היצואנים לוקחים אוויר: הדולר היציג זינק 0.7% ל-3.569 שקלים

האירו היציג טיפס ב-0.2% ל-4.806 שקלים. FXCM ישראל: "איתותי הצמצום מכיוון הפד ידחפו את הדולר מעלה בימים הקרובים. היעד הראשון של הדולר יהיה 3.60 שקלים"
יעל גרונטמן | (1)
נושאים בכתבה שער הדולר

הסוף לדשדוש: היצואנים הישראלים לקחו הגם היום אוויר בעקבות התחזקות הדולר, המושפעת מפרסום הפרוטוקולים של ה'פד'שהבהירו כי הצמצום בתוכנית הרכישות QE3 - הולך ומתקרב, כלומר הדפסת הדולרים האינסופית של ה'פד' תתחיל להצטמצם ועל כך יוחלט כבר באחת הישיבות הקרובות.

גם היום (ה') המשיך שערו של הדולר היציג להתחזק ב-0.7% ונקבע על 3.569 שקלים, רמתו הגבוהה ביותר בחודשיים האחרונים (מאז ה-10 בספטמבר), לאחר שאתמול התחזק הדולר היציג ב-0.6% ונקבע על 3.544 שקלים. גם שערו של האירו היציג טיפס היום ב-0.2% ל-4.806 שקלים.

בעולם מתחזק שערו של הצמד אירו/ דולר ב-0.25% ונסחר ברמה של 1.3465 דולר. כנגד הין היפני מתחזק כעת הדולר ב-0.7% וחוצה שוב את רמת ה-100 ין לדולר, שיא של 4 החודשים האחרונים.

היום אמר שר האוצר, יאיר לפיד בנאומו בוועידת התאחדות התעשיינים כי "התעשיינים הישראליים הם הכלכלה הישראלית, והם צריכים את העזרה שלנו בהחלשת השקל. לצד העבודה המשותפת עם בנק ישראל, שער החליפין הפך להיות תחום עיסוק ישיר של משרד האוצר בפעולות הגידור". אכן בתקופה האחרונה דיווח מספר פעמים על התערבותה של החשבת הכלכלית במסחר במט"ח עם עסקאות בהיקפים של 70-100 מיליון דולר ביום.

FXCM ישראל כותבים בסקירתם כי "איתותי הצמצום מכיוון הפד ידחפו את הדולר מעלה בימים הקרובים" ומעריכים כי "עלייה מעל השיא האחרון ב-3.572 שקלים עשויה להקנות מומנטום חזק למהלך נרחב יותר כלפי מעלה, כאשר היעד הראשון יהיה 3.60 שקלים".

"הדולר-שקל המריא מעלה, במקביל לזינוק של הדולר בעולם, וזאת לאחר שהפרוטוקולים של הבנק הפדרלי, אשר פורסמו אמש, חשפו כי הבנק מתכוון להתחיל בצמצום ההרחבה בחודשים הקרובים. בפרוטוקולים צוין כי חברי הבנק מאמינים כי השיפור הכלכלי הנוכחי יאפשר להתחיל בצמצום רכישות האג"ח כבר בחודשים הקרובים, ובעקבות זאת ראינו זינוק חד בתשואות על אגרות חוב של ממשלת ארצות הברית".

"אף על פי כן, ספק אם הבנק יבצע צמצום כבר בישיבתו הבאה בדצמבר, גם אם נתוני התעסוקה של חודש נובמבר יצביעו על המשך השיפור. כמו כן, יש לזכור כי אנו נמצאים בתקופת מעבר בבנק הפדרלי, כאשר יושב הראש הנוכחי בן ברננקי מפנה את מקומו לטובת ג'נט ילן".

קיראו עוד ב"מט"ח"

"ילן ידועה כתומכת בהמשך מדיניות ההרחבה, והבהירה זאת במהלך השימוע בפני הסנאט, ועל כן ייתכן כי היא תבחר להמשיך בהרחבה יותר מן המתוכנן. בשוק ימשיכו לעקוב בתקופה הקרובה הן אחר הנתונים הכלכליים והן אחר התבטאויות חברי הפד, כדי לנסות ולהעריך את תזמון צמצום ההרחבה. אבל לפי שעה, האפקט הדרמטי של הפרוטוקולים עשוי לדחוף את הדולר מעלה בימים הקרובים".

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    קןלמבן 21/11/2013 12:00
    הגב לתגובה זו
    ולא המשק יקרוס