הכלכלה הישראלית המשיכה להתרחב בחודש אוקטובר
המדד המשולב למצב המשק הישראלי עלה ב-0.6 אחוזים בחודש אוקטובר, דבר המעיד על המשך ההתרחבות בפעילות הכלכלית, כך מדווח היום בנק ישראל.
אשר להתפתחות רכיבי המדד: מדד הייצור התעשייתי ירד באוקטובר בשיעור של 0.6 אחוזים, בהמשך לירידה של 0.3 בחודש בספטמבר. מדד יצוא השירותים עלה באוקטובר בשיעור של 9.7 אחוזים לאחר ירידה של 6.4 בספטמבר. מדד הפדיון של המסחר והשירותים ירד באוקטובר בשיעור של 1.3 אחוזים, לאחר עליה של 0.5 אחוזים בספטמבר . במדד יצוא הסחורות נרשמה עליה של 10.9 אחוזים באוקטובר לאחר ירידה של 6.4 אחוזים בספטמבר. מדד היבוא עלה באוקטובר בשיעור חד של 13.2 אחוזים, לאחר ירידה של 5.6 אחוזים בספטמבר.
יודגש כי במדדי אוגוסט וספטמבר חלו עדכונים, בעקבות שינויים שחלו במדד הפדיון במסחר ושירותיים ובמדד יצוא השירותיים.
המדד המשולב הוא אינדיקטור סינתיטי מחזורי לאבחון כיוון התפתחותה של הפעילות הריאלית בזמן אמת. המדד המשולב מחושב על פי השינוי החודשי בשישה רכיבים, המייצגים היבטים שונים של הפעילות הריאלית במשק: מדד הייצור התעשייתי, היבוא ללא נכסי השקעה, הפדיון מהמסחר והשירותים, מספר משרות השכיר במגזר העסקי ויצוא הסחורות(ללא חקלאות, דלק, יהלומים ואניות ומטוסים). יצוא השירותיים (תיירות, ושירותיים אחרים: תוכנה מחקר ופיתוח, ייעוץ ותיווך נדל"ן).
יצוא השירותיים מחושב ומעובד במחלקת המחקר של בנק ישראל והוא מבוסס, בין היתר, על סמך אומדני מחלקת פעילות המשק במט"ח של הבנק. יצוא השירותיים הוא רכיב חשוב על רקע השנוי המבני במשק הישראלי, בדומה למשקים מפותחים אחרים, בו עולה משקל ענפי השירותיים בתוצר בכלל, ובענפי הייצוא בפרט