השקט בזירת המט"ח נמשך: השבוע איבד הדולר 0.5% מערכו
המטבע האמריקני חתם בירידה של 0.09% ושערו היציג נקבע על רמת 4.631 שקל. בסיכום שבועי איבד דולר 0.5% מערכו. מנגד, האירו עלה היום קלות ב-0.05% ושערו היציג נקבע על רמת 5.456 שקל. בסיכום שבועי הוסיף האירו 0.13% לערכו.
רונן יפה מחדר העסקות של הבנק הבינ"ל מסר, כי המסחר בשוק המקומי היה שקט במיוחד, נטול תנודתיות או עסקות מיוחדות. לדברי יפה, "פישר צינן את שוק המט"ח" והעלאת הריבית השקלית לטווח הקצר ב-0.5% לגובה של 4.5% המשיכה לחלחל גם השבוע. מה שמאפשר לדבריו, העלאות הריבית מבלי לגרום זעזוע במשק, הן העלאות הריבית הצפויות בארה"ב.
בעולם
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי בשעות הבוקר המטבע האמריקאי התחזק כנגד המטבעות העיקריים. כעת נסחר סביב הרמה של 1.1780 אל מול האירו וסביב הרמה של 1.7485 אל מול הסטרלינג. בפינוטק ציינו, כי סוחרים מאמינים שהתחזקות זו של הדולר נובעת מציפיות לעליית ריבית בארה"ב אשר צפויה להתרחש בשבוע הבא, עלייה לרמה של 4.25%.
"מהלך זה מהווה בסיס להמשך התחזקות הדולר", כך מסר איאן גונר, ראש מחלקת מטבע חוץ בבנק באנגליה. הבנק הפדראלי ביסס דברים אלו בהתבטאויות לגבי המשך מדיניות לעליית הריבית בארה"ב. כלכלנים מאמינים כי מדיניות שנוקט ה-FED נובעת מאינטרסים לשמירת פערי ריביות אל מול גוש האירו.
בשעה 15:45 (שעון ישראל) צפוי להתפרסם סקר אוניברסיטת מישיגן על סנטימנט בארה"ב. לפי הצפי יעלה ביטחון הצרכן, דבר זה עשוי להמשיך את המומנטום החיובי של הדולר.
האירו
האירו נחלש בשעות אלה למול המטבעות העיקריים וכעת נסחר סביב הרמה של 141.90 כנגד היין וסביב הרמה של 0.6375 כנגד הסטרלינג. אנליסטים מעריכים, כי היחלשות האירו באה לאחר פרסום נתוני מאזן המסחר בגרמניה שעמד על 12.7 כאשר ציפיות השוק היו 14.3.
"העלאת הריבית בגוש האירופאי ל-2.25% בשבוע שעבר, הינה מספקת לעת עתה", מוסר לורנסו ביני, בכיר בבנק האירופאי המרכזי (ECB), מנגד מוסר לורנסו כי "שינויים באינפלציה הצפוייה יוכולים ליצור עליית ריבית נוספת בהמשך". כיוונו של המטבע האירופאי עשוי להתבהר בשבוע הבא לאחר פרסום נתוניים כלכליים בגוש האירופאי.
היין
האנליסטים בפינוטק ציינו, כי בשעות אלו מתחזק היין אל מול העיקריים ונסחר סביב הרמה של 120.50 אל מול הדולר וסביב הרמה של 141.90 אל מול האירו. מגמה זו אינה עומדת בקנה אחד עם פרסום המאכזב של התוצר אתמול בלילה. אנליסטים מעריכים כי תמשך התרחבות פער הריביות בין יפן לארה"ב וזרימת הון מיפן למדינות עם ריבית גבוהה יותר.