בריינסוויי דיווחה על הצלחה: בעלי עניין ניצלו את המומנטום ומכרו מניות
חברת בריינסוויי, כך זה נראה, נמצאת על המסלול הנכון להפוך לחברת ביומד מצליחה, אולי אפילו מצליחה מאוד. אך מתברר שחלק מבעלי העניין בחברה דווקא לא מוכנים לחכות להגשמת החלום ומנצלים את הסנטימנט החיובי סביב המנייה, כדי למכור.
בחודשים האחרונים שיגרה בריינסוויי לא מעט הודעות חיוביות שהעידו על היכולת של המכשיר שלה לעזור למטופלים הסובלים מבעיות רפואיות שונות. הודעה כזו שוגרה לבורסה גם ביום חמישי האחרון. החברה דיווחה כי תוצאות סופיות של ניסוי קליני במכשיר ה-deep tms שלה לטפול בסובלים מדיכאון עמיד מעידות כי הטיפול אפקטיבי. הניסוי נערך במקביל על ידי המרכז הרפואי הדסה והמרכז לבריאות הנפש באר יעקב, ע"י ד"ר משה איסרלס, והשתתפו בו 56 נבדקים הסובלים מדיכאון עמיד לטיפול תרופתי.
התוצאות הסופיות בניסוי מבוססות על הדו"ח הסופי של החוקר הראשי. ב-45 מטופלים אשר השלימו לפחות 10 טיפולים, הודגם שיפור משמעותי סטטיסטית של כ-13 נקודות בממוצע בניקוד שאלון ההמילטון ושל כ-10 נקודות בממוצע בניקוד שאלון עצמי. 22 מטופלים (49%) הגיבו לטיפול באופן משמעותי (שיפור של לפחות 50% במדד ההמילטון ) ו-13 מטופלים (29%) הגיעו להחלמה.
יפתח רוט וחגי אבנר מוכרים בכ-16.2 מיליון שקל
מנכ"ל בריינסווי, עוזי סופר, אמר לאחר ההודעה בשיחה עם Bizportal כי "המשמעות הכי חשובה היא בעצם שאנחנו מוכיחים שהמכשיר עובד מצוין בשילוב עם תרופות, לחולים שעמידים לתרופות. מדובר בקהל, גם של רופאים וגם מטופלים, שחלק מהם שינו המון פעמים את מינון ואופי התרופות כמה פעמים, חלקם מיואשים לגמרי, ואנחנו באים עם פתרון. עד היום כל הטיפולים שלנו היו מונוטראפיים (טיפול בלי שילוב של עוד גורם כמו תרופות - ק.י.) והתוצאות היו פנטסטיות".
בעלי העניין מוכרים מניות
עם זאת, גורם שליווה את רצף העליות במנייה היה דווקא מכירות חוזרות ונשנות של בעלי עניין מרכזיים בשבועות האחרונים - ובראשם רוט יפתח. ביום חמישי, למשל, מיד לאחר הדיווח זינקה המניה וטיפסה עד ל-14.37 שקל אולם היצעים מאסיביים הורידו אותה כל הדרך בחזרה עד ל-13.15 שקל בסגירה, תוך ריכוז מחזור ענק של 52.5 מיליון שקל.
בין המוכרים היו גם שני בעלי עניין מרכזיים שניצלו את הביקושים הגדולים שהגיעו בעקבות ההודעה וביצעו מכירות בהיקפים משמעותיים. הראשון, יפתח רוט, חבר בדירקטוריון החברה, ביצע ביום חמישי מכירה של 50 אלף מניות בשער ממוצע של 13.48 שקל, כלומר ב-674 אלף שקל. השני, חגי אבנר, גם הוא דירקטור בחברה, ביצע מכירה של 1.2 מיליון מניות בשער ממוצע של 13 שקל, כלומר בהיקף של כ-15.6 מיליון שקלים.
חשוב לציין, כי מכירת המניות המסיבית שביצע אבנר ביום חמישי האחרון לא השפיעה ישירות על מחיר מניית בריינסוויי בבורסה, שכן העסקה בוצעה מחוץ לבורסה, ככל הנראה למשקיעים מוסדיים.
בעוד עבור אבנר מדובר במכירה השנייה בלבד מזה זמן רב - ב-23 ביולי מכר, בפעם הראשונה מתחילת השנה, 1,650 מניות בתמורה ל-18,925 שקלים - עבור רוט מדובר במשהו שבשגרה. ביום חמישי היה מדובר בפעם החמש עשרה מתחילת השנה שרוט מוכר מניות. כאשר סה"כ החזקתו ירדה בכ-340 אלף מניות (מ-23.34% מהחברה ל-21.62%).
גם דוד חזני ואורי אורלי מימשו מניות
פעולות אלה מצטרפות למכירות שביצעו שני בעלי עניין נוספים (אומנם, לא מכורח החזקה אלא מכורח היותם מחזיקי תפקיד בחברה), דוד חזני ואורי אורלי ביום שלישי שעבר - דווקא לפני ההודעה החיובית. חזני מכר 12,300 מניות ב-12.64 שקל למניה, כלומר בכ-155.5 אלף שקל, ואורלי מימש כ-16 אלף מניות במחיר של 12.56 שקל למניה, ובסך הכל כ-200 אלף שקל. אורלי, אגב, נותר עם 0.11% מהון מניות החברה וחזני עם 2.01% מההון. זאת, בניגוד לרוט ואבנר, שגם לאחר המכירות המאסיביות עדיין מחזיקים 21.62% ו-13.88% בהתאמה.
בכל אופן, התמונה שעולה מכל המכירות האלה מעלה מעט סימני שאלה בקרב מחזיקים במניות החברה. מצד אחד, כך זה נראה, יש התקדמות משמעותית והצלחה בניסויים, ומהצד השני בעלי עניין מוכרים.
כאן נציין כי בבריינסוויי קיימים 2 בעלי עניין נוספים שלא השתתפו במסיבת המכירות: המנכ"ל עוזי סופר (מחזיק ב-8.63%) וזכות דוד (מחזיק ב-16.94%).
ככל הנראה, המכירות האלה ייצרו מעין "גג" מעל המניה, לפחות ביום חמישי האחרון. אישוש נוסף ל"התנגדות" זאת ניתן לראות גם בגרף מניית בריינסוויי.
גרף מניית בריינסווי מתחילת השנה:
**עדכון אחרון ב-07:00 ב-09 באוגוסט