מזרחי טפחות: אפיק המניות צפוי להציג תשואה חד ספרתית נמוכה ב-12 החודשים הבאים

בבנק מזרחי מציינים, כי ברוב המקרים לאפיק איגרות החוב לסוגיו יהיה יתרון על פני אפיק המניות. בבנק ממליצים בתיק אגרות החוב לשמור על מח"מ בינוני - גבוה, תוך נטייה לאג"ח ממשלתיות שקליות לא צמודות
שי יוכט |

בנק מזרחי טפחות מציין בסקירתו השבועית את הארועים והגורמים אשר השפיעו על המסחר בשוק ההון בשבוע החולף ואת הארועים אשר צפויים להשפיע על המסחר בשבוע הקרוב.

בזירה המקומית

רונן מנחם, מנהל יחידת ההשקעות והאסטרטגיה של הבנק, מציין, כי בחודשים הבאים עשויה להתפתח התמתנות הדרגתית בהתרחבות הכלכלית, אך לעת עתה, המשק ממשיך לקסום למשקיעים הזרים. על רקע העצבנות בשוקי המט"ח בעולם, לתנודתיות הנמוכה בשער השקל חלק משמעותי בכך. סביבת המחירים ממשיכה להיות נוחה לבנק ישראל – מדד הליבה עלה ב-2% ב-12 החודשים האחרונים, באמצע יעד האינפלציה – אך הוא יצטרך לעקוב מקרוב אחר החודשים הבאים, שכן מדד זה עלה ב- 0.5% בחודש האחרון, פי 5 מהמדד הכללי. מדדי סחר החוץ מצביעים, להערכת הבנק, על המשך עלייה במדד הייצור התעשייתי בתקופה הקרובה, אך בהשקעה בנכסים קבועים מסתמנת התמתנות. בהוצאות משקי הבית עלולה, להערכת מזרחי טפחות, להירשם היחלשות משמעותית יותר. מנגד, חרף החולשה החיצונית והייסוף בשער השקל - דולר, הייצוא התעשייתי ממשיך להציג עליות נאות ברוב ענפיו. מנחם מציין, כי נתוני פעילות המשק במט"ח מלמדים על רכישה של מניות למסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב ולראשונה זה 5 חודשים – גם אג"ח ממשלתיות. תנועות ההון הישירות נמשכות אף הן. ישראל נהנית בכך מהיותה משק מתעורר, אך הצטיידותם של המשקיעים הזרים באג"ח, הנושאות תשואות לפדיון נמוכות יותר מאשר במשקים רבים אחרים מראה, להערכת הבנק, על התרשמותם מהמשק, לרבות נתוני התקציב, המחירים והחוב. מנחם מוסיף, כי לפי נתוני בנק ישראל, סיכון שער החליפין ממשיך לקטון, בעוד במשקים המתעוררים הדומים לישראל התחלפה הירידה בסיכון בעלייה במחצית השנייה של החודש שחלף. יצוין, עם זאת, כי רוב הרגיעה מתמקדת בתקופה הקרובה, כאשר בנוגע למחצית השנייה של השנה הבאה שוררת, לעת עתה, אי בהירות. מדד המחירים לצרכן עלה ב- 0.1% בחודש אוקטובר 2007. לכאורה, נתון נוח, המביא את שיעור השינוי המצטבר מראשית השנה ל-2.4% ובכך נותן חותם כמעט רשמי לכך שיעד האינפלציה יושג השנה. אולם, בראייה להמשך מתקדרים מספר עננים. ראשית, ההערכות על המדד היו לכך שיוותר על כנו, או ירד קלות. שנית, מדד הליבה, המנכה את הדיור, הירקות והפירות, עלה פי 5 בחודש זה. מדד זה, הנותן תמונה נכונה יותר לסביבת המחירים, עלה ביותר מ- 3% בחישוב שנתי בארבעת החודשים האחרונים וחלף בכך על פני הרף הגבוה של יעד האינפלציה. בנק ישראל יצטרך להידרש לעליות הבולטות שנרשמו בסעיפי המזון ואחזקת הדירה. מחירי הדיור ירדו, אמנם, אך בשיעור נמוך מזה הנגזר מהשינוי בשער החליפין בתקופת המדידה. בנסיבות אלו, אנו חוששים כי אם תהיה תפנית לטובת הדולר של ארה"ב, כפי שאנו חושבים, ההשפעה על מדדי המחירים עלולה להיות מהירה ולהביא לעליות של ממש.

בשורה התחתונה

בבנק מזרחי-טפחות ממליצים בתיק אגרות החוב לשמור על מח"מ בינוני - גבוה, תוך נטייה לאג"ח ממשלתיות שקליות לא צמודות, בעלות מח"מ 10-5 שנים. אג"ח אלה, מדגישים בבנק, נהנות מתמהיל תומך – מדדי מחירים נמוכים בחודשים הקרובים, איתנות בשער החליפין שקל – דולר, סביבה תקציבית מרשימה וצרכי גיוס נמוכים וכן פער רחב למדי בינן לבין איגרות החוב האמריקאיות.

להערכת הבנק, מח"מ 2-0 בקבוצה זו יניב תשואות חסר. במרוצת המחצית הראשונה של 2008 ייווצרו תנאים שיקנו עדיפות לאג"ח ממשלתיות צמודות מדד בעלות מח"מ בינוני (5-2 שנים). על רקע זה, ניתן להתחיל לשקול הגדלה מדודה והדרגתית של ההקצאה לאפיק זה. אג"ח של חברות איכותיות מדורגות ממשיכות להימצא בהקצאת יתר.

רונן מנחם מוסיף, כי אפיק המניות, בארץ ובחו"ל, צפוי להציג תשואה חד ספרתית נמוכה ב- 12 החודשים הבאים וברוב המקרים לאפיק איגרות החוב לסוגיו יהיה יתרון על פניו. מניות בתעשיות האלקטרוניקה, הטקסטיל, הכימיה, המזון, המחשבים, הנדל"ן היזמי המקומי והשירותים (ללא תקשורת) מומלצות בהקצאת יתר.

בחו"ל, מוסיף מנחם, מומלץ להמשיך להתמקד במניות צמיחה גדולות וכן במניות הנוהגות לחלק רווחים. בארה"ב מוצע להתמקד בחברות מתחום שירותי הבריאות, המסחר הקמעוני, המזון, המשקאות והטבק, מוצרי הכימיקלים, מוצרי המחשוב והאלקטרוניקה וציוד החשמל ורכיביו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה