיותר מ- 5.7% מנתוני ההתרחבות שהתפרסמו אתמול על ידי הממשלה, נשענים על מלאי חלופי, והצריכה תלויה בעיקר בתוכנית המוניטארית של הממשלה ובתמריצים כללים. כאשר גורמים אלו יסתיימו, ההתרחבות תצטמצם ל- 1.5% במחצית השנייה של 2010. רובני אמר "הכותרות נראות גדולות, אבל למעשה כאשר אתה מנתח את הנתונים, הם מאוד מפחידים ועניים".

גם לצרכנים בארה"ב יש תפקיד בגדילת הכלכלה

הגדילה בכלכלת ארה"ב ברבעון הרביעי, תלויה ביותר מאשר תעשייה והשקעות. גם משקי הבית משחקים תפקיד. התוצר המקומי הגולמי גדל בשיעור שנתי של 5.7 אחוזים, מחודש אוקטובר עד דצמבר, יותר מהצפוי על ידי האנליסטים. הביצועים היו החזקים ביותר מאז הרבעון השלישי של שנת 2003, כך הראו אתמול נתוני משרד המסחר. הוצאות הצרכנים עלו בקצב של 2 אחוזים, לאחר גידול של 2.8 אחוזים בשלושת החודשים הקודמים.

הנשיא אובמה מתכנן לנסות ולהפחית את הגירעון התקציבי של ארה"ב

אובמה אמר בסוף השבוע שהנושא הקריטי העומד על הפרק, הוא הפחתת הגרעון התקציבי, וזה הדבר אשר יוכל להבטיח בעתיד את צמיחתה של הכלכלה ויציאתה הודאית מהמיתון. הנשיא אובמה מתכנן להקפיא למשך שלוש שנים הוצאות הקשורות לתוכניות מקומיות, ובמקביל להקים ועדה מיוחדת שתחפש דרכים נוספות להפחתת הגירעון, לאחר גיבוש התוכניות הן יוגשו לאישור הקונגרס.

הערכות הן, כי הגרעון בתקציב לשנת 2010 יגיע ל- 1.35 טריליון דולר. התאוששות הכלכלית ביפן יכולה להיפגע בגלל ירידה גם במחירים וגם בשכר העבודה

בחודש דצמבר נרשמה התאוששות איטית בכלכלת יפן, בזכות עלייה בתפוקה של המפעלים וירידה באבטלה. אבל למרות נתונים אלו, עדיין ליפן יש בעיה של ירידה גם במחירים וגם בשכר, שהחמירה בחודש דצמבר והיא מאיימת לפגוע בהתאוששות הכלכלה. מדד המחירים לצרכן יורד מזה עשרה חודשים ברציפות והצפי הוא שהצרכנים ימשיכו להוציא פחות גם בחודשים הקרובים, בגלל הירידה במשכורות וסיום התמריצים שהממשלה נתנה לצרכנים. הנתונים המעורבים גורמים לאי ודאות לגבי כלכלת יפן, אמנם אין סבירות לחזרה למיתון, אבל עדיין הנתונים אינם טובים כפי שציפו להם לגביי הכלכלה השנייה בגודלה בעולם.

האם הכלכלה האמריקאית תמשיך לשמור על קצב ההתאוששות

כלכלנים רבים טוענים שמגמת ההתרחבות בכלכלה אינה יציבה, וישנו חשש לגביי המשך ההתאוששות, שיעור האבטלה עדיין גבוה והוא פוגע בצריכה הפרטית, האנליסטים מעריכים ששיעור האבטלה יעלה בחודשים הבאים ושהצרכנים ימשיכו לנהוג בצמצום.

הנתונים המרכזיים שיתפרסמו בימים הקרובים:

אירו/דולר- ניתוח גרף שבועי

השבוע החולף בצמד האירו/דולר אופיין גם הוא במהלך חזק מאוד של ירידות, מהגבוה במחיר 1.4194, הצמד ירד עד לנמוך באזור מחיר 1.3862. הצמד מתקרב לתיקון 50% פיבונאצ'י ממהלך העליות שהחל בתאריך ה- 1.3.2009 והסתיים בתאריך 29.11.2009.

בגרף השבועי ניתן לראות שהמחיר עומד לסגור מתחת לממוצע 200 פשוט, דבר שיגרום לסוחרים לטווח הארוך להיכנס בפוזיציית שורט למשחק. בגרף 4 שעות רצועות בולינגר בינוניות כשמחיר יצא מהקו התחתון שלהן. אינדיקאטור ה- RSI במצב של מכירה.

המגמה השבועית היא דובית, אבל האינדיקאטורים היומיים במצב של מכירת יתר וכדאי לחכות לתיקון בצמד לפניי כניסה בשורט.

הצפי שלנו להמשך השבוע; אפשר לחפש הזדמנות מכירה, אם הצמד סוגר, לאחר תיקון, מתחת למחיר 1.3750. תרחיש חילופי: אפשר לחפש הזדמנות קנייה זהירה אם המחיר סוגר מעל 1.4100.

שטרלינג/דולר - ניתוח גרף שבועי

צמד הפאונד/דולר נכנס בתחילת השבוע לדשדוש בין רמות מחיר 1.6268 לבין 1.6096. המחיר פרץ בתאריך ה- 29.1.2010 את הדשדוש כלפיי מטה סגר מתחת למחיר העגול של 1.6000 והמשיך עד לנמוך באזור מחיר 1.5981.

המחיר סגר בתאריך ה- 29.1.2010 מתחת לממוצע 200 פשוט, בגרף 4 שעות. בגרף 4 שעות ניתן לראות שרצועות בולינגר בינונית כשהמחיר עבר את הקו התחתון שלהן, אינדיקאטור ה- RSI נמצא במצב של מכירה וקרוב מאוד למכירת יתר.

המגמה השבועית היא מגמה דובית, אבל ישנה אפשרות לתיקון לפניי המשך מהלך הירידות. הצפי שלנו לשבוע הקרוב; חיפוש הזדמנות מכירה, לאחר תיקון, מתחת למחיר . 1.5932. תרחיש חלופי, חיפוש הזדמנות קנייה בסגירה ודאית מעל מחיר 1.6270.

דולר/ין - ניתוח גרף שבועי

צמד הדולר/ין נסחר במגמה מעורבת במהלך השבוע הקודם. בתחילת השבוע הצמד הנמיך עד למחיר 89.11, אבל אז הוא ביצע ריבאונד והגיע עד לגבוה במחיר 90.93, נראה שההתנגדות הפסיכולוגית במחיר העגול של 91.00 מנעה מהצמד את המשך ההתחזקות. בסיום המסחר השבועי הצמד נסחר סביב אזור 90.24.

המחיר מתקרב לתיקון 61.8% פיבונאצ'י ממהלך הירידות שהחל בתאריך 21.1.2010 והסתיים בתאריך ה- 27.1.2010

בגרף 4 שעות ניתן לראות שרצועות בולינגר בינוניות כשהמחיר נמצא בחלק העליון שלהן, אינדיקאטור ה- RSI במצב של קנייה. המגמה כרגע היא ניטרלית. התרחיש שלנו לשבוע הקרוב; חיפוש אפשרות קנייה בסגירה ודאית מעל למחיר 91.00. תרחיש חילופי, חיפוש אפשרות קנייה זהירה מעל מחיר 89.50.

זהב - ניתוח גרף שבועי

בתחילת השבוע הזהב הגיע עד להתנגדות באזור מחיר 1,103.8 ולאחר שנכשל בסגירה מעל התנגדות זו, הזהב ירד עד לתמיכה באזור מחיר 1,085.5 ונעצר שם לפניי שהוא המשיך בפריצה למטה עד למחיר 1,077.2. מהלך הירידות של הזהב בשבוע הקודם, היה במומנטום נמוך מאוד ולווה במאבק מצד השורים.

הצמד קרוב לסגירה מתחת לנמוך היומי מתאריך 22.12.2009. רצועות בולינגר בגרף שעה קרובות אחת לשנייה כשהמחיר נמצא בחלק התחתון שלהן. אינדיקאטור ה- RSI במצב של מכירה.

המגמה כרגע ניטרלית עם נטייה קלה לדובית, אבל המומנטום שלה נמוך מאוד ומצביע על אפשרות של כניסת השורים למשחק. התרחיש שלנו; חיפוש הזדמנות מכירה מתחת למחיר 1,070. תרחיש חלופי, חיפוש אפשרות קנייה מעל מחיר 1.162

דולר/שקל - ניתוח גרף שבועי

השבוע החולף בדולר/שקל אופיין בעיקר בדשדוש בין רמות המחיר 3.7369 לבין 3.7098. הצמד נמצא בתיקון של 50% פיבונאצ'י ממהלך הירידות שהחל בתאריך ה- 30.12.2009 והסתיים בתאריך ה- 31.1.2010.

הצמד נמצא מתחת לממוצע 200 פשוט בגרף 4 שעות. רצועות בולינגר בגרף 4 שעות צמודות כשמחיר קרוב למרכזן, אינדיקאטור ה- RSI במצב ניטרלי. המגמה הנוכחית על פי הגרף השבועי היא ניטרלית. התרחיש שלנו, חיפוש אפשרות קנייה אם המחיר סוגר בוודאות מעל ל- 3.7200. תרחיש חלופי, חיפוש אפשרות מכירה מתחת לאזור 3.7000.

***ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה