לאומי: להחזיק במניות יציבות ובעלות מדיניות חלוקת דיבידנד

כלכלני לאומי מציינים כי הרבעון האחרון של השנה ידוע לרוב בתשואתו החיובית. אולם, משבר האשראי שפקד את העולם ומחירי השיא של חומרי הגלם צפויים להשפיע על ביצועי הפירמות
שי יוכט |

כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם השבועית את הארועים והגורמים אשר השפיעו על המסחר בבורסה התל אביבית בשבוע החולף ואת הארועים המרכזיים אשר צפויים להשפיע על המסחר בשבוע הקרוב.

כלכלני הבנק מתחילים את סקירתם בכך שהם מציינים, כי שבוע המסחר בשוק ההון המקומי התאפיין השבוע בתנודתיות רבה. בלאומי מזכירים, כי השבוע נפתח על רקע המגמה השלילית שנרשמה מעבר לים ובארה"ב בפרט. בהמשך נסחרו המדדים בעליות וירידות לסירוגין כשהשוק התאפיין בחוסן ביחס לשווקים אחרים בעולם.

נתוני בנק ישראל

בין הגורמים שתרמו לחוסנו היחסי של שוק המניות המקומי השבוע, מדגישים בלאומי, היו תחזיות בנק ישראל לשנים 2007 ו-2008. הבנק עדכן את אומדן שיעור הצמיחה לשנה הנוכחית ל-5.4% בהשוואה לנתון קודם של 5.1%. כמו כן, עדכן הבנק את תחזית הצמיחה לשנת 2008 משיעור של 4.1% לשיעור של 4.4%.

בלאומיי מציינים, כי כלכלני בנק ישראל סייגו את התחזית באמרם כי במקרה של גלישת המשק האמריקאי למיתון ב-2008 שישתקף בהאטה משמעותית בסחר העולמי, צפוי שיעור הצמיחה במשק המקומי לעמוד על 3.6% בלבד. כך או כך, נראה כי על אף שיעורי הצמיחה הנאים, בשנה הבאה תחל האטה בצמיחת המשק אשר עשויה לסמן את תחילת סופו של מחזור העסקים החיובי.

עוד פרסם השבוע בנק ישראל את הרכב תיק הנכסים שבידי הציבור. מהנתונים עולה כי שיעורו של האפיק המנייתי בתיק הנכסים הגיע לשיאו בחודש מאי השנה (28.8% מהתיק) ומאז ירד לכדי 26.8% בחודש אוגוסט. בהמשך חל אמנם גידול בשיעור זה, אך טרם חזר לרמת השיא. כמו כן עולה כי שיעור האחזקות במניות בחו"ל מתוך תיק הנכסים הגיע לשיאו בחודש יוני ונותר שם גם במהלך יולי ומאז נרשמה בו ירידה ללא התאוששות. בנוסף מציינים בלאומי, כי נרשמה עלייה של כ-100 מיליון דולר בהשקעות זרים במניות בבורסה בת"א במהלך חודש אוקטובר, אלו מסתכמות בכמיליארד דולר מתחילת השנה.

המגזר הפיננסי

האנליסטים בבנק לאומי מדגישים, כי מגזר הפיננסים כיכב השבוע בזכות מספר גורמים. ראשית נמשכו ירידות השערים החדות במניית בנק הפועלים, זאת על רקע החשש מהשפעות חשיפתו לשוק האג"ח מגובות המשכנתאות ותפיסת השוק את ניהול המשבר האמור למול המשקיעים. הבנק דיווח כי בשלב זה יאלץ למחוק כ-120 מיליון דולר מההון העצמי.

בנוסף, סבל המגזר הבנקאי מפרסומים אודות תעריפון העמלות החדש שגובש במסגרת הרפורמה המתוכננת בעמלות הבנקים. את אירועי הסקטור הפיננסי נסיים בנימה חיובית עם הנפקתה השבוע של תעודת סל העוקבת אחר מדד חברות הביטוח. ההנפקה בוודאי תגרור הנפקות נוספות של תעודות דומות ותביא לעלייה במחזורי המסחר במניות החברות האמורות, כמו גם תתמוך בשערן.

דוחות כספיים

השבוע זכינו לזרם מוגבר של דוחות כספיים. בין המפרסמות, מציינים בלאומי, את אלביט מערכות שדיווחה על גידול של כ-38% בהכנסותיה וכן על גידול בשיעורי הרווחיות הן הגולמית והן התפעולית בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. החברה הציגה צמיחה פנימית בהכנסות של כ-19% (ללא תוצאות תדיראן קשר) וצבר הזמנות של כ-4.55 מיליארד דולר.

חברת אורמת דיווחה על הכנסות בגובה של כ-86.3 מיליון דולר, בהשוואה לכ- 83.8 ברבעון המקביל אשתקד. החברה הציגה ירידה בשיעורי הרווחיות וברווח הנקי המוסברת בחלקה בגידול בהוצאות התפעוליות.

חברת התקשורת בזק דיווחה על הכנסות בסך של כ- 3.14 מיליארד שקל ברבעון השלישי, צמיחה של 1.8% בלבד בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. ההכנסות צמחו תודות לגידול בהכנסותיהן של פלאפון ו- YES ועל אף ירידה בהכנסות חברת התקשורת הקווית.

מבט לעתיד

הרבעון האחרון של השנה ידוע לרוב בתשואתו החיובית. להערכתנו, בשל משבר האשראי שפקד את העולם וצפוי להשפיע על ביצועי הפירמות ובשל מחירי השיא של חומרי הגלם, ברבעון זה צפויות התשואות להיות מתונות יותר וכן צפויה תנודתיות רבה. בתוך כך אנו ממליצים על החזקה במניות ערך של חברות יציבות ובעלות מדיניות חלוקת דיבידנד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה