רשות הגז בוחנת: האם שותפות 'תמר' צריכה למכור גז לכל מי שמבקש?
חודש אחרי שרשות הגז הטבעי הודיעה על כוונתה להסדיר את השימוש בקיבולת צינור הגז הטבעי מאסדת 'תמר' ועד לכניסת הגז הטבעי למערכת ההולכה הארצית, הודיעה היום הרשות במשרד האנרגיה והמים על ביצוע שימוע לקבלת עמדות הציבור בנושא.
החל מהרבעון השני של 2013, מרבית הגז הטבעי יסופק למשק ע"י מחזיקי חזקת 'תמר'. בשל מגבלת קיבולת הצינור מאסדת 'תמר' ומגבלות תחנת הקבלה באשדוד, עלה הצורך להסדיר את הקיבולת במערכת אספקה זו, כך שיתאפשר שימוש בגז הטבעי לכלל הצרכנים הישראלים המעוניינים בכך.
מדובר בזווית רגולטורית נוספת שעלולה ליצור בעיה לחוזים הקיימים של 'תמר' המוחזקת ע"י נובל אנרג'י, אבנר יהש, דלק קידוחים יהש וישראמקו יהש. במידה והדבר יתקבל, שותפות 'תמר' למעשה לא תוכל לסרב לחתום על הסכמי מכירה ושיווק של גז טבעי עם לקוחות השונים רק בשל העובדה שמשמעות ההתקשרות עימם היא שסך כל כמות הגז הטבעי השעתית שאמורה לעבור בצינור חורגת מהקיבולת המקסימאלית. כפועל יוצא לכך, חברת החשמל עלולה לא לקבל את כמות הגז לה היא זקוקה בשעות השיא בהן הצריכה המצרפית של כלל הצרכנים עולה על קיבולת מערכת האספקה מאסדת 'תמר'.
ההסדרה המוצעת קובעת כי צרכנים של רשת החלוקה ומשווקים (בעיקר מפעלי תעשייה קטנים ובינוניים) יוכלו לקבל את מלוא הקיבולת לה הם זקוקים. כאשר יתר הצרכנים האחרים (חברת החשמל, יצרני חשמל פרטיים ומפעלי תעשייה גדולים) יתחלקו באופן יחסי בכמות שהזמינו.
"השימוע שפורסם היום הינו צעד נוסף במסגרת מאמצינו לדאוג לאספקת גז טבעי אמינה וסדירה לכלל הצרכנים הקיימים במשק", אמר היום שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו. "הגז הטבעי הינו משאב ציבורי שנועד לשרת את מכלול צרכי משק האנרגיה, ביניהם תחנות הכח הפרטיות וצרכני חלוקת הגז הטבעי".
לנדאו ציין כי הפעלת תחנות הכוח דוראד ואו.פי.סי, הצפויות לפעול כבר בשנת 2013, יכולות למנוע בצורת חשמל בקיץ הבא. "בכוונתנו לפעול להגדלת אספקת הגז ממאגר 'תמר' ולתעדוף ומיצוי הכמות המקסימאלית מהמאגר, ביחד עם הגט"ן, על מנת לאפשר למספר רחב ככל היותר של צרכנים לקבל גז טבעי. הדבר יקדם את פיתוחה של רשת החלוקה ואת המשק כולו".
- 7.שחר 15/08/2012 10:03הגב לתגובה זוהקיבולת המקסימאלית גם כך מובטחת להכנסות
- 6.משה 14/08/2012 17:43הגב לתגובה זותחילה שמים את שישינסקי לאלוהים ומטילים גזרות אחר כך מתפארים כמה מליונים הרוויחו מאלוהים . את ההפסדים למשק הגז כתוצאה מעיקוב הגז לא סופרים . אחר כך אומרים לתמר אין לנו מקום בשבילך בצפון . ובסוף אומרים אין מספיק אז נחלק לעניים זה שח כולם ? אם זה לא עצוב אז טני צוחק ובוכה
- 5.רוני 14/08/2012 16:43הגב לתגובה זותמר הולכת להרוויח הכי הרבה כסף . תמר שווה לפחות 15 מיליארד דולר נקי אם לוקחים בחשבון את היצוא . זה הפרויקט הכי רווחי מאז ומעולם במדינת ישראל . רק עוד 4 שנים לוויתן יתחיל למכור , ועוד 10 שנים לוויתן ירוויח יותר מתמר , ישבור את השיאי של תמר ויהפוך לפרויקט הכי רווחי מאז ומעולם במדינת ישראל .
- 4.גד 14/08/2012 16:27הגב לתגובה זושחתו את רציו השותפה הכי דומיננתית בליויתן רק היחידות של דלק עולות ומיתקנות ורציו כאילו שהיא לא שותפה בפרויקטים של הגז לא בליויתן ולא במיבנה גל שמחקים לקבל את הרשיון מהממונה על ההגבלים שחוסם את הבקשה של רציו ממש ביזיון כניראה שתשובה שיחד אותם לכן היחדות רק שלו עולות רציו היא שותפה אם תשובה בליויתן מדוע חוסמים את רציו מישהו יכול להגיד לי עכשיחו תגידו לי שאני מיתבכין קרוב לשנתיים וחצי שהיא נישחתת עד מתי והשותפים שלה חוגגים
- 3.רק אתמול ביבי דיבר על רגולציה - תפעל כבר! (ל"ת)אבי 14/08/2012 15:30הגב לתגובה זו
- 2.רשות החשמל הפכה לחברה בת של החברה לישראל ? (ל"ת)1 14/08/2012 15:10הגב לתגובה זו
- 1.די כבר. איפה סוף הרגולציה. אין עוד מה לעשות? (ל"ת)פול 14/08/2012 15:09הגב לתגובה זו