הדולר היציג נקבע על 3.98 שקל: השיל היום 0.82%

המטבע האמריקני מתקרב לרמת השפל מחודש מאי ומשלים ירידה של כ-8% בתוך חודשיים. האירו נחלש ב-0.38%. מנהל חדר עסקאות בפינוטק: "כבר ישנם לימיטים למכירת הדולר סביב הרמות של 3.92"
יוסי פינק |

מטבע הדולר האמריקני סגר את היום בירידה של 0.82% ושוב נפל אל מתחת לקו ה-4 שקלים. הדולר השלים ירידה של כ-8% בתוך תקופה של חודשיים ומתקרב חזרה לרמת השפל מחודש מאי האחרון - 3.93 שקלים. האירו רשם ירידה של 0.38% ונקבע על 5.66 שקל.

בני מנשה, מנהל חדר עסקאות בפינוטק, אומר היום כי "לאחר 4 חודשים חוזר הדולר אל מתחת ל-4.0 כנגד השקל הישראלי על רקע חולשתו של השטר הירוק בעולם וצמצום פער הריביות בין השקל הישראלי למטבע האמריקאי. בעוד שהכלכלה בארה"ב מצביעה על מיתון בארץ נתוני מאקרו מצוינים מחזקים את אמון המשקיעים בכלכלה המקומית ומביאים לתמיכה בשקל. הערכות בפינוטק כי הזוג עשוי להגיע בחודש הקרוב לרמות נמוכות מ-3.90 לפני שהנגיד סטנלי פישר ישקול הורדת ריבית מהרמה של 4.0% על מנת לייצב את הזוג. הערכות בשווקים הפיננסים שהמשך צמצום פער הריביות בין הדולר לשקל יביאו משקיעים חדשים למכור את הזוג, כבר ישנם לימיטים למכירת הדולר סביב הרמות של 3.92 מתחת לרמת הפסיכולוגית הנמוכה שהגיע הזוג לפני 4 חודשים באזור 3.93".

כלכלני לידר שוקי הון מציינים, כי גם לאחר התחזקות משמעותית בשקל, לא מומלץ להגדיל את ההשקעה באפיק המט"ח. הכוחות הבסיסיים ממשיכים לתמוך בשקל. מגמת היחלשות הדולר בעולם צפויה להימשך.

ורד דר, הכלכלנית הראשית של פסגות-אופק, אומרת היום, כי בנקודת הזמן הנוכחית, הדולר נראה רע לטווח הקצר כמו גם לטווח הארוך - "ברור שהצפי להורדת הריבית בארה"ב מעיב על הדולר לטווח הקצר אך מעבר לכך, ישנם מספר גורמים משמעותיים ביותר שמעיבים על המטבע האמריקני לטווח הארוך".

עמי סגל, מנכ"ל פורום המייצגת בישראל את ענקי הפיננסים וואנגארד ו-וולינגטון, אומר היום כי "ירידת שער הדולר נובעת, בין היתר, מהיחלשות הדולר אל מול רוב המטבעות בעולם ובמיוחד אל מול מטבעות השווקים המתעוררים. החלשות הדולר אל מול השקל נובעת מקיצוץ הריבית בשיעור מחצית האחוז בארה"ב מצד אחד והעלאת הריבית בישראל מצד שני. הערכות בשוק ההון מדברות על כך כי אנו צפויים לפחות לעוד קיצוץ נוסף בריבית בארה"ב בשיעור של רבע אחוז עד סוף השנה וכי פער הריביות יקטן באחוז שלם לטובת השקל וזאת בהשוואה למצב של עד לפני שבועיים".

עוד אומר סגל, כי "הדולר צפוי להיות מושפע מנתונים כלכליים בארה"ב ומהתנהגותו אל מול שאר המטבעות בעולם. סיבה נוספת להתחזקותו של השקל היא חזרת הזרים לארץ לאחר התיקונים של חודשים יולי אוגוסט – כמו לשווקים מתעוררים נוספים. בשל התחזקות השווקים המתעוררים אנו צופים כי את המשך מגמת החלשות הדולר".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה