הקונצרני שוב ירוק: התל בונד 60 משלים זינוק של 1.4%; מה הלאה?
הנאום של יו"ר הפדרל ריזרב, ברננקי, ב-22 במאי הוביל לטלטלה גדולה בשווקים ובמיוחד בשוק האג"ח. אולם בימים האחרונים נרגעו הרוחות והתשואות ירדו. מדד התל בונד 60 שרשם מאז ה-22 במאי ועד ל-26 ביוני נפילה של כ-2.4% מרמת שיא, הצליח בימים האחרונים לרשום תיקון מרשים ועלה בכ-1.4%, כשעלייה של 0.3% נרשמת היום.
בשיחה אם Bizportal התייחסו דני ירדני, סמנכ"ל ההשקעות של אלטשולר שחם ויעקב שלח, מנהל השקעות בכיר במגדל שוקי הון, למצב בשוק האג"ח הקונצרני בישראל. השניים הביעו את דעתם ביחס לשאלות כמו האם הירידות היו רק 'מכה קלה בכנף' ויש מקום לשיאים חדשים שמצדיקים קנייה, או האם כדאי לסגת מההשקעה מאפיק זה והתיקון של הימים האחרונים מהווה הזדמנות למכירה.
"קיבלנו דוגמא מאוד טובה מה יקרה עם התשואות על האג"ח הממשלתיות יעלו. מה שראינו מאז נאום ברננקי זה שכשמחיר האג"ח הממשלתיות ירדו והתשואות עליהן עלו, אז התשואות על האג"ח הקונצרניות עלו עוד יותר. כלומר המרווח בין הממשלתי לקונצרני נפתח. עכשיו חזרנו פחות או יותר למצב לפני חודש כשהמרווחים נמצאים ברמות שפל".
- מה זאת קרן "אג"ח אסונות", מה התשואות שלה, והאם כדאי להשקיע?
- למרות המתיחות: הזרים ממשיכים לקנות אג"ח אמריקאיות
"המשמעות היא, שאם נראה שוב פעם התגברות של החששות בשוק ובעקבותיהן נפילה של מחיר האג"ח וזינוק בתשואות - מי שיפסיד יותר יהיה מי שישב באג"ח הקונצרני. מנגד, אם התרחיש ההפוך יקרה והשוק ירגע והמשקיעים ימשיכו לזרום לשוק האג"ח אז יכול להיות שנמשיך לראות עליות, אבל אין לזה הרבה סיכוי כי השיא כבר מאוד גבוה והמרווחים לא מותירים 'בשר'".
"אני חושב שלמי שמסוגל לסבול תנודתיות, הגיוני יותר שישב כיום על מניות ולא על אג"ח, כמובן שאת המניות צריך לבחור בקפידה ולבצע אלוקציה סבירה, כלומר לשמור על פרופורציה הגיונית בפורטפוליו בין מניות לבין אג"ח. חס וחלילה אנחנו לא ממליצים למכור את כל תיק האג"ח ולהפוך אותו רק לתיק מנייתי. צריך לשמור על איזון", סיים ירדני את דבריו.
מושפעים מארה"ב: "למרות שהריבית בישראל ירדה 0.5%, התשואות עלו"
יעקב שלח, מנהל השקעות בכיר במגדל שוקי הון גם הוא חושב ש"כרגע כל שוק האג"ח בישראל (ממשלתי וקונצרני) מושפע מאוד מעליית התשואות בארה"ב. לראיה, למרות שהריבית פה ירדה ב-0.5% בחודש הקודם - התשואות עלו. זה קרה בגלל ההשפעה האמריקנית, שהיתה חזקה יותר".
- חודש ירוק בבורסה - ת"א 35 עלה ב-4.1%, הבנקים ב-6.5%
- הרשות לני"ע הגישה כתב טענות נגד סמנכ"ל הכספים של עמיר שיווק
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"ברגע שראינו את רמת התשואות בארה"ב מתחילה להתייצב סביב רמה של 2.5% על האג"ח הממשלתי ל-10 שנים, ראינו גם את שוק האג"ח בישראל מתחיל לעשות איזשהו תיקון, שבעקבותיו גם המרווחים שנפתחו באג"ח הקונצרני ביחס לאג"ח הממשתי ירדו וחזרו לסביבה בה היו לפני עליית התשואות בארה"ב".
להבדיל מירדני שמעדיף להמנע מחשיפת יתר לשוק הקונצרני, חושב שלח כי יתכן שנראה שבירה של שיאים חדשים. "ככל שנראה רגיעה ואפילו תיקון מטה של האג"ח הארוכות בארה"ב, ככה נמשיך לראות את השיפור באג"ח גם בישראל. אם רמת התשואות תישמר ברמתה הנוכחית לאורך זמן אני חושב שגם התיקון ימשך. יש אפשרות שנראה רמות שיא חדשות במדדי התל בונד".
"ככל שנראה את רמת הריבית בישראל נשמרת נמוכה למשך זמן ארוך יותר, ובתנאי שלא יהיו הפתעות מעבר לים, אני מצפה שנראה את המרווחים ממשיכים להצטמצם. אם כיום המרווחים הם של כ-1.35%-1.4% אני לא אתפלא אם נראה את המרווחים מצטמצמים לרמה של 1.1%-1.2%".
"בזהירות הראויה, אנחנו בהחלט ממשיכים להיות מושקעים בשוק האג"ח הקונצרני בישראל. מח"מים בינוניים של חברות טובות שנפתחו בהן מרווחים בתקופה האחרונה - הן לדעתי השקעה טובה כיום".
"אם וכאשר יתחדשו החששות בשווקים, שיבואו לידי ביטוי בעלייה של התשואות בשוק האג"ח בעולם, אז יהיה נכון לסגת מהשוק, למי שעוד לא עשה את זה. בעיקר כדאי יהיה להתרחק מהאג"חים הארוכים יותר. אנחנו ממליצים להחזיק באג"ח, גם ממשלתי וגם קונצרני, במח"מ בינוני".