סכנה להתמוטטות כלכלית של מגדלי העופות
ענף הפטם בישראל נקלע למשבר בעקבות עודף יצור שהביא לירידה במחיר העוף לצרכן. היקף היצור של בשר העוף הוא 420-450 אלף טון בשנה, בעוד הביקוש מגיע ל-380-400 אלף טון בלבד. מחירו של ק"ג עוף ירד עד ל-9-10 שקל בעוד שעל מנת להחזיר את הוצאות הגידול וההוצאות הנלוות בשיווק צריך המחיר לצרכן להיות 11-12 שקל לקילו לכל הפחות.
פערי המחיר יוצרים גרעון בשיעור שנתי של כ-800 מיליון שקל בהכנסות לעומת ההוצאות. כתוצאה מכך נקלעו המגדלים להפסדים שמאיימים על המשך קיומם הכלכלי של המשקים.
מזכיר ארגון מגדלי העופות, יעקב כהן מסר, כי "כל הגורמים המעורבים בענף כולל משרד החקלאות חייבים לשתף פעולה על מנת להחזיר את ענף הפטם ליצור שתואם את הביקוש ולרמת מחירים שתצליח לכסות את הוצאותיהם של המגדלים והמשווקים".
כהן הודיע, כי "בכוונתו ליזום כינוס דחוף של העוסקים בענף במסגרת מועצת הלול על מנת לדון בצעדים מידיים להפחתת היצור. בין הצעדים המתוכננים: הפסקת בניית מבנים חדשים והארכת התקופה שבין מחזורי הגידול בלולים מ-55 יום ל-75 יום".
לדברי מזכיר ארגון מגדלי העופות, "הוצאות היצור של המגדלים התייקרו בשיעור ניכר בשנה האחרונה בעיקר בשל העלייה במחיר התערובת. על פי כל ההערכות עליה זו צפויה להמשך בשנה הקרובה ולא יתכן שהמגדלים יקלעו בתוך המלחציים. יציבות הענף לטווח ארוך היא אינטרס של כל הצדדים, כולל של הצרכנים".