השיטה של פישר להכות את השוק: על היחס שבין שווי שוק למכירות

האנליסטים חוזים את הרווחים וטועים, אך לג'יימס אושו'נסי וקנט פישר (בנו של פיליפ פישר) ישנה אסטרטגיה מנצחת לזמנים תנודתיים - ללמוד מהמשקיעים הטובים בעולם
שהם לוי |

משקיעים אשר מרגישים שוריים מעריכים כי המכפיל הנוכחי של מדד ה- S&P 500 - 17.6, הוא נמוך במונחים היסטורים, ומרמז למעשה שהמניות אינן יקרות, האמנם? אלה הדוביים העלו חששות כי המכפיל הנוכחי של מדד ה- S&P 500מוליך אותנו שולל. אלה השניים, למעשה גורסים כי התחזיות לעתיד לגבי הרווחים נוטות במהלך השנים להיות אופטימיות יתר על המידה. באופן מלאכותי קיימות היום מניות רבות המייצגות מכפילים נמוכים.

במידה ואתם חוששים מתחזיות הרווחים ושואלים בעצם האם לסמוך על מכפילי הרווח, אין סיבה לדאגה כלל. ישנן דרכים רבות להעריך האם מניה היא זולה או לא. למעשה גם קנט פישר וג'יימס אושו'נסי, עליהם מסתמך מנהל ההשקעות ג'ון רייס, מאמינים כי ישנה דרך טובה יותר מהמכפיל כדי לאמוד האם מניה היא זולה או לא.

השיטה היותר טובה היא היחס של מחיר המניה למכירות, ומדד זה נקרא בלועזית PSR. גם פישר אושו'נסי עושים שימוש ב-PSR, שמחלק למעשה את שווי סך כל המניות במכירות הכוללות, כמטרה לזהות מניות טובות שנסחרות בזול.

בזמן שהאסטרטגיה שונתה ועודכה במרוצת השנים, פישר קיבל את הקרדיט משימוש באסטרטגיה בספרו הנקרא Super Stocks. רווחים על פי פישר יכולים לנוע בתנודתיות משנה לשנה, וזאת ללא קשר האם עסקיה של החברה הם טובים או לא. מכירות של חברות טובות הן יותר קבועות ומשקפות חולשה או את עוצמתה של החברה. בינתיים, אושו'נסי משתמש במספר מרכיבים של "צמיחת אבני הפינה" אסטרטגיה שהציג בספרו "What Works on Wall Street".

מאחר והחשש מפני הרווחים כל הזמן עומד בפתח ואי-הודאות גדולה מאוד, ג'ון רייס, מנהל קרן ההשקעות ואלידה, מאמין כי זהו זמן טוב לדבוק בדרכו של אושו'נסי. כמובן, המטרה של המשקיעים היא לחפש אחר מניות שמצויות ביחס PSR נמוך שעונות למודלים של פישר ואושו'נסי. רייס מוצא לנכון לציין מספר מניות שעונות על הקריטריונים:

המניות של ג'ון רייס שעונות על הקריטריונים

מניות Cummins (סימול בבורסת ניו יורק: CMI) עונות על המודלי הצמיחה של אושו'נסי וגם מתיישרות לפי הגישה של פישר. החברה מייצרת מפיצה מנועים וטכנולוגיות קשורות, כולל מערכות דלק ובקרה ועוד. למעשה החברה מהווה רשת של 550 חברות מוחזקות המשרתות צרכנים ביותר מ-160 מדינות. שווי השוק של החברה הוא 11.1 מיליארד דולר, והמכירות במהלך 12 החודשים האחרונים הסתכמו ב-13 מיליארד דולר.

חברת קאטרפילר שכולנו מכירים (סימול:CAT), יצרנית הציוד הכבד הגדולה בעולם גם לא נעדרת מהקריטריונים של הגדולים. לחברה יש כיום יותר מ-300 מוצרים המיוצרים ביותר מ-200 מדינות. שווי השוק של החברה נאמד ב-50 מיליארד דולר בעוד שסך המכירות הסתכמו ב-46 מיליארד דולר במהלך 12 החודשים האחרונים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה