ממשלת סין נחושה לקרר את הכלכלה בכל מחיר: מעלה את יחס הרזרבה ל-13.5%

נשיא סין עומד בתוקף על מאמציו לצנן את שוק המניות הבוער. מדד CSI 300 הסיני, גמע לא פחות מ-147% מתחילת השנה. העלאת יחס הרזרבה תקטין את היצע הכסף במערכת הבנקאית, ותגביל את קצב הצמיחה במשק הסיני
שהם לוי |

ממשלת סין הורתה לבנקים להעלות את הרזרבות בפעם התשיעית מתחילת השנה, במטרה לקרקר מאת הכלכלה שהתרחבה בקצב של 11.5% ברבעון השלישי. השלטונות בסין כבר מביעים דאגה זה זמן רב מהתנפחות שוק המניות במדינה והגאות בענף הנדל"ן.

"כדי לחזק את ניהול הנזילות המערכת הבנקאית ולצמצם את צמיחת שוק ההלוואות, המלווים החייבים לשמור על שיעור פיקדונות של 13.5% החל מה-26 לנובמבר", כך הודיע הבנק המרכזי בסין אתמול באתר האינטרנט הרשמי שלו.

שיעור הרזרבות הקודם עמד על 13%, וכעת הוא מצוי ברמה הגבוהה ביותר מאז שנת 1987. המשמעות של הקטנת יחס הרזרבה, היא צמצום בהיצע הכסף. מאחר ויש פחות כסף נזיל בתוך המערכת הכלכלית, יכולת המשק לצמוח פוחתת באופן מסוים. המהלך יביא לתזוזה של 190 יואן (26 מיליארד דולר) מהמערכת הפיננסית. סכום הפקדונות המקומי, עומד על 38.3 טריליון יואן, נכון לסוף ספטמבר.

נשיא סין, הו ג'ינאטו, מנסה למנוע התפוצצות של שוק המניות בסין, גם אם שלא במוצהר. לפיכך, חלק מהמאמצים מופנים גם לצורך הדברת האינפלציה והפחתת כושר הייצור במפעלים. מדד ה- CSI 300, בסין, זינק ב-147%, מתחילת השנה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה