מידרוג מטילה פצצה: מכניסה את דירוג החוב של כל חברות הביטוח למעקב

דירוג החוב של איילון, הכשרה, הפניקס, כלל, מגדל ומנורה נכנס לרשימת מעקב, לבחינת ההשלכות של המהלך מצד האוצר, זאת בחשש להקטנת ההון העצמי ולפגיעה ברווחיות החברות
רקפת סלע |

הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון פרסם אתמול (ד') טיוטת נייר עמדה בנושא "עדכון מערך ההנחות הדמוגרפי בקרנות פנסיה וביטוחי חיים" וטיוטת חוזר "מקדמי קצבה המגלמים הבטחת תוחלת חיים". הפרסום גרר לירידות חדות במניות סקטור הביטוח והיום (ה') מגיעה גם תגובת חברת הדירוג מידרוג לנושא.

מידרוג מכניסה את דירוג החוב של חברות הביטוח איילון, הכשרה, הפניקס, כלל, מגדל ומנורה לרשימת מעקב, לבחינת ההשלכות של טיוטת נייר העמדה וטיוטת החוזר, על ההון העצמי של חברות הביטוח ועל רווחיותן. "מידרוג תמשיך ותעקוב אחר השפעתם על חברות הביטוח בכלל וענף החיסכון ארוך הטווח, בפרט", מבטיח שי מרום, אנליסט בכיר.

"לממצאים בטיוטת נייר העמדה, אודות התארכות תוחלת החיים ביחס לנתוני לוחות התמותה המשמשים כיום ושיעור לקיחת הקצבה, השפעה בעיקר, על הגדלת העתודות הביטוחיות הנדרשות מחברות הביטוח כנגד ההתחייבויות לקצבה בפוליסות ביטוח חיים הכוללות הבטחת מקדם קצבה. השפעה זו עלולה להקטין את ההון העצמי של חברות הביטוח. מידת ההשפעה שונה בין חברת ביטוח אחת לרעותה וזאת, כתלות במאפייני תיק ביטוח החיים וגודלו", כותבים היום במידרוג.

בהתאם להנחיות, החל משנת 2013 חברות הביטוח לא ישווקו פוליסות ביטוח חיים לחסכון הכוללות מקדם קצבה קבוע המגלמים הבטחה לתוחלת חיים, למעט למבוטחים מעל גיל 55 שנים. בהתייחסות לכך כותבים במידרוג כי "ביטול מקדם הקצבה הקבוע עלול לפגוע ברווחיות חברות הביטוח, בשל צמצום הפער בין פוליסות אלו ובין קרנות הפנסיה. האחרונות הינן בעלות מקדם המשתנה בהתאם ללוחות התמותה ודמי ניהול נמוכים ביחס לפוליסות ביטוחי המנהלים. עם זאת, ביטול מקדם הקצבה הקבוע, עשוי לחזק את חברות הביטוח בטווח הארוך ולהקטין את ההתחייבויות הביטוחיות העתידיות שלהן".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה