הממשלה והמורים הסכימו על רפורמה עם שעוני נוכחות

נציגי הסתדרות המורים חתמו על הסכם הרפורמה שתגדיל שכרם של מורים חדשים מספטמבר הקרוב
אסף זלינגר, NRG |

הסתדרות המורים חתמה אמש על הסכם להתחלתה של הרפורמה במערכת חינוך כבר בשנת הלימודים הקרובה. במסגרת השינויים יעלה שכר המורים בכ-30 אחוז, ובתמורה יוגדלו שעות הלימוד הפרטני של התלמידים. עם זאת בבתי הספר היסודיים תעלה מכסת שעות הלימוד הפרונטאליות בשעה אחת בלבד. הרפורמה אמורה להיכנס לתוקפה בשנת הלימודים הקרובה ב-300 בתי ספר ברחבי הארץ.

על ההסכם שהושג חתמו הממונה על השכר במשרד האוצר, אלי כהן, מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבוהב ומזכ"ל הסתדרות המורים, יוסי וסרמן.

טיוטת ההסכם, שהוצגה כבר לפני כשלושה חודשים, קבעה כי שכר המורים יעלה בממוצע בכ-30%. את עיקר התוספת יקבלו מורים חדשים, כאשר משכורתם תעלה מסכום של כ-2,800 שקל כיום לכ-5,500 שקל.

בתמורה, ייאלצו המורים לעבוד יותר מבעבר, וכן לבצע משימות נוספות, כגון עבודה פרטנית בקבוצות קטנות ושיחות אישיות. בנוסף, יחושבו למורים זמן שהיה, השתלמות ועבודה בבית הספר.

בניגוד לעבר, כאשר שכרו של מורה עלה יחד עם גילו, יתוגמלו המורים על פי המבנה החדש בגין הרמה. כך למשל, בכדי להגיע לרמות השכר הגבוהות, יידרש המורה להוכיח שהוא ממשיך להעשיר את עצמו לכל אורך התקופה, להשתלם וללמוד.

עוד נקבע בטיוטת ההסכם כי מי שעוד צפויים להרוויח מהמהלך הם מנהלי בתי הספר, שיתוגמלו באופן דיפרנציאלי על פי מורכבות בית הספר שבו הם עובדים. לפי מודל זה, צפוי מנהל שעובד בשכונת מצוקה לקבל יותר ממנהל שעובד ביישוב מבוסס. בנוסף, יהנה המנהל מיכולת שהיתה עד כה מנועה ממנו, והיא פיטורי מורים בהליך מזורז, שיצריך פחות ביקורים מצד אנשי הפיקוח של משרד החינוך.

בכדי לבחון מהו בית ספר בעל מורכבות ניהולית פיתחו הצדדים את המדד הבא: הפקטור המשמעותי ביותר הינו גודל בית הספר וכך למשל, מנהל שניצב בראשו של בית ספר עם 600 תלמידים אמור להרוויח יותר ממנהל בית ספר שבו לומדים 200.

הרכיב השני להבנת מורכבותו של בית ספר הינו מספר כיתות החינוך המיוחד שהוא מפעיל ואחוזן ביחס ליתר התלמידים. הרכיב השלישי הינו המעמד הסוציו-אקונומי של בית הספר. ככל ששכבת התלמידים הלומדים באים ממעד נמוך יותר, כך יגדל שכר המנהל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה